Het verschil tussen een facelift en filler behandeling
31-01-2024

Injectables

Het verschil tussen een facelift en filler behandeling

Wil je het verschil weten tussen een facelift en een filler behandeling? Ontdek het in deze blog!

Als je tekenen van huidveroudering wilt verminderen, ben je wellicht bekend met termen als "fillers" en "facelifts". Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee veelvoorkomende cosmetische behandelingen? En welke is het meest geschikt voor jou?

Wat is een chirurgische facelift?

Een chirurgische facelift heeft als doel de huid te verstrakken en wordt uitgevoerd onder narcose door een plastisch chirurg. Tijdens de operatie wordt overtollige huid verwijderd en het onderliggende bind- en spierweefsel strakgetrokken. Deze ingreep heeft een langere hersteltijd, matige tot intense napijn, littekens, hoge kosten en resulteert in een permanent resultaat. Meestal wordt een chirurgische facelift overwogen bij aanzienlijk huidoverschot door vergevorderde huidveroudering.

Wat is een filler behandeling?

Een filler behandeling heeft als voornaamste doel het herstellen van volumeverlies bij huidveroudering en wordt uitgevoerd door een cosmetisch arts. Door biologisch afbreekbare fillers te injecteren, kan het verloren volume worden hersteld, wat leidt tot een gelift uiterlijk en verzachting van plooien en rimpels. Deze behandeling kent een korte hersteltijd, minimaal tot geen napijn, geen littekens, lagere kosten in vergelijking met een chirurgische facelift en biedt een tijdelijk resultaat (tot 12 maanden). Een filler behandeling kan zowel bij de eerste tekenen van huidveroudering als bij gevorderde veroudering een oplossing bieden.

Injectables

Wat is een liquid facelift?

De term "liquid facelift" beschrijft een uitgebreide filler behandeling die overlapt met de toepassingen van een chirurgische facelift. Het betreft een facelift zonder operatie, waarbij het hele gelaat wordt behandeld.

Het cruciale verschil tussen een chirurgische facelift en een liquid facelift (met fillers) is dat bij een chirurgische facelift het huidoverschot wordt verwijderd, terwijl bij een liquid facelift het onderhuidse volumeverlies wordt aangepakt. Volumeverlies is vaak de voornaamste oorzaak van duidelijke tekenen van huidveroudering. Een liquid facelift richt zich op het herstellen van dit volume, wat resulteert in de meest natuurlijke verjonging. In extreme gevallen kan een combinatie van een chirurgische facelift en een filler behandeling de oplossing zijn. Lees hier meer over fillers.

Filler behandelingen bij De Huidkliniek

De Huidkliniek is gespecialiseerd in filler behandelingen en biedt medisch cosmetische resultaten zonder ingrijpende operaties. Onze kliniek werkt uitsluitend met wetenschappelijk bewezen veilige behandelmethodes. Onze medewerkers zijn medisch geschoold en streven naar een behandeling met minimale risico's. Veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons centraal. Wil je meer weten over de mogelijkheden van fillers? Tijdens een vrijblijvend consult lichten wij dit graag uitgebreid toe. Boek je afspraak online of bel ons op 088 224 0300. We helpen je graag verder!
Drs. Myrthe Cleveringa

Geschreven door

Drs. Myrthe Cleveringa

Cosmetisch arts

Blogs