Skip to main content
Blog

De 3 meest gestelde vragen over laserontharing en een zwangerschap

By 14 juli 2020augustus 3rd, 2020No Comments
Zwangerschap en laserontharing

Op het moment dat je weet dat je zwanger bent, moet je rekening houden met de welbekende leefstijlregels rondom roken, alcohol, voeding enz. Maar hoe zit het eigenlijk met laserontharing? Mag je hier wel mee starten als je zwanger bent? En hoe zit het als je midden in het behandeltraject zit? Lees in dit blog de 3 meest gestelde vragen over laserontharing en een zwangerschap.

1. Mag je laser ontharen tijdens de zwangerschap?

Er is weinig literatuur te vinden over de invloed van laser tijdens de zwangerschap, niet gek, gezien er weinig vrouwen zich hiervoor willen blootstellen aan de wetenschap. Uit voorzorg adviseren wij laserontharing dan ook tijdens de zwangerschap niet te doen. Vóór en na je zwangerschap heeft laserontharing echter geen invloed op de zwangerschap en/of zwangerschap die nog gaat komen.

Hoe mag ik mijn lichaam wél ontharen tijdens de zwangerschap?
Gelukkig zijn er nog genoeg tijdelijke oplossingen die je in deze 9 maanden kunt inzetten.

 • Scheren: Scheren is een makkelijke manier om snel van je ongewenste haren af te komen. Scheren met en doucheolie op een vochtige huid zorgt ervoor dat de huid minder snel geïrriteerd raakt.
 • Ontharingscrème: Voelt scheren niet helemaal prettig? Dan is een ontharingscrème een goed alternatief. Let op dat deze niet langer dan aanbevolen op de huid blijft zitten, omdat deze anders voor nare irritatie kan zorgen.
 • Knippen: Met een klein schaartje kun je enkele haren op bijvoorbeeld de kin dicht tegen de huid afknippen.
 • Epileren en waxen: Beiden zijn een goede optie om langduriger haarvrij te zijn. Nadeel alleen is dat hierdoor de haren wel sneller kunnen ingroeien en ontstekingen kunnen ontstaan. Daarnaast kán dit zorgen voor verergering van de haargroei. Epileren en waxen wordt overigens afgeraden wanneer je in het laserontharingstraject zit.

2. Komen mijn haren die verwijderd zijn met laserontharing terug na de zwangerschap?

Hier is veel verwarring over omdat er tijdens de zwangerschap door hormonale veranderingen extra haar wordt aangemaakt. Deze haren verlies je meestal nadat je bent bevallen. Tijdens de zwangerschap worden je haren vaak dikker en ontstaan ze op plekken waar je dit misschien nog nooit eerder hebt gehad. Denk hierbij aan haren rondom de tepels, navel en bij je schaambeen.

Het is mogelijk dat “slapende haren” wakker worden door hormonale verandering, dit is echter altijd mogelijk en staat los van de zwangerschap. Wij adviseren onze cliënten daarom ook om, indien nodig, eens in het jaar een behandeling te ondergaan om deze nieuwe haren te behandelen.

3. Hoe lang na mijn bevalling mag ik mijn laserontharing behandelingen weer voortzetten?

Zodra je bent bevallen en je je weer goed genoeg voelt kun je de behandelingen weer oppakken of met laserontharing starten.

Verwen je huid tijdens de zwangerschap en geef jezelf een facial cadeau!

Nu de haren tijdelijk niet behandeld kunnen worden kan de huid wél extra onder de aandacht gebracht worden. Onder andere de huid goed laten reinigen met een ontspannend masker als afsluiting kan met onze facials. Deze behandelingen zijn veilig voor jou en de baby.

Ik wil starten met laserontharing

Wil jij beginnen met laserontharing of je behandelingen bij ons voortzetten? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 088 224 03 00 of vul het contactformulier in op deze pagina.

Geschreven door

Huidtherapeut Annefleur Bos

- OPLEIDING: Schoonheidsspecialiste niveau 3, Allround schoonheidsspecialiste niveau 4, HBO Bachelor of Science Huidtherapie - TRAININGEN: Zo Skin Health, HUYD

Geschreven door

Huidtherapeut Annefleur Bos

- OPLEIDING: Schoonheidsspecialiste niveau 3, Allround schoonheidsspecialiste niveau 4, HBO Bachelor of Science Huidtherapie - TRAININGEN: Zo Skin Health, HUYD

Meer over Huidtherapeut Annefleur

Lees hier meer blogs!

Onze 3 favoriete starterskits van ZO Skin Health

Onze 3 favoriete starterskits van ZO Skin Health

| Blog | No Comments
Onze 3 favoriete starterskits van ZO Skin Health “Welke producten adviseren jullie voor mijn huid?” Deze vraag horen wij dagelijks als huidtherapeut. Er worden tegenwoordig zóveel producten aangeboden dat wij…
zon

Waarom is de zon schadelijk voor mijn huid?

| Blog | No Comments
Waarom is de zon schadelijk voor mijn huid? In Nederland zijn we dol op de zon. Zonlicht is een belangrijke bron van vitamine D, wat essentieel is voor onze botten…
feiten en fabels over ontharen

Fabels en feiten over ontharen

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Fabels en feiten over ontharen Er zijn vele methoden om van ongewenste haargroei af te komen. Er bestaan ook een hoop fabels over deze ontharingsbehandelingen. Wij hebben de meest voorkomende…

Plan een vrijblijvend consult!


  IK WIL GRAAG DE HUIDKLINIEK NIEUWSBRIEF ONTVANGEN

  IK GEEF TOESTEMMING VOOR HET VERWERKEN VAN MIJN GEGEVENS*

  IK GA AKKOORD MET DE PRIVACY VERKLARING VAN DE HUIDKLINIEK*  Derma2Care

  Leave a Reply