Feit of fabel? Ontdek de waarheid over fillers!
31-01-2024

Injectables

Feit of fabel? Ontdek de waarheid over fillers!

Wil je weten voor welke lichaamsdelen fillers geschikt zijn en hoe De Huidkliniek met fillers een natuurlijke en frisse uitstraling kan creëren? In dit blog delen onze cosmetisch artsen interessante feiten en ontkrachten ze enkele hardnekkige mythes over fillers.

Fillerbehandeling geeft een permanent resultaat: FABEL 

Sinds 2015 is het niet meer toegestaan om permanente fillers te gebruiken. Bij De Huidkliniek werken we uitsluitend met biologisch afbreekbare fillers zoals Belotero en Radiesse, die na 8-10 maanden worden afgebroken.

Fillers kunnen gebruikt worden om rimpels en fijne lijntjes te verminderen: FEIT

Fillers corrigeren tijdelijk volumeverlies in het gezicht en verminderen rimpels en fijne lijntjes, met een natuurlijk resultaat.

Alle fillers zijn hetzelfde: FABEL 

Er zijn diverse biologisch afbreekbare fillers op de markt. Bij De Huidkliniek gebruiken we Belotero en Radiesse, die hyaluronzuur en collageenstimulator bevatten. 
  • De fillers van Belotero werken op basis van hyaluronzuur. Dit een stof die in onze huid voorkomt en het vermogen heeft om water op te nemen. Daardoor geeft de filler een frisse uitstraling! 
  • De fillers van Radiesse bevatten naast hyaluronzuur een collageenstimulator (cacicumhydroxylapatiet). Dit is een stof die de vorming van nieuw collageen en elastine stimuleert.

Fillers zijn ook geschikt voor andere lichaamsdelen dan enkel het gelaat: FEIT

Naast het gezicht kunnen handen, oorlellen, hals en decolleté behandeld worden met fillers voor een jeugdige uitstraling. Tijdens de veroudering neemt het vetweefsel van onze handen af en verliest de huid volume. Dit maakt onder andere pezen en aderen zichtbaarder. Handen verraden vaak de echte leeftijd! Zachte handfillers kunnen de zichtbare structuren camoufleren en hiermee zorgen voor een algehele jeugdigere uitstraling. Wanneer we naar de oorlellen kijken, kan ook hier sprake zijn van volumeverlies. Er wordt vaak onderschat hoeveel oorlelverjonging met fillers kan bijdragen aan een frissere uitstraling. 
 
Filler


Alle fillerbehandelingen geven een onnatuurlijk resultaat: FABEL 

Een onnatuurlijk resultaat ontstaat door ondeskundig gebruik van fillers. Onze cosmetisch artsen streven naar een natuurlijke uitstraling. 

Fillers kunnen lippen voller maken: FEIT

Veel mensen gebruiken fillers om hun lippen voller en meer gedefinieerd te maken. Door het injecteren van een hyaluronzuur filler in de lippen, kunnen ze tijdelijk meer volume krijgen en een meer gewenste vorm hebben. Dit kan een zeer natuurlijk resultaat geven, maar het is belangrijk om een ervaren professional te raadplegen om ongewenste bijwerkingen te voorkomen.

Fillerbehandeling geeft direct resultaat: FEIT

In tegenstelling tot een botuline toxine behandeling, wat na 1-2 weken resultaat geeft, is een fillerbehandeling direct zichtbaar. Er kan echter wel sprake zijn van minimale zwelling en roodheid. Na enkele dagen verdwijnt dit. Het definitieve resultaat kan na 2 weken het beste worden beoordeeld. 

Na een eerste behandeling kan er niet meer gestopt worden met fillers: FABEL

Stoppen met fillers is altijd mogelijk. De behandelingen verzorgen en verstevigen de huid; natuurlijk verouderingspatroon neemt weer over na oplossing van de fillers.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Boek online je afspraak of bel ons op 088 224 0300. Onze cosmetisch artsen helpen je graag verder!
Drs. Sarah van de Klundert

Geschreven door

Drs. Sarah van de Klundert

Cosmetisch arts KNMG

Blogs