Zo verzorg je je huid het beste na een peeling
06-02-2024

Chemische peeling

Zo verzorg je je huid het beste na een peeling

Een chemische peeling kan worden ingezet door de huidtherapeut om huidklachten zoals acne, pigment of een doffe teint en fijne lijntjes te verminderen. In dit blog geven we je vijf tips om de huid te verzorgen en het effect van de peeling zo lang mogelijk te behouden!

Wij bieden verschillende soorten peelings, zoals: Salicylzuur, Glycolzuur, Melkzuur of Trichloorazijnzuur. Door het zuur kunnen de dode huidcellen makkelijker loslaten van de huid, waardoor de huid vernieuwt en er weer frisser en stralender uitziet. Een peeling kan worden ingezet om de huid te verbeteren bij acne, rosacea, pigmentvlekken, grove poriën, fijne lijntjes en een grauwe huidteint.

De huidtherapeut kan tijdens een consult een huidanalyse maken en beoordelen welke peeling het meest geschikt is voor jouw huid. Wanneer je een behandeling hebt ondergaan, is het belangrijk om de huid op de juiste manier te verzorgen. 

Tip 1: Ga voorzichtig met de huid om

Na de peeling is de huid gevoelig en kwetsbaar. Vermijd warmtebronnen zoals een hete douche, de sauna en begin pas met sporten 24 tot 48 uur na de behandeling. Je kan de huid met lauw water afspoelen, maar let er wel op dat je de huid vervolgens voorzichtig droogdept met een handdoek, zonder de huid te beschadigen.

Tip 2: Goed hydrateren!

Na een peeling kan de huid droog en gevoelig aanvoelen en het kan zelfs wat gaan schilferen. Het is belangrijk om de huid goed te hydrateren met milde crèmes om vochtverlies tegen te gaan. Door dit goed te doen, zijn de schilfertjes ook een stuk minder zichtbaar. Een fijne crème die hiervoor gebruikt kan worden is de La Roche Posay Cicaplast Baume B5 of Cicaplast Gel B5. Het fijne aan deze crèmes is dat ze ook verzorgende en herstellende ingrediënten bevatten, waardoor jouw huid er weer binnen no time stralend uitziet!

Tip 3: Blijf ervan af!

Ongeveer 2 dagen na de peeling kunnen de schilfertjes ontstaan. Het is heel belangrijk om hier zoveel mogelijk vanaf te blijven, dus trek vooral niet aan de schilfers, anders kunnen er littekens ontstaan! Mocht je nou echt last krijgen van flinke vervelling, dan kan je eventueel de schilfertjes die los zitten wegknippen met een schone schaar.

Tip 4: Gebruik milde huidverzorging

Naast het gebruik van de hydraterende en herstellende crèmes, is het ook belangrijk om bepaalde producten en ingrediënten te vermijden. Ingrediënten die de huid wat kunnen irriteren na een peeling zijn bijvoorbeeld alcohol denat en parfum. Daarnaast is het verstandig om exfoliërende producten te vermijden; dit kunnen producten zijn met bijvoorbeeld melkzuur of glycolzuur (AHA’s), salicylzuur (BHA), retinoïden (vitamine A/retinol) en scrubs. Kijk dus even goed op de ingrediëntenlijst van jouw favoriete producten. Kom je er niet uit? Vraag het aan je huidtherapeut!

Tip 5: Zonnebrandcrème

Na een peeling is je huid extra gevoelig voor UV-stralen. Blootstelling aan UV-straling kan het genezingsproces negatief beïnvloeden en ongewenste pigmentvlekken veroorzaken. Zorg daarom dat je een goede zonnebrandcrème draagt met een hoge SPF (Sun Protection Factor) van 30 of 50, zelfs als het buiten bewolkt is! Een zonnebrandcrème met een hoge bescherming tegen zowel UV-A als -B is bijvoorbeeld de La Roche Posay Anthelios Fluide SPF50+. Breng de crème royaal aan op de behandelde gebieden en probeer direct zonlicht te vermijden door een hoed of een pet te dragen, of door lekker in de schaduw te gaan zitten.

Let op! De huid mag dus niet gebruind zijn door de zon en/of een selftanproduct.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Boek je afspraak online of neem telefonisch contact met ons op via 088 224 0300. We helpen je graag verder!

Blogs