Skip to main content
Blog

15 Feiten en fabels over vetbevriezing

By 4 april 2022april 12th, 2022No Comments
fabels en feiten over vetbevriezing

“Werkt vetbevriezing echt?” Dit is een van de meest gestelde vragen in onze klinieken. Dat is niet zo gek, want het lijkt bijna te mooi om waar te zijn dat er een apparaat is ontwikkeld dat je helpt om in shape te komen. Aangezien veel mensen nog vragen hebben over deze behandeling, hebben wij in dit blog de 15 meest voorkomende feiten en fabels over vetbevriezing voor je op een rijtje gezet.

Ben je benieuwd of vetbevriezing iets voor jou is? Kom dan vrijblijvend langs op consult.

1. Vetcellen die verdwenen zijn met vetbevriezing kunnen niet meer terugkomen en zijn dus permanent verwijderd.

Feit. Je hebt een bepaald aantal vetcellen in je lichaam. Gaan deze cellen dood? Dan worden er geen nieuwe aangemaakt. De vetcellen die je door middel van Cryolipolyse verwijdert, komen dus niet meer terug. De overgebleven vetcellen kunnen wel weer gaan groeien waardoor je lichaam weer uit vorm raakt. Een gezonde leefstijl na de behandeling is daarom belangrijk voor een blijvend effect.

2. Vetbevriezing is alleen geschikt voor vrouwen.

Fabel. Dit is een van de meest populaire behandelingen voor mannen bij De Huidkliniek. Op nummer 1 staat laserontharing, maar daarna komen mannen het meest voor vetbevriezing voor de buik of love handles. Deze locaties zijn namelijk het meest hardnekkig om lokaal vet te verliezen.

3. Cryolipolyse behandelingen zijn al meer dan 3 miljoen keer toegepast. Vooral in de VS is het een enorm succes.

Feit. De VS staat erom bekend veel cosmetische ingrepen te doen. Hierbij is de Cryolipolyse een populair begrip geworden als het gaat om contouren van het lichaam. Naast de VS zijn er ook andere landen die het een waardevolle techniek vinden, zo ook ons eigen land!

4. Vetbevriezing kan goed in combinatie met gezond eten en / of sporten.

Feit. Zeker! Voor het beste resultaat is de combinatie gezond eten en sporten van essentieel belang. Hierdoor zal het effect van de behandeling alleen maar groter worden. De vetbevriezing is namelijk geen vrij spel om meer zoetigheid/vettig eten te kunnen consumeren. Hierdoor kan het vetgehalte weer oplopen.

5. Als je iets wilt laten corrigeren, moet je onder het mes of streng diëten.

Fabel. Vroeger was dit inderdaad het geval. Nu hoeft dit gelukkig niet meer door de niet-invasieve (waar geen operatie of ingreep aan te pas komt) technieken, zoals Cryolipolyse.

fabels en feiten over vetbevriezing

6. Vetbevriezing is een pijnlijke behandeling.

Fabel. Gedurende de eerste 5-10 minuten is er sprake van gevoeligheid, hierna voelt het behandelde gebied verdoofd door de kou en zal de gevoeligheid wegtrekken. Na de behandeling is het fijn om losse kleding te dragen omdat het behandelde gebied nog verdoofd kan aanvoelen.

7. Je kunt op 1 dag meerdere behandelingen ondergaan.

Feit. Het plannen van meerdere behandelingen op 1 dag is toegestaan, mits dit niet hetzelfde gebied is. Twee zones op het lichaam is hierbij als maximaal te noemen.

8. De behandeling is voor iedereen geschikt.

Fabel. De behandeling is geen oplossing voor obesitas / overgewicht. Cryolipolyse is met name geschikt voor het vet wat ondanks een gezonde leefstijl en sporten niet minder wordt. Onze huidtherapeut zal in de voorafgaande intake beoordelen of je geschikt bent voor de behandeling.

9. De onderkin kunnen we verminderen met vetbevriezing.

Feit. Ook de onderkin is te verminderen middels Cryolipolyse. Hierbij wordt een kleinere behandelkop gebruikt, zodat het goed op de kin aansluit. De kaaklijn en kin zal meer worden geaccentueerd.

10. Alle vetbevriezingsapparatuur dat op de markt is, werkt.

Fabel. Cryolipolyse laat vetcellen verdwijnen door selectieve koeling. Dat is wetenschappelijk onderzocht en bewezen. Toch is er jammer genoeg apparatuur op de markt aanwezig dat niet werkt. Er wordt hier misbruik gemaakt van de populariteit van de behandeling.

