De Summer Peel: dé behandeling voor huidverbetering in de zomer
23-11-2023

Zon

De Summer Peel: dé behandeling voor huidverbetering in de zomer

Ben je benieuwd naar de perfecte behandeling voor huidverbetering in de zomer? Bekijk dan onze Summer Peels. Dit zijn milde, chemische peelings die perfect zijn om in de zomer te ondergaan.

De summer peel hydrateert en egaliseert de huid, waardoor pigmentvlekjes en roodheidklachten verminderen. Tevens verwijdert de peel dode huidcellen, waardoor acne en onzuiverheden reduceren. Een summer peel is geschikt voor het gezicht, maar wij passen een peeling ook veel toe op de borst of de rug bij cliënten, bijvoorbeeld bij acneklachten. Voor iedere wens is er een andere peeling mogelijk. Zo zijn er verschillende peelings voor acne, roodheid, pigment, rimpels en een doffe huid.

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling zorgt ervoor dat de huid zichzelf vernieuwt, waardoor fijne lijntjes, acnelittekens en pigmentvlekken verminderen. Daarnaast zorgt de peeling ervoor dat de huidstructuur fijner wordt. Door deze behandeling verwijdert het bovenste laagje aan dode huidcellen waardoor de huid gladder en egaler wordt, en de teint van de huid frisser.

Het woord ‘chemisch’ heeft niets te maken met het zuur dat wordt gebruikt voor deze behandeling. Het heeft te maken met de ‘chemische’ reactie die er in de huid plaatsvindt. Een peeling bevat een hoge concentratie van een zuur, bijvoorbeeld melkzuur of salicylzuur. Deze zuren dringen tot diep in je huid. Dit brengt je huid in optimale gezondheid en bevordert de opname van de vitamines. Oneffenheden zoals littekens, puistjes of zonschade kunnen hierdoor minder zichtbaar worden. Bovendien stimuleert een peeling de aanmaak van collageen en elastine, waardoor je huid verstevigt.

peeling

De verschillende Summer Peels

De Summer Peels zijn peelings die je goed in de zomer kunt ondergaan. Op die manier kun je de huidresultaten die je in de winter hebt behaald, in de zomer goed onderhouden. Voor huidverbetering is de Summer Peel de perfecte behandeling voor de zomer. Er zijn verschillende summer peels voor verschillende doeleinden. Tijdens een consult wordt er gekeken welke summer peel het meest geschikt is voor jouw huid en welke resultaten je wil bereiken. Na de behandeling is het belangrijk om de huid te beschermen met een SPF30 of hoger, en niet in de volle zon te zitten.

In het kort:
  • Prijs: €104,95 
  • Duur: 35 minuten
  • Aantal: Elke 4 weken
  • Pijn: 2/5
  • Downtime: 2/5

Welke Summer Peel past bij jou?

1. Melkzuur peeling 30%
Deze peeling bevat 30% melkzuur en is ideaal voor de droge, vochtarme, fijne en doffe huid. De huid wordt sterk gehydrateerd en voelt gladder en zachter aan. Een melkzuurpeeling werkt zowel aan de oppervlakte als in de diepte van je huid. Melkzuur heeft een zacht peeling effect. Je huid wordt door een melkzuurpeeling egaler, glad en gehydrateerd.

2. Modified Jessner peeling
Deze peeling bevat 14% salicylzuur, 14% melkzuur en 8% citroenzuur en kan de huidtoon egaliseren, pigmentatie reduceren, acne voorkomen en verminderen. Hierdoor is deze peeling zeer geschikt voor een acne met pigmentvlekjes. Ook vermindert deze peeling fijne lijntjes.

3. Azelan peeling
Deze peeling bevat 20% azelaïnezuur en 20% salicylzuur en is geschikt voor acne en rosacea, vanwege zijn antibacteriële en anti-inflammatoire werking. Daarnaast wordt deze peeling ook ingezet om oppervlakkig pigment te verminderen. Salicylzuur lost talg op en dringt tot diep in de poriën.


Wil je een peeling ondergaan? Lees dan deze 6 tips.

Laat een chemische peeling ten eerste altijd door een professional uitvoeren. Een professional kan jou precies vertellen welke chemische peeling er bij jouw huid past en met het resultaat dat je wil bereiken.
  • Bescherm je huid goed na een chemische peeling met een SPF30 of hoger en draag een hoedje, of blijf even uit de zon. Op zoek naar een goede zonbescherming? Check dan onze webshop!
  • Blijf je huid hydrateren met een vocht inbrengende crème. In onze webshop kun je verschillende moisturizers kopen/aanschaffen.
  • Gebruik de eerste dagen na de chemische peeling géén exfoliant. Peelings zijn al exfolianten. Je hoeft de dagen na een peeling dus niet meer te exfoliëren.
  • Reinig je huid met koud water. Je huid kan wat branderig aanvoelen na een chemische peeling, dus zorg ervoor dat je je huid niet met warm/heet water wast. Koud water kan je huid wat kalmeren.
  • Vermijd intensief sporten of sauna’s voor tenminste 24 uur na de peeling. Je huid kan hierdoor gaan jeuken, rood worden of een andere irritatie geven.

Welke huidreactie kun je verwachten na een chemische peeling?

De huidreactie na de chemische peeling is afhankelijk van de intensiteit van de peeling. Daarnaast hangt het ervan af hoe gevoelig je huid is. De intensiteit van de Summer Peels is lager dan die van de andere chemische peelings, waardoor je hiervan relatief minder huidreactie kunt verwachten. Binnen een week na de behandeling kan je huid licht gaan vervellen en wat trekkerig/droog aanvoelen. Dit is een hele normale reactie na een peeling.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast acne behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.
Jessica

Geschreven door

Jessica

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Blogs