Feit of fabel? Wat weet jij van fillers?

Injectables

Feit of fabel? Wat weet jij van fillers?

Benieuwd voor welke lichaamsdelen fillers allemaal geschikt zijn? Of hoe wij bij De Huidkliniek een natuurlijke en frisse uitstraling kunnen creëren met fillers? Je leest het in dit blog!

De cosmetisch artsen werkzaam in onze klinieken hebben een aantal interessante feiten en fabels op een rijtje gezet over fillers. Lees snel verder!

Fillerbehandeling geeft een permanent resultaat: FABEL 
Vanaf 2015 is het niet meer toegestaan om te behandelen met permanente fillers. Bij De Huidkliniek werken we enkel met biologisch afbreekbare fillers van hoge kwaliteit. Er wordt gewerkt met Belotero en Radiesse. Deze fillers worden in gemiddeld 8-10 maanden afgebroken door het lichaam. 

Fillers kunnen gebruikt worden om rimpels en fijne lijntjes te verminderen: FEIT
Fillers worden vaak gebruikt om tijdelijke volumeverlies in het gezicht aan te vullen en de verschijning van rimpels en fijne lijntjes te verminderen. De injecteerbare gel zorgt voor een uiterst natuurlijk resultaat. Dat maakt fillers geschikt voor vrijwel elke gelaatzone. Zo geven we je gezicht meer volume bij ingevallen wangen, marionettenlijnen of een verslapte huid rond de kin en kaaklijn.

Alle fillers zijn hetzelfde: FABEL 
Er zijn vanaf 2015 veel verschillende biologisch afbreekbare fillers op de markt gebracht. Bij De Huidkliniek wordt, zoals eerder benoemd, gewerkt met Belotero en Radiesse. 
  • De fillers van Belotero werken op basis van hyaluronzuur. Dit een stof die in onze huid voorkomt en het vermogen heeft om water op te nemen. Daardoor geeft de filler een frisse uitstraling! 
  • De fillers van Radiesse bevatten naast hyaluronzuur een collageenstimulator (cacicumhydroxylapatiet). Dit is een stof die de vorming van nieuw collageen en elastine stimuleert.
Fillers zijn ook geschikt voor andere lichaamsdelen dan enkel het gelaat: FEIT 
Naast het gelaat kunnen onder andere de handen, oorlellen, hals en het decolleté behandeld worden met fillers. Tijdens de veroudering neemt het vetweefsel van onze handen af en verliest de huid volume. Dit maakt onder andere pezen en aderen zichtbaarder. Handen verraden vaak de echte leeftijd! Zachte handfillers kunnen de zichtbare structuren camoufleren en hiermee zorgen voor een algehele jeugdigere uitstraling. Wanneer we naar de oorlellen kijken, kan ook hier sprake zijn van volumeverlies. Er wordt vaak onderschat hoeveel oorlelverjonging met fillers kan bijdragen aan een frissere uitstraling. 
 
Filler

Alle fillerbehandelingen geven een onnatuurlijk resultaat: FABEL 
Een onnatuurlijk resultaat is altijd het gevolg van overmatig en ondeskundig gebruik van fillers. Hierbij worden fillers niet op de juiste wijze toegepast, bijvoorbeeld in verkeerde zones en/of verhoudingen. Uitgebreide kennis over de anatomie van het gelaat en de veranderingen die gepaard gaan met de natuurlijke veroudering zijn onmisbaar voor het uitvoeren van een deskundige filler behandeling. Bij De Huidkliniek wordt er door de cosmetisch artsen altijd gestreefd naar een natuurlijke en frisse uitstraling.

Fillers kunnen lippen voller maken: FEIT
Veel mensen gebruiken fillers om hun lippen voller en meer gedefinieerd te maken. Door het injecteren van een hyaluronzuur filler in de lippen, kunnen ze tijdelijk meer volume krijgen en een meer gewenste vorm hebben. Dit kan een zeer natuurlijk resultaat geven, maar het is belangrijk om een ervaren professional te raadplegen om ongewenste bijwerkingen te voorkomen.

Fillerbehandeling geeft direct resultaat: FEIT 
In tegenstelling tot een botoxbehandeling, wat na 1-2 weken resultaat geeft, is een fillerbehandeling direct zichtbaar. Er kan echter wel sprake zijn van minimale zwelling en roodheid. Na enkele dagen verdwijnt dit. Het definitieve resultaat kan na 2 weken het beste worden beoordeeld. 

Na een eerste behandeling kan er niet meer gestopt worden met fillers: FABEL 
Er kan altijd gestopt worden met fillers. In de periode dat er wordt behandeld met fillers, wordt de huid juist hierdoor verzorgd en verstevigd. De behandelingen geven geen schade aan de huid. Wanneer de fillers door het lichaam zijn opgelost, kan er voor een herhaalbehandeling gekozen worden om het resultaat te onderhouden. Wanneer er op enig moment besloten wordt de filler behandeling niet te onderhouden, zal het natuurlijke verouderingspatroon het weer overnemen.

Benieuwd wat onze cosmetische artsen voor jou kunnen betekenen? Boek je afspraak online of neem telefonisch contact met ons op via 088 224 0300. We helpen je graag verder!

Voorbeelden behandelingen voor huidverjonging

Blogs