Waarom crèmes & kwastjes niet helpen tegen kalknagels!
23-11-2023

Schimmelnagels

Waarom crèmes & kwastjes niet helpen tegen kalknagels!

Wist je dat 5% van de Nederlandse bevolking last heeft van kalknagels, oftewel schimmelnagels? Hierdoor zijn er de laatste jaren ontzettend veel crèmes & kwastjes op de markt gekomen die beloven de kalknagels te verhelpen. Helaas werken deze niet. Uit onderzoek is gebleken, dat de PinPointe Foot Laser de enige effectieve behandeling tegen kalknagels is.

Waarom zijn crèmes niet voldoende om kalknagels te behandelen?

Er zijn tegenwoordig verschillende crèmes, pennen, kwastjes en andere producten bij de drogisterij verkrijgbaar waarmee je zelf kalknagels kunt behandelen. Helaas blijkt in de praktijk dat geen van deze producten uiteindelijk zorgt voor het verdwijnen van de kalknagels. De reden waardoor deze producten niet werken is, omdat ze alleen óp de nagel worden aangebracht, terwijl de schimmels zich met name ín het nagelbed manifesteren. De thuisproducten dringen onvoldoende door in de nagel, waardoor de behandeling niet aanslaat.

De behandeling met de PinPointe Foot Laser

De PinPointe Foot laser is dé laser voor de behandeling van kalknagels op dit moment. Het laserlicht van de PinPointe Foot Laser dringt, in tegenstelling tot eerder genoemde behandelmogelijkheden, wél door de nagel heen en verhit de schimmels dusdanig, dat deze beschadigen en verloren gaan. Hierdoor zal er weer nieuw en gezond nagelweefsel uit het nagelbed groeien. Deze behandeling is geschikt voor zowel de teen– als de vingernagels.

Hoe lang duurt het behandeltraject?

De teennagels groeien over het algemeen langzaam, zeker als deze zijn aangetast door een schimmelinfectie. Gemiddeld groeit de nagel 1mm per maand, hierdoor zal het uitgroeiproces van het gezonde nagelweefsel lang duren, soms wel een jaar. Dit betekent dat er langzaam steeds meer gezond nagelweefsel zal uitgroeien en dat er geduld nodig is voordat de kalknagel volledig is uitgegroeid.

Hoe zorg ik dat mijn kalknagels niet terugkomen?

Naast de laserbehandeling is het erg belangrijk dat je zelf een nieuwe infectie voorkomt. Het dragen van te strakke of te kleine schoenen, het ontwikkelen van blaren of wondjes aan de voeten, maar ook kloven op de hielen kunnen ervoor zorgen dat er een nieuwe schimmelinfectie ontstaat. In iedere opening in de huid en/of nagel kan de schimmel opnieuw binnendringen. Om dit te voorkomen nemen wij een aantal adviezen met je door tijdens een vrijblijvend consult.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast acne behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.
Jessica

Geschreven door

Jessica

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Producten tegen kalknagels

Blogs

Alle blogs