Goedkope botuline toxine: te mooi om waar te zijn én risicovol
31-01-2024

Injectables

Goedkope botuline toxine: te mooi om waar te zijn én risicovol

In deze blog zoomen we verder in op goedkope botuline toxine behandelingen

Misschien ben je al een tijdje geïrriteerd door de aanwezigheid van rimpels op je voorhoofd of tussen je wenkbrauwen. Overweeg je botulinetoxine als een mogelijke oplossing? Je vraagt je vast af hoeveel zo'n behandeling kost en waar je dit het beste kunt laten doen. Misschien heeft een vriend(in) je enthousiast gemaakt over een goedkope kliniek, en na een snelle zoektocht naar 'aanbieding botuline toxine' lijken de kortingen overal te zijn, zelfs op Groupon. Het lijkt wel verleidelijk om niet het volledige bedrag te betalen voor zoiets eenvoudigs als een botulinetoxine-injectie. Of toch wel?

Goedkoop is duurkoop

Goedkoop kan duur uitpakken. We zien vaak cliënten die, vanwege de prijs, hebben gekozen voor een goedkopere behandeling. Slecht uitgevoerde behandelingen resulteren in een teleurstellend effect en kunnen nadelige gevolgen hebben, zoals een onnatuurlijke gezichtsuitdrukking waardoor je jezelf niet meer herkent. Hoewel de werking van botulinetoxine tijdelijk is, betekent dit niet dat een onjuist uitgevoerde injectables behandeling niet vervelend kan zijn. Onjuiste injecties kunnen bijvoorbeeld leiden tot maandenlang een boze gezichtsuitdrukking.

Het is cruciaal dat jouw behandelend arts niet lukraak wat botulinetoxine-injecties zet, simpelweg omdat je erom vraagt. Het is namelijk onzeker of de behandeling het gewenste resultaat oplevert. Een goed opgeleide cosmetisch arts zal tijdens een consult jouw wensen, vragen, en diverse behandelmogelijkheden bespreken, rekening houdend met de contouren en verhoudingen van je hele gezicht. Alleen zo kun je het beste, persoonlijke advies krijgen om een weloverwogen besluit te nemen over de behandeling die het beste bij jou past.

Waarom worden injectables behandelingen vaak tegen lage prijzen aangeboden? 

Het kan zijn dat klinieken verdunde botuline toxine gebruiken om de behandeling goedkoper aan te bieden. Hierdoor bevat elke injectie minder werkzame stoffen, wat resulteert in een minder bevredigend en duurzaam resultaat. Het risico is dat je sneller weer een nieuwe behandeling nodig hebt om de spiertjes ontspannen te houden, wat uiteindelijk tot hogere kosten leidt.

Overigens is Bo-tox een merknaam voor botuline toxine. Niet elke injectie met botuline toxine is dus per definitie Bo-tox. Hoewel de naam Bo-tox bekend is, zijn er nu ook concurrerende merken op de markt, en sommige klinieken gebruiken mogelijk andere merken, terwijl ze de term botuline toxine gebruiken. Het is jouw recht om te weten welk product er bij jou wordt gebruikt, dus vraag naar het merk voordat je een behandeling ondergaat.

Het moge duidelijk zijn dat er meer verschillen zijn tussen injectables behandelingen dan alleen de prijs. Laat de prijs daarom niet de enige factor zijn bij het kiezen van een behandeling. Weersta de verleiding van goedkope impulsieve behandelingen en laat je altijd goed voorlichten door een erkend cosmetisch arts. Stel essentiële vragen, zoals: Is botulinetoxine wel de beste oplossing voor jou? Welk product wordt er precies gebruikt? En wordt er voldoende aandacht besteed aan nazorg?

Een 'prikkie voor een prikkie' is vaak te mooi om waar te zijn, en jij verdient het beste advies en de beste zorg.

Contact

Ben je zelf op zoek naar jouw beste optie voor het behandelen van huidveroudering? Bij De Huidkliniek kun je een consult boeken met een van onze cosmetisch artsen. Zij zullen dan uitgebreid de mogelijkheden bespreken en antwoord geven op jouw vragen. Maak gemakkelijk een afspraak voor een consult via deze pagina of bel ons op 088 224 0300. 
Drs. Myrthe Cleveringa

Geschreven door

Drs. Myrthe Cleveringa

Cosmetisch arts

Blogs