Peeling in de zomer? Ja!
06-02-2024

Zon

Peeling in de zomer? Ja!

Een van de grootste misvattingen over de chemische peeling is dat deze niet kan worden uitgevoerd in de zomer. Chemische peelings worden wereldwijd uitgevoerd, óók in warme, zonnige landen zoals Italië en Brazilië. Met de juiste voorlichting en adviezen kunnen chemische peelings het hele jaar door worden toegepast, tevens in de zomer.

Waarom is een peeling in de zomer nodig?

In de zomermaanden krijgt onze huid behoorlijk wat te verduren. Niet alleen droogt de zon de huid uit en kunnen er pigmentvlekken ontstaan. Ook verdikt de bovenste huidlaag sneller en wordt er vaker gebruikgemaakt van (te vette) zonbescherming waardoor de huid kan verstoppen. De verdikking van de bovenste huidlaag en de stimulatie van pigmentcellen kan leiden tot meer verstopte poriën, pigmentvlekken, een grauwe tint en veroudering van de huid.

Helaas zien wij dat ook acneklachten verergeren in de zomer. Door de zon wordt de talgproductie gestimuleerd wat resulteert in een vette en onzuivere huid. Genoeg reden om juist wél in de zomer een peeling te ondergaan!

De Summer Peel

Speciaal voor de zomer bieden wij de Summer Peels. Dit zijn milde peelings; perfect geschikt voor de zomer . De Summer Peel hydrateert de huid en verwijdert dode huidcellen, waardoor acne en onzuiverheden verminderen. Ook egaliseert het de huid, waardoor pigmentvlekjes en roodheidklachten reduceren. De perfecte behandeling voor huidverbetering in de zomer!

Er zijn verschillende Summer Peels, namelijk tegen acne, dofheid, pigmentvlekken en huidonregelmatigheden. Tijdens een consult wordt er gekeken welke Summer Peel het meest geschikt is voor jouw huid. Na de behandeling is het belangrijk om je huid goed te beschermen met een goede SPF.

Een Summer Peel is geschikt voor het gezicht, maar wij behandelen ook veel cliënten op de borst of de rug. Bijvoorbeeld bij acneklachten.

In het kort:

Prijs: €104,95 
Duur: 35 minuten
Aantal: Elke 4 weken
Pijn: 2/5
Downtime: 2/5


Voorafgaand aan de peeling

Voorafgaand aan de behandeling worden adviezen gegeven aan de cliënt om een optimaal resultaat te verkrijgen en de kans op complicaties te verkleinen.Aangezien er na de behandeling lichte zwelling, roodheid en eventueel schilfering kan optreden, is het verstandig om hier rekening mee te houden betreffende het moment van inplannen. Doe dit bijvoorbeeld niet vlak voor een belangrijke afspraak of een festival. Daarnaast bieden wij chemische peelings aan, waarbij er geen schilfering optreedt. Deze peelings zijn ideaal als opfrisser voor de huid vlak voor een bruiloft of feestje.

Om de werking van de peel te optimaliseren en het herstel van de huid goed te laten verlopen, worden in de weken voor de behandeling producten voor thuisgebruik geadviseerd. Deze producten bevatten o.a. lage percentages glycolzuur en/of salicylzuur om de huid vóór de peel al te exfoliëren en hydrateren. Door dit proces zal de peel zelf dieper de huid indringen. Daarnaast adviseren wij om 2 weken voorafgaand aan de behandeling niet actief te zonnen of onder de zonnebank te gaan.

Na de behandeling

De peeling verwijdert een laagje van de huid, waardoor de huid de eerste 4 weken na de peel gevoeliger is voor zonlicht. Het is daarom belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de zon. Niet alleen bescherming tegen UVA en UVB-stralen is van belang ook bescherming tegen High Energy Visible Light (HEV) en infraroodstraling. HEV licht komt o.a. van onze smartphones en computers en kan de huid tevens versneld verouderen. De zonbeschermingsproducten van ZO Skin Health en La Roche Posay beschermen zowel tegen UVA, UVB als HEV én infraroodstralingen. Daarnaast beschikken ze over antioxidanten die een extra beschermende werking bieden tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Naast een goede zonbescherming, kun je je huid beschermen door een pet of een hoed te dragen. Of plaats te nemen onder een parasol in plaats van vol in de zon op het terras. Niet alleen na een peeling is te veel blootstelling aan de zon slecht voor je huid, ook zonder peeling is het belangrijk om ‘veilig’ te zonnen.


Zonbeschermingsproducten

Er zijn tegenwoordig veel producten op de markt die de huid beschermen tegen de zon. Veel dagcrèmes bevatten ook een UV-bescherming, maar vaak is dit alleen tegen UVA of UVB-stralen. In onze klinieken adviseren wij met volle overtuiging de producten van Felice Skincare en La Roche Posay. De zonbeschermingsproducten van beide merken beschermen tegen zichtbaar licht, UVA-, UVB-, r en infraroodlicht. Een aantal jaar geleden is vastgesteld dat óók zichtbaar licht (High Energy Visible light (HEVIS)) en infraroodlicht schadelijk zijn voor de huid.

Daar waar veel zonbeschermingsproducten bekend staan om hun witte waas en oncomfortabele textuur, bieden de producten van Felice Skincare en La Roche Posay fijne luchtige crèmes die niet tot nauwelijks een wit waas nalaten.

Indien je graag direct een mooie, bruine teint nastreeft, is er nog een andere oplossing: de tanning producten van Marc Inbane. Deze producten zijn perfect voor een feestje, bruiloft of een andere gelegenheid, of wanneer je voor het eerst je bikini aantrekt. De producten van Marc Inbane geven geen vlekken, plakken niet en zijn heel makkelijk om aan te brengen.

Tip: meng een paar druppels Marc Inbane Perle de Soleil door je dagcrème, of gebruik de Marc Inbane Tanning Spray voor het hele lichaam; deze geven een gezonde zongekuste huid. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de risico’s die de zon met zich meebrengt. Heerlijk toch?

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast acne behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Geschreven door

Blogs