Peeling: een perfecte boost voor je huid
06-02-2024

Huidverzorging

Peeling: een perfecte boost voor je huid

Een professionele, cosmetische peeling is één van de beste huidbehandelingen om weer een stralende, frisse gloed tevoorschijn te halen. Maar, een peeling kan nog véél meer voor de huid betekenen, zo weten onze ervaren, medisch geschoolde huidexperts.

Wat doet een cosmetische peeling? 

Een peeling is een intensieve vorm van exfoliëren, waarbij het bovenste toplaagje van de opperhuid verwijderd wordt. Kort gezegd: de huid wordt als het ware eerst ‘beschadigd’, waarna de huid zichzelf direct zal gaan herstellen en een jonger, gladder, egaler en frisser huidbeeld zal verschijnen. Dit natuurlijke herstelproces heeft direct effect aan de buitenkant maar op lange termijn ook in de diepere huidlagen. 

Een peeling is geschikt als: 
  • Pigmentvlekken aanwezig zijn. 
  • De huid een vermoeide, doffe uitstraling heeft. 
  • De huid een grove, onregelmatige structuur heeft. 
  • Bij zichtbare tekenen van zonschade (lijntjes, droogte, vlekken). 
  • Algehele opfrisbeurt van een slappe, verouderde huid. 
  • Intensief herstel van huidbeschadigingen, zoals (acne)littekens. 

Cosmetische en medische peelings

Voor je een peeling overweegt, is het belangrijk te weten: de ene peeling is de andere niet. Er is een groot verschil in cosmetische peelings met weinig of lichte bijwerkingen; en de intensere, medische peelings die uitsluitend door medisch geschoolde huidexperts of artsen uitgevoerd mogen worden. Dit heeft te maken met het verschil in de sterkte van de peeling, zoals de concentratie fruitzuren, TCA’s of gebruik van Fenol en hoe diep deze in de huidlagen binnendringen. 

Een medische peeling is altijd op basis van een hoge, gecontroleerde dosering van krachtige zuren (zoals retinol of TCA) en mag zodoende enkel door medici uitgevoerd worden. Er bestaan ook mechanische peelings, zoals een intensere Erbium Laser of Clearlift Laser behandeling op basis van laserlicht. 

Voor alle huidtypes, elke huidskleur, huidwens of aging-issue een geschikte peeling

Benieuwd welke peeling het best bij uw huidtype en wensen past? Lees hier meer over onze peelings of maak vandaag nog een afspraak voor uitgebreide informatie per peelingbehandeling, de verschillen in concentraties, de tijdsduur, de bijwerkingen, de nazorg en meer! Plan hier direct een consult.

Peeling

Voor het behandelen van

Juliëtte

Geschreven door

Juliëtte

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Blogs