Skip to main content
BlogBlog - ongewenste haren

Ingegroeide haren

By 11 juni 2022september 12th, 2022No Comments
ingegroeide haren

Je hebt ze vast wel eens gezien, de haren die horizontaal onder het huidoppervlak liggen. De haar is uitgegroeid, maar komt niet in zijn geheel door de huid heen. In eerste instantie valt het niet op, maar op een gegeven moment zal je lichaam deze haar inkapselen, om hem af te kunnen voeren.

Vaak eindigt dit in een ontstekingsreactie en krijg je last van rode bultjes, ontsierende ontstekingen, pijn en/of jeuk. Dit worden ook wel ‘ingegroeide haren’ genoemd. Ze zijn vervelend, maar gelukkig zijn ze te voorkomen.

Wil je een vrijblijvend consult inplannen of heb je vragen over ingegroeide haren? Bel ons dan op 088 224 0300 of chat met ons via de website.

Hoe ontstaan ingegroeide haren?

Vrouwen hebben het meest last van ingegroeide haren bij de oksels en bikinilijn (schaamstreek en lies). Voor mannen zijn de ingegroeide haren voornamelijk een probleem bij de baardstreek. Maar wat is nou de oorzaak van deze ingegroeide haren en wat kun je hiertegen doen?

Epileren

Een reden voor het ontstaan van ingegroeide haren is ‘epileren’. Haartjes worden er in dit geval in zijn geheel uitgetrokken door middel van bijvoorbeeld hars of een pincet. De haarzakjes worden door het epileren als een elastiekje kort mee omhooggetrokken, waardoor de kans groot is dat ze vervolgens wat schuiner onder de huid komen te liggen. De haarzakjes zullen opnieuw haren produceren, maar doordat deze nu schuiner onder de huid liggen, is de kans groter dat de haren onder de huid gaan groeien.

Wat je het beste kunt doen voordat je gaat epileren is je huid een keer per week goed te scrubben. Dit helpt om dode huidcellen te verwijderen en zorgt ervoor dat de haartjes kunnen groeien zoals ze zouden moeten groeien. Je kunt het beste twee dagen voordat je gaat epileren je huid scrubben.

Scheren

Scheren is een snelle en pijnloze manier om van je ongewenste haren af te komen. Toch ontstaan er door scheren vaak ingegroeide haren. Er zijn een paar dingen die je kunt doen om ingegroeide haren door het scheren te voorkomen.

Krullen of kroeshaar

Alle mensen die gezegend zijn met een mooie bos krullen of kroeshaar hebben 60% meer kans op ingegroeide haren. Bij dit haartype is het kenmerkend dat het haartje ingroeit in de rand van de haarfollikel of in de omliggende huid. Dit zorgt ook weer voor een ontstekingsreactie. Er kan roodheid, irritatie, jeuk of hyperpigmentatie ontstaan, maar er kan zelfs ook litteken- of keloïdvorming ontstaan.

scheren

Wat is de oplossing tegen ingegroeide haren?

Het voorkomen van ingegroeide haren kan eigenlijk maar op één manier, namelijk door permanent ontharen. Hierbij zorg je ervoor dat de haren überhaupt niet meer groeien, dus heb je ook geen last meer van ingegroeide haren. Door middel van laserontharing kunnen we de haartjes permanent verwijderen!

Laserontharing en elektrische epilatie
Laserontharing is een effectieve manier om permanent van ongewenste haren af te komen. Tijdens deze behandelingen wordt het aantal haren steeds minder en dunner, waardoor de kans op ingegroeide haren steeds meer af neemt en de huid zachter aanvoelt. Uiteindelijk zal je helemaal van alle haren verlost zijn. Deze behandeling kan zowel in het gezicht als op het lichaam worden toegepast.

Donkere haren worden behandeld door middel van laserontharing en grijze, witte of rode haren worden behandeld door middel van elektrische epilatie.

Contact

Ben je benieuwd naar een behandeling laserontharen of elektrische epilatie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Tijdens een vrijblijvend consult krijg je meer informatie over de behandeling. Ook geven wij advies over huidverzorging.

Wij bieden ook andere behandelingen aan

Naast het behandelen tegen ingegroeide haren bieden wij nog meer behandelingen aan. Je kunt bij ons ook terecht voor vetbevriezing, een bindweefselmassage én het behandelen van huidaandoeningen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in laserbehandelingen waarbij natuurlijke schoonheid altijd ons einddoel is.

Blogs

zon

Waarom is (teveel) zon schadelijk voor je huid?

| Blog | No Comments
Waarom is (teveel) zon schadelijk voor je huid? Geniet jij ook zo van de zon? Dit snappen we, want ook wij houden van warme zonnestralen op onze huid en een…
Zwangerschap en laserontharing

De 3 meest gestelde vragen over laserontharing en een zwangerschap

| Blog | No Comments
De 3 meest gestelde vragen over zwangerschap en laserontharing Op het moment dat je weet dat je zwanger bent, moet je rekening houden met de welbekende leefstijlregels rondom roken, alcohol,…
summer treatments

Summer Treatments

| Blog | No Comments
Ontdek onze Summer Treatments: voor een stralende huid, de hele zomer lang De langverwachte zomer is weer in zicht en van deze warmere temperaturen worden we allemaal erg blij. De…
Derma2Care

Leave a Reply