Bindweefselmassage

Geef je huid op een natuurlijke manier een boost met bindweefselmassage. Tijdens een manuele bindweefselmassage bij De Huidkliniek stimuleren de therapeuten alléén de diepere huidlaag om zich te verstevigen. Je huid wordt gelift en je krijgt een stralende teint.

Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend consult. Een huidtherapeut kijkt dan samen met jou of een bindweefselmassage voor jou geschikt is. Je kunt ons bereiken op: 088 224 03 00.

PLAN EEN CONSULT

  AFSPRAAK MAKEN  Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag


  Ik wil graag de huidkliniek nieuwsbrief ontvangen

  Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
  Wat is bindweefsel?

  Bindweefsel is het ‘cement’ dat je lichaam stevig houdt. Het is zacht en rekbaar weefsel dat in je hele lichaam voorkomt en bestaat uit cellen, vezels, basisstoffen (waaronder hyaluronzuur) en water. Naast het feit dat bindweefsel je lichaam stevig houdt, beschermt het de organen en kapselt het de zenuwen, bloedvaten en lymfebanen in. Ook verbindt bindweefsel je huid met je spieren en zorgt het voor isolatie. Onze aandacht en verzorging waard!

  Waarom een bindweefselmassage?

  Bindweefselmassage werd in 1929 uitgevonden door de Duitse Elisabeth Dicke die zichzelf een heilgymnaste, oftewel een fysiotherapeut, noemde. Omdat een bindweefselmassage zich op de bindweefsellaag tussen huid en spieren richt, verbetert het niet alleen de huidconditie. Het verhoogt ook de doorbloeding en activeert de stofwisseling, waardoor ontstekingen en verklevingen verminderen. Bindweefselmassage is dan ook een goede behandeling voor lichte rimpels, cellulite of dofheid van je huid, mits goed uitgevoerd. De huidtherapeuten passen speciale diepe massagetechnieken toe, die op het bindweefsel inwerken.

  Bindweefselmassage heeft onder meer de volgende effecten:

  • Verbetering van de huidconditie
  • Stimulering van de huiddoorbloeding
  • Reductie van stress door het opheffen van onderhuidse verklevingen
  • Opnameverbetering van werkstoffen
  • Bevordering van de celdeling
  • Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
  • Verbetering van de huidstructuur en huidteint
  • Vermindering van onder meer rimpels, kraaienpootjes en cellulite

  Vrijblijvend consult

  met één van onze huidtherapeuten

  Welk resultaat kan ik verwachten?

  De huid wordt door de bindweefselbehandeling gelift en krijgt een stralende teint. Fijne lijntjes worden minder zichtbaar en de doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd, waardoor er een natuurlijke ‘glow’ ontstaat.

  Wij adviseren om drie weken voorafgaand aan een faceliftoperatie een bindweefselmassage te ondergaan. De massage zal de doorbloeding van de huid stimuleren, waardoor de huidstofwisseling verbetert. Dit verkleint de kans op complicaties en de huid herstelt sneller.

  Bindweefselmassage gezicht en benen

  Een bindweefselmassage kan op verschillende delen van je lichaam gegeven worden, zoals je gezicht, hals, decolleté, en je benen. Een bindweefselmassage van je gezicht kan zorgen voor een flinke boost. De behandeling zorgt voor een verbeterde doorbloeding, de aanmaak van collageen en de afvoer van lymfevocht. Dit kan de huidkwaliteit verbeteren en rimpels en fijne lijntjes verminderen. Ook is je huid na de behandeling beter in staat om voedingsstoffen uit verzorgende crèmes op te nemen. 

  Een bindweefselmassage van de benen kan weefsel losmaken dat onderhuids aan elkaar is gaan plakken, lichte ontstekingen verminderen en de afvoer van afvalstoffen stimuleren. Dit kan leiden tot een vermindering van cellulitis, en vermoeide benen tegengaan. Wij passen de bindweefselmassage alleen toe in het gezicht. 

