Hoe verjong je je handen?
14-02-2024

Huidverjonging

Hoe verjong je je handen?

Bij huidverjonging denkt men al snel aan huidverjonging in het gezicht. Logisch, want dit is vaak het eerste wat ons in de spiegel opvalt aan ons uiterlijk. Echter, je handen geven nog sneller weer wat daadwerkelijk onze leeftijd is en de leefstijl die we erop nahouden. In dit blog vertellen we je hoe je je handen kunt verjongen.

Hoe verouderen onze handen?

Laten we bij het begin beginnen: hoe komt het dat onze handen zo snel verouderen? Enerzijds komt dit door de uv-stralen van het zonlicht. Terwijl de voordelen van het goed beschermen van het gelaat steeds bekender raken bij mensen, lopen de handen hier nog op achter. De huid op de handen is dunner en wordt vaak nog veel meer aan zonlicht blootgesteld dan het gelaat welke we steeds vaker al met een zonnehoed en zonnebril extra beschermen. Velen wassen ook hun handen nadat zij diverse lichaamsdelen met zonbescherming hebben ingesmeerd, waardoor de zonbescherming op de handruggen vergeten dan wel afgewassen wordt!

Anderzijds zullen velen zich herkennen in het fenomeen van droge handen. Niet alleen kan dit ontstaan in het koude winterweer met meer temperatuurschommelingen en lage luchtvochtigheid, maar ook door het dagelijks werk van onze handen: schoonmaken met agressieve schoonmaakmiddelen, zeep en gebruik van bijvoorbeeld huidalcohol.

Tip: Het te lang en te heet douchen zijn activiteiten waar wij ons in de winter sneller aan overgeven, maar dit is niet bevorderlijk voor zachte, gehydrateerde handen.


Huidverjonging van de handen

Een groot deel van het verjongen van de handen ligt dus in het voorkomen van een aantal externe factoren: het dragen van schoonmaakhandschoenen, niet te vaak de handen te wassen indien mogelijk en het beschermen van de handen tegen uv-straling door deze elke twee uur in te smeren met minimaal factor 30. Ook het ontstaan van ouderdomsvlekken (lentigines solaris) zijn toe te schrijven aan het niet voldoende beschermd te hebben van de handen. Smeren, smeren en nog eens smeren dus! 

Wil je nog meer uitpakken met huidverbeterende ingrediënten? Gebruik dan 's avonds een handcrème met daarin glycolzuur: een dergelijke exfoliërende crème verwijdert dode huidcellen en zorgt voor een versnelde celvernieuwing waardoor de handen een mooie glow krijgen en pigmentvlekken sneller kunnen vervagen! Let op: exfoliërende producten maken de huid wel gevoeliger voor invloeden van zonlicht, dus bescherm de handen extra goed. 

Opzoek naar een SPF? Gebruik bijvoorbeeld deze: Wil je sneller resultaat? Het is ook mogelijk om pigmentvlekken door middel van IPL-behandelingen in onze klinieken te verminderen. Voor meer informatie over deze behandeling ben je van harte welkom om bij ons langs te komen voor een vrijblijvend consult. 

Ouderdomsvlekken handen

Tip: Besteed tijdens een (zonnige) dag wat tijd aan het bemerken van hoeveel tijd de handen blootgesteld worden aan de zon en andere schadelijke invloeden van buitenaf. Alleen al tijdens een korte fietstocht of tijdens een autorit vangen deze al behoorlijk wat zon...

Contact

Neem contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool.

Geschreven door: Suzanne Bol

Blogs