Wil je weten of een vetbevriezingsapparaat goed werkt? Let er dan op dat er -9 graden wordt gekoeld. Vetcellen beschadigen bij een temperatuur van -9°C. Daarnaast is het belangrijk dat er met een “zuigkop” wordt gewerkt. Hierdoor behandel je namelijk een groter gebied in één keer.

fabels en feiten over vetbevriezing lies

11. Cryolipolyse helpt om snel gewicht te verliezen.

Fabel. Cryolipolyse is niet ontwikkeld om snel gewicht te verliezen. Het gaat echt om het shapen van je lichaam door hardnekkig vet te verwijderen dat je niet met sporten en gezond eten kwijtraakt. De behandeling is daarom altijd een aanvulling op een gezond dieet en voldoende beweging. Deze behandeling is geschikt om lokaal vet te verliezen.

12. Cryolipolyse is alleen geschikt voor de buik.

Fabel. Cryolipolyse wordt met name ingezet om vetcellen te bevriezen in de volgende probleemzones:

 • Buik
 • Rug (bh randje)
 • Love handles
 • Zadeltassen
 • Binnenkant bovenbenen
 • Buitenkant bovenbenen
 • Bovenarmen
 • Onderkin
 • Knieën

13. Er zijn meerdere behandelingen nodig voor het juiste resultaat.

Feit. Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Een Cryolipolyse behandeling duurt ongeveer 40 minuten maar daarna gebeurt er ontzettend veel in je lichaam en werkt de behandeling nog lange tijd door. Je lichaam heeft namelijk tijd nodig om de vetcellen op een natuurlijke manier af te voeren. Daarom zit er ook altijd 8 tot 12 weken tussen iedere behandeling.

14. De behandeling dient uitgevoerd te worden door een huidtherapeut.

Fabel. Dit is niet noodzakelijk, maar adviseren wij wel. Het is belangrijk dat je bij de juiste specialist komt met de juiste apparatuur. Wij zijn gespecialiseerd in de huid en kunnen de behandeling daardoor extra veilig uitvoeren.

15. Vetbevriezing is geschikt voor elke leeftijd.

Fabel. Wij bieden deze behandeling aan vanaf 18 jaar. Dit doen wij omdat het lichaam tot 18 jaar nog in de groei is. Vanaf 18 jaar ben je van harte welkom in onze klinieken voor deze behandeling. Wij bieden veel andere behandelingen aan die je wel mag ondergaan voor je 18e. Denk hierbij aan acne behandelingen zoals een peeling of facial.

Kom langs voor een vrijblijvend consult!

Heb je een vraag over de vetbevriezing behandeling of wil je graag een andere huidbehandeling ondergaan? Kom dan langs voor een vrijblijvend consult. Je kunt een afspraak maken door te bellen naar: 088 224 0300 of vul het contactformulier in op deze pagina.

Wij bieden ook andere behandelingen aan

Naast vetbevriezen bieden wij nog meer behandelingen aan. Je kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht voor peelings, een bindweefselmassage, het ontharen van het lichaam en gezicht én het behandelen van huidaandoeningen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in laserbehandelingen waarbij natuurlijke schoonheid altijd ons einddoel is.

Lees hier meer blogs!

huidveroudering vanaf je 25ste

Huidveroudering vanaf je 25ste!

| Blog, Blog - Laser, Blog - Rimpels | No Comments
Huidveroudering vanaf je 25ste! Huidveroudering is een geleidelijk proces, waarvan maar weinig mensen weten dat dit al vanaf je 25ste levensjaar start. Vanaf dat moment wordt de afbraak van collageen- en…
Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet vierkant

Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet?

| Blog, Blog - Laser | No Comments
Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet? Zo rond het voorjaar als de zon weer begint te schijnen, krijgen wij als huidtherapeuten regelmatig dezelfde vraag gesteld: “Is het veilig om…
verschil tussen laser en ipl

Wat is het verschil tussen laser en IPL? De voor- en nadelen

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Wat is het verschil tussen laser en IPL? Wanneer ongewenste haargroei wordt behandeld, behoren IPL en laser tot de behandelmogelijkheden.  Maar wanneer kiezen wij voor de IPL of juist voor…

Plan een vrijblijvend consult!

  AFSPRAAK MAKEN  Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
  Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
  Derma2Care

  Leave a Reply