Waardoor ontstaat een 'zonnesnor'?
06-02-2024

pigmentvlekken

Waardoor ontstaat een 'zonnesnor'?

Een zonnesnor, ook wel ‘pigmentatie’ gevormd op de bovenlip, is iets wat we binnen De Huidkliniek veel zien. Voornamelijk bij vrouwen, waarbij zwangerschap nog een extra risico kan vormen. Lees hier hoe je deze zonnesnor kan voorkomen en hoe je deze kan reduceren!

Vitamin C Serum 20%De naam zonnesnor zegt het eigenlijk al: de pigmentatie ontstaat onder invloed van de zon. We weten allemaal dat we pigment aanmaken door de invloed van zonlicht, bijvoorbeeld wanneer we een dag op het strand zijn. Hoe komt het precies dat er specifiek op de bovenlip pigment ontstaat?

Het eerste waar je aan moet denken voordat je de zon ingaat, is het dragen van een Sun Protection Filter, oftewel een zonnebrandcrème met SPF. Daarbij is het belangrijk dat deze minimaal SPF 30 bevat. Vergeet bij het smeren van de zonnebrandcrème niet de bovenlip mee te nemen!

De bovenlip verliest snel aan zonnebrandcrème door vocht. Dit kan bijvoorbeeld door zweten tijdens het sporten, maar ook door het drinken van water en andere vloeistoffen. Hierdoor spoelt de zonnebrandcrème als het ware weg, waardoor de bovenlip niet meer beschermd is tegen het zonlicht. Daarnaast wordt het zonlicht door het vocht gereflecteerd, waardoor de kracht van het zonlicht versterkt en er meer huidschade kan worden aangericht. Breng de zonnebrandcrème daarom regelmatig opnieuw aan op de bovenlip en op de andere delen van het gezicht.

Nu het duidelijk is hoe je de zonnesnor kan voorkomen. Indien er bij jou al een zonnesnor aanwezig is, en je daar graag iets aan wil doen, zijn er meerdere opties. Lees ze hieronder. 

Thuisbehandeling

Tegenwoordig is de cosmetica zo ontwikkeld dat actieve ingrediënten pigment kunnen verminderen. De belangrijkste ingrediënten hiervoor zijn vitamine C (Ascorbic Acid) en retinol (Vitamine A). Wij adviseren een combinatie van beide ingrediënten te gebruiken voor het beste resultaat. Gebruik bijvoorbeeld de Felice Skincare Pure Vitamine C Serum 20% in de ochtend voordat je je SPF aanbrengt. Deze zit bomvol antioxidanten die je huid beschermen en pigmentatie kunnen oplichten. Gebruik ’s avonds op een schone huid de Felice Skincare Retinol Bright Skin 1% om de huid te vernieuwen.

Mocht je vragen hebben over hoe je deze producten kunt verwerken in jouw huidroutine, kom dan langs bij een van onze klinieken!

Huidbehandeling

Het dagelijks thuis verzorgen van de huid is belangrijk, maar voor sneller zichtbaar effect raden we aan een huidtherapeutische behandeling te ondergaan. Op deze manier kan je de afbraak van de pigmentcellen in gang zetten. Voor het behandelen van de zonnesnor kunnen verschillende behandelmethodes worden aangewend, zoals: de chemische peeling, microneedling en lasertherapie.

Welke behandelmethode het meest effectief is voor jouw pigmentatie is afhankelijk van de huidlaag waar de pigmentatie zich bevindt. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Boek je afspraak online of neem telefonisch contact met ons op via 088 224 0300. We helpen je graag verder!

Blogs