Hoe verjong je je hals en decolleté?
02-01-2024

Huidverjonging

Hoe verjong je je hals en decolleté?

Naarmate de jaren vorderen, neemt zowel de verslapping van de huid toe als de zichtbaarheid van de rimpels. Dit is niet anders bij de hals en decolleté ten opzichte van het gelaat. Hoewel we de veroudering van onze huid niet kunnen stoppen, bestaan er wel degelijk hiertoe vertragende mogelijkheden.

Hoe verzorg ik mijn hals en decolleté het beste thuis?

Heel simpel gesteld is het verstandig om de producten die je al toepast op het gezicht, door te trekken naar de hals en decolleté. Een algehele op huidveroudering toegespitste verzorging bevat ongetwijfeld de volgende actieve ingrediënten
  • Retinol: dit celvernieuwing stimulerende ingrediënt zorgt ervoor dat lijntjes verminderd worden. 
  • Exfoliërende zuren: met name een product welke glycolzuur bevat zal pigmentvlekjes doen verminderen en dode huidcellen verwijderen waardoor de huid nog beter verzorgingsproducten kan opnemen. 
  • Zonbescherming! Deze mag uiteraard niet ontbreken in de lijst. Voorkomen is immers beter dan genezen; liever verdere collageen afbraak beperken dan deze moeten toevoegen.
Tip: Google maar eens naar foto's van mensen die wél hun gezicht consistent insmeerden, maar niet de hals.

Vergeet niet dat de spieren ook van invloed zijn op verslapping van de hals: velen van ons hebben zo lang wij ons kunnen herinneren al horizontale lijnen halverwege de hals zitten. Een verkeerde houding met de telefoon (lees: hoofd helemaal omlaag hangen en in de handen kijken) is dus geen bevorderende factor voor de lijnen in de hals.

Tip: Gezien de huid op de hals en decolleté dunner is en minder is gewend op het gebied van huidverzorging is het verstandig om actieve ingrediënten zoals retinol en zuren op te bouwen tijdens het gebruik.

hals en decollete

Welke behandelingen verjongen de hals en decolleté? 

Voor een persoonlijk en op maat gemaakt behandelplan van de huidbehoeften is het het beste om je tijdens een consult te laten adviseren door één van onze huidtherapeuten. Zij kunnen op basis van het gewenste eindresultaat meer informatie geven over de mogelijkheden. Vaak komt het advies neer op een collageen en elastine stimulerende behandeling. 

Dit kan bijvoorbeeld zijn door middel van microneedling behandelingen die lijntjes kunnen verminderen of door intensievere peelings die door de verwijdering van dode huidcellen indirect elastine en collageen stimulerend zijn. Wil je meer de verslapping aanpakken? Onze cosmetisch artsen kunnen jou daar nóg meer over vertellen! 

Contact 

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult via onze website of bel ons op 088 224 0300. 

Geschreven door: Suzanne Bol

Blogs

Alle blogs