Top 3 populairste gezichtsbehandelingen voor mannen
03-01-2024

Huidverzorging

Top 3 populairste gezichtsbehandelingen voor mannen

Elk jaar komen er meer mannen naar onze klinieken. Mannen vinden het steeds belangrijker om een gezonde en egale huid te hebben. Wij zijn hier blij mee, want wij kunnen de mannenhuid net als de vrouwenhuid heel goed verbeteren met onze behandelingen. In dit blog vertellen wij wat de 3 populairste gezichtsbehandelingen voor mannen zijn.

1. Rimpel behandeling voor mannen

Wil je rimpels zoveel mogelijk voorkomen en zo lang mogelijk een jonge, stralende huid behouden? Dan raden wij je aan om vanaf je 25e collageen stimulerende gezichtsbehandelingen te ondergaan. Denk hierbij aan peelings en/of microneedling behandelingen. Bij een peeling worden zowel acne, pigmentvlekken, roodheid, rimpels als littekens verminderd. Een peeling kan beginnende rimpels heel mooi verminderen. Voornamelijk de wat intensievere peelings met retinol of de 3 Step Stimulation Peel van ZO Skin Health zijn hiervoor geschikt.

Microneedling kan ook ingezet worden om beginnende lijntjes tegen te gaan. Dit is een behandeling waarbij de huid wordt aangezet tot natuurlijk huidherstel. Er worden minuscule gaatjes gemaakt in je huid. Deze ‘schade’ zet de huid aan om nieuwe collageen- en elastinevezels aan te maken, waardoor je huid zichzelf gaat herstellen.

Als de eerste lijntjes al zichtbaar zijn, dan zijn de laser ofTixelbehandelingen geschikt om de huid te verjongen. Bij een Tixel behandeling werken we met warmte. De huid wordt op een gecontroleerde manier getriggerd om versneld collageen aan te maken waardoor de huid op een natuurlijke wijze verstrakt.

Bovenstaande behandelingen kun je ook goed combineren met botuline toxine of Filler behandelingen. Veel mannen hebben bijvoorbeeld last van fronsrimpels tussen de wenkbrauwen of op het voorhoofd. botuline toxine is hiervoor dé oplossing. Bij veel volume verlies in de huid zijn fillerbehandeling aan te raden. 

2. Roodheid behandeling voor mannen

Veel mannen komen bij ons omdat ze zich storen aan de ‘’rode vlekken’’ op de huid. In de meeste gevallen gaat het om couperose, rosacea of een spider naevus.

Couperose en rosacea komt vaak voor op de neus en/of op de wangen. Couperose kenmerkt zich door rode of paarskleurige gesprongen bloedvaatjes en bij rosacea gaat dat ook nog gepaard met kleine onderhuidse ontstekingen / bultjes. Wij kunnen de gesprongen vaatjes verwijderen door middel van IPL of laser. Bij rosacea combineren we de behandeling vaak met peelings en de juiste producten voor thuis om zo ook de ontstekingen te verminderen.

Een spider naevus, oftewel een spinnetje, bestaat uit een centrale, rode verhevenheid die meestal zo groot is als een speldenknop. Vanuit dit centrum waaiert een aantal kleine gesprongen bloedvaatjes uit. Hierdoor ook de naam “spider”. Vaak heb je maar 2 à 3 behandelingen nodig om een spider naevus te verwijderen. De behandeling is kort doordat het om een klein oppervlak gaat, hierdoor wordt de behandeling ook niet als pijnlijk ervaren.

3. Pigmentbehandeling voor mannen

De laatste behandeling die onder mannen erg populair is, is de pigmentbehandeling. Mannen willen net als vrouwen graag een egale huid, zonder pigmentvlekken. Als de huid vroeger niet goed beschermd is geweest tegen de zon ga je dit op latere leeftijd zien, er ontstaan dan pigmentvlekken.

Er zijn verschillende manieren om pigmentvlekken te verwijderen. Afhankelijk van hoe diep het pigment in de huid zit kiezen we voor een peeling, IPL of laserbehandeling of een combinatie van deze behandelingen. Bij pigment is het heel belangrijk dat je thuis ook de juiste producten gebruikt om het pigment te onderdrukken. Het is na de behandelingen ontzettend belangrijk dat je de huid blijft beschermen tegen de zon, zodat de kans klein is dat het pigment terug keert.

Huidverzorging speciaal voor mannen

Wij snappen heel goed dat je niet altijd zin hebt in een skinroutine van 5 producten. Daarom gaan we graag met je in gesprek over welke producten het beste zijn voor jouw huid. We brengen de skinroutine dan terug naar 3 producten. We starten met een cleanser, vervolgens een dag & nacht crème en als derde product een suncare. Als je elke dag deze drie producten gebruikt heb je de basis in huis. Mocht je een specifiek doel hebben met je huid, dan kun je altijd producten toevoegen.

Tijdens een consult geven we je advies welke producten bij jouw huid passen. We hebben voor alle huidtypen producten in ons assortiment in verschillende prijscategorieën.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Wij behandelen ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Geschreven door

Blogs

Alle blogs