Waarom een peeling in de zomer wél een goed idee is
06-02-2024

Zon

Waarom een peeling in de zomer wél een goed idee is

De zomer geen goede periode voor een peeling? Juist wel! Onze huidtherapeut Simone licht toe waarom.

Bescherming tegen de zon

Om onze celkern te beschermen tegen de zon, maakt ons lichaam melanine aan. Melanine is het pigment dat onze huid, haar en ogen kleur geeft. Het maakt de huid in de zonnige maanden ook een stukje dikker. UV-B zorgt voor deze verdikking, zodat er een natuurlijke bescherming plaatsvindt in onze huid. Ook dienen we onszelf extra te beschermen voor de zon met een SPF (Sun Protection Factor). Maar deze zonnebrandproducten kunnen zorgen voor verstoppingen en meer acne.

Als je last hebt van een vette en onzuivere huid raad ik de salicylzuurpeeling aan. Deze peeling maakt de huid dunner. Salicylzuur heeft een vetoplosbare werking, dringt door in de poriën en lost daar opgehoopt talg op. Salicylzuur heeft daarnaast een ontstekingsremmende functie. Verder verweekt het je huidoppervlak en draagt het bij aan een betere opname van de ingrediënten in de huidverzorgingsproducten die je gebruikt.

De salicylzuurpeeling heeft een gunstig effect op littekens en grove poriën. De huidstructuur wordt regelmatiger en de doorbloeding en vochtbalans van de huid verbeteren. Omdat we de huid dunner maken, is deze kwetsbaarder voor zonnestralen. Het is daarom nog belangrijker dan anders om het gezicht goed in te smeren met een zonnefactor, het liefst SPF50. Denk bijvoorbeeld aan de Anthelios UV Mune van La Roche Posay.


Over de behandeling

Wij brengen een aantal laagjes van de peeling aan op de huid, die hierdoor wat warmer wordt. Dit betekent dat de werkzame stoffen ook echt hun werk doen. Ter verkoeling gebruiken we een waaiertje. De dagen na de peeling kan de huid wat gaan schilferen. De huid vernieuwt zich iedere maand, en met een chemische peeling versnellen we dit proces. Voor een optimaal resultaat adviseren we om thuis de producten van Felice Skincare te gebruiken. Wij maken voor iedereen een op maat gemaakt protocol.

Ervaring van een cliënt

Nienke: "Ik heb last van acne, met name kleine ontstekingen. Vandaar dat ik gestart ben met een reeks salicylzuurpeelings bij De Huidkliniek. Ik vind de behandeling niet pijnlijk. Een paar dagen na de peeling begon mijn huid een beetje te schilferen, maar het is het meer dan waard. Na één behandeling zag ik al resultaat. Ik zie vooral verschil bij mijn neus-lipplooi: de structuur van mijn huid is gladder en regelmatiger. Ook heb ik minder last van grove poriën. Ik ben heel tevreden!’

Voor het behandelen van

Blogs