Goedkope Botox: te mooi om waar te zijn én risicovol

Injectables

Goedkope Botox: te mooi om waar te zijn én risicovol

In deze blog zoomen we verder in op goedkope Botox behandelingen en licht onze cosmetisch arts KNMG, Catharina Meijer, de risico's hiervan toe.

Misschien stoor je je al een tijdje aan de rimpels in je voorhoofd of tussen je wenkbrauwen. Zou botulinetoxine (Botox) een idee zijn? Je vraagt je vast af hoe duur zo’n behandeling is en waar je dat dan moet laten doen. Een vriend(in) is laaiend enthousiast over een goedkope kliniek. Als je vervolgens googelt op ‘aanbieding botox’ vliegen de kortingen je om de oren. Zelfs Groupon blijkt een actie te hebben. Je zou toch wel gek zijn om het volle bedrag voor zoiets eenvoudigs als een Botoxinjectie te betalen. Of toch niet?

"Ik waarschuw je met klem: als een actie te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. En juist met je uiterlijk wil je toch geen risico’s nemen?" - Dr. Catharina Meijer


Goedkoop is duurkoop

Vaker dan Dr. Catharina Meijer zou willen, ziet ze cliënten die vanwege de prijs zijn gezwicht voor een behandeling. Slecht uitgevoerde behandelingen geven slecht resultaat en hebben mogelijk nare gevolgen, zoals een onnatuurlijke gezichtsuitdrukking waarin je jezelf niet meer herkent. De werking van botulinetoxine is weliswaar tijdelijk, maar dat wil niet zeggen dat een verkeerd gezette injectables behandeling niet bijzonder vervelend is. Het verkeerd inbrengen van de injecties kan er bijvoorbeeld toe leiden dat je maandenlang geplaagd wordt door een boze gezichtsuitdrukking.

Het is dan ook van groot belang dat jouw behandelend arts niet zo maar een paar prikjes botulinetoxine zet, omdat je dat vraagt. Het is namelijk maar de vraag of die behandeling het resultaat geeft dat je had verwacht of had gehoopt. Een goed opgeleid cosmetisch arts zal in een voorafgaand consult jouw wensen, vragen en de diverse behandelmogelijkheden bespreken. Daarbij spelen de contouren en verhoudingen in jouw hele gezicht een grote rol. Alleen zo krijg je het beste, persoonlijke advies om een weloverwogen besluit te kunnen nemen of je een behandeling wenst en welke behandeling het beste bij jou past.

Hoe het mogelijk is dat injectables behandelingen vaak tegen spotprijzen worden aangeboden? Het kan zijn dat klinieken verdunde Botox gebruiken. Op die manier kunnen ze de behandeling voor een lager bedrag aanbieden. Per dosis bevat de injectie in zo’n geval minder werkzame stoffen. Het directe resultaat kan hierdoor tegenvallen en het resultaat zal minder duurzaam blijken. Al snel is er weer een nieuwe injectables behandeling nodig om de ontspanning van de spiertjes op peil te houden. Met een beetje pech lig je zo niet alleen vaker in de stoel, maar ben je ook nog duurder uit.

Botox is een merknaam voor botulinetoxine

Wist je trouwens dat Botox een merknaam is? Net als dat niet elke tablet een iPad is, is niet elke injectie met botulinetoxine echte Botox. De merknaam is inmiddels heel bekend en trekt veel mensen aan. Maar inmiddels zijn er ook concurrerende merken op de markt en wordt de naam Botox vaak onterecht gebruikt door klinieken, die met een ander merk werken. Je hebt er recht op om te weten wat er bij jou gedaan wordt. Vraag welk merk er wordt gebruikt alvorens je een behandeling ondergaat.

Je leest het: er zit wel degelijk meer verschil tussen injectables behandelingen dan de prijs alleen. Laat daarom de prijs niet het enige zijn waardoor je je laat leiden bij de keuze voor een behandeling. Weersta de verleiding tot goedkope impulsbehandelingen en laat je altijd eerst goed voorlichten door een erkend cosmetisch arts. Belangrijke vragen die je kunt stellen: is een Botox behandeling wel de beste oplossing voor jou? Welk product gebruiken ze echt? Is er voldoende aandacht voor nazorg? 

Een ‘prikkie voor een prikkie’ is nu eenmaal te mooi om waar te zijn en je bent het waard om het beste advies en de beste zorg te krijgen.

Geschreven door

Contact

Ben je zelf op zoek naar jouw beste optie voor het behandelen van huidveroudering? Bij De Huidkliniek kun je een consult boeken met een van onze cosmetisch artsen. Zij zullen dan uitgebreid de mogelijkheden bespreken van Radiesse en antwoord geven op jouw vragen. Vind je injectables nog spannend en wil je liever op een andere manier huidveroudering tegengaan? Bekijk dan eens ons behandelaanbod.


Wij bieden nog meer behandelingen aan

Wij behandelen ook huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Blogs