  Bindweefselmassage: de behandeling

  Bij De Huidkliniek zijn huidtherapeuten gespecialiseerd in het geven van bindweefselmassages. Bindweefselmassage is een krachtige massage van het onderhuids bindweefsel, die wordt ingezet om de huidconditie te verbeteren. Door het onderhuids bindweefsel te masseren, wordt de celdeling gestimuleerd. Hierdoor worden collageen- en elastinevezels geproduceerd, wat resulteert in de aanmaak van nieuw bindweefsel. Tijdens een behandeling passen de therapeuten diepe massagetechnieken toe waarbij de huid wordt gerold en opgepakt om de bindweefsellaag tussen huid en spieren aan te pakken om zo de doorbloeding te verbeteren. 

  In onderstaande video kun je zien hoe een bindweefselmassage bij de Natural Glow Treatment  in zijn werk gaat. 

  Bindweefselmassage ervaring

  “Heerlijk” Ik wil liever geen laser op mijn gezicht dus kies ik bewust voor een bindweefselmassage. Ik vind het gevoel tijdens de behandeling lekker, heb het idee dat er dan echt iets met mijn huid gebeurt. Direct na de behandeling straalt mijn huid enorm.

  Contact

  Ben je benieuwd of een bindweefselmassage voor jou geschikt is? Je kunt contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak door te bellen naar nummer: 088 224 03 00.

  Tijdens een vrijblijvend consult krijg je meer informatie over de behandeling, een huidscan om precies te beoordelen hoe wij je huid het beste kunnen behandelen en advies over huidverzorging.

  Wij bieden nog meer behandelingen aan

  Naast het masseren van je bindweefsel, bieden wij nog meer behandelingen aan. Je kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht voor laserontharing, verschillende facials en peelings, én het behandelen van acne. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in huidverjonging door middel van laser. Een laserbehandeling kan zowel cosmetisch als medisch worden ingezet.

  Veel gestelde vragen

  Wordt mijn behandeling vergoed?

  Een bindweefselbehandeling worden soms vergoed. Bekijk op deze pagina van Independer of jouw bindweefselmassages vergoed worden. Je leest hier meer over op deze pagina.

  Hoe lang duurt een behandeling?

  De duur van een behandeling is afhankelijk van je indicatie. Onze huidtherapeut geeft je hier tijdens een vrijblijvend consult meer informatie over.

  Is de behandeling pijnlijk?

  Bindweefselmassage is een diepe massagetechniek die tijdens de behandeling als gevoelig ervaren kan worden. De mate van gevoeligheid is tevens afhankelijk van de mate van verklevingen van je bindweefsel. De meeste mensen ervaren de gevoeligheid als goed te verdragen.

  Welke huidreactie kan ik verwachten?

  In sommige gevallen kan de huid roder zijn en iets gezwollen. Dit trekt na enkele uren weg en wordt niet als vervelend ervaren. Als onze cliënten de roodheid wél vervelend vinden, camoufleren wij dit met Lycogel.

  Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

  Wij adviseren om voorafgaand aan een facelift de bindweefselmassage drie keer, één keer per week, te ondergaan. Bindweefselmassage voor huidverbetering wordt tijdens een kuur van 6 weken één tot drie keer per week toegepast. Daarna adviseren wij om de behandeling één keer in de 4 tot 6 weken onderhoudsmatig voort te zetten.

  Blogs

  rode huid

  Hoe kom ik aan zo’n rode huid?

  | Blog, Blog - Roodheid | No Comments
  Hoe kom ik aan zo'n rode huid? Heeft u last van een rode huid? Dit gaat u waarschijnlijk extra storen in het najaar, wanneer de zongebruinde kleur langzaam van uw…

  Mannen opgelet: Zo kom je van acne af!

  | Blog, Blog - Acne | No Comments
  Acne bij mannen Puistjes en pukkels komen vaak voor bij mannen en vrouwen. Vooral in de puberteit, vanaf 15 jaar, kunnen mannen hier veel last van krijgen. Maar ook als…
  Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet vierkant

  Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet?

  | Blog, Blog - Laser | No Comments
  Laserbehandelingen tijdens de zomer, veilig of niet? Zo rond het voorjaar als de zon weer begint te schijnen, krijgen wij als huidtherapeuten regelmatig dezelfde vraag gesteld: “Is het veilig om…

  PLAN EEN CONSULT

   AFSPRAAK MAKEN   Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag


   Ik wil graag de huidkliniek nieuwsbrief ontvangen

   Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
   Derma2Care