Laat een pukkel je date niet verpesten
31-01-2024

Acne

Laat een pukkel je date niet verpesten

Je zal het nét zien: je bent je aan het klaarmaken voor een eerste date en opeens voel je dat er onderhuids een pukkel opkomt. Het laatste waar je je druk over wil maken tijdens de date is de zichtbaarheid van een opkomend, rood puistje. Met deze handige tips vóórkom je pukkels en leren we je hoe je er het snelst weer van afkomt.

S.O.S. Tips bij een pukkel

Je eerste ingeving is waarschijnlijk; uitknijpen en daarna een dikke laag make-up aanbrengen. Dit blijkt achteraf vaak echter een slecht idee. Het uitknijpen van een puist is überhaupt geen goede oplossing. Er bestaat een grote kans dat je de ontsteking hiermee verergerd omdat niet al de talg eruit komt, of dat je de huid kapot drukt waardoor er een wondje ontstaat. In beide gevallen duurt de hersteltijd van de pukkel vele malen langer.

Maar wat is dan wél de oplossing?

Als er een pukkel is ontstaan vlak voor een belangrijke afspraak of een leuke date, wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk weer verdwijnt. Met deze 4 tips kun je daarvoor zorgen.

  • Blijf ervan af! Hoe verleidelijk het ook is om te gaan knijpen, probeer het echt niet te doen.
  • Stip de pukkel aan met een product op basis van Benzylperoxide en/of Salicylzuur. Benzylperoxide doodt de acnebacterie waardoor de puist sneller zal uitdrogen, salicylzuur heeft een talg oplossende en ontstekingsremmende functie waardoor de ontstekingsreactie zal afnemen.
  • Als je toch gebruik wilt maken van make-up kun je het beste kiezen voor een minerale foundation. Een minerale foundation zoals Lycogel sluit de huid niet volledig af waardoor de huid wordt voorzien van zuurstof. Hierdoor verstopt de huid niet, en is daardoor ideaal voor de acnehuid en voor over een puistje.
  • Kom langs! Als je wilt dat de pukkel goed wordt gereinigd, kun je altijd langskomen en op de dag zelf bellen, zodat we je kunnen helpen.
Wil je meer weten over een dieptereiniging? Klik dan hier!

Acne op je rug

Voorkomen is altijd beter

Een onrustige huid is ontzettend vervelend. Eigenlijk wil je je überhaupt niet druk maken over het feit dat je steeds weer nieuwe puistjes ontwikkelt. Pukkels kunnen we helaas niet ‘genezen’, maar we kunnen er wel voor zorgen dat het onder controle wordt gebracht, zodat de pukkels zelden zullen terugkeren.

Om de actieve pukkels zoveel mogelijk te minimaliseren adviseren wij de combinatie van een grondige dieptereiniging met een peeling aan. Tijdens de behandeling worden alle onzuiverheden geledigd waarna er een peeling wordt aangebracht. De peeling is een vloeistof op basis van zuren met een lage pH-waarde, waardoor het bovenste huidlaagje wordt verwijderd. Zo kan talg zich minder snel ophopen en heb je minder kans op onzuiverheden. Je huid herstelt zich na de peeling en ziet er ook nog eens frisser en jonger uit.

Goede ingrediënten in je huidverzorgingsproducten

Een ingrediënt waar je het beste naar op zoek kunt gaan in je huidverzorging is salicylzuur. Dit is een zuur dat regelmatig wordt toegepast bij pukkels. Deze vloeistof lost de talg van de huid op, werkt ontstekingsremmend en verwijdert de bovenste dode huidlagen. Hierdoor drogen de puistjes sneller in en worden nieuwe onzuiverheden voorkomen. Alle producten voor een acnegevoelige huid kun je vinden in onze webshop.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast acne behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.
Rosaria

Geschreven door

Rosaria

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Producten tegen acne

Blogs

Alle blogs