Zo gebruik je hyaluronzuur
14-02-2024

Huidverzorging

Zo gebruik je hyaluronzuur

Brrrrr wat een kou! Tijd om de verwarming weer aan te draaien en hyaluronzuur toe te voegen aan je skincare routine! Tijdens deze koude winter maanden hebben we bijna allemaal last van een droger aanvoelende huid door de gure wind en de uitdrogende lucht van onze heerlijke verwarming. Hyaluronzuur is hét ingrediënt als het gaat om hydratatie en is een mooie toevoeging aan jouw verzorgingsroutine in de winterperiode.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur komt van nature in de huid voor en kan tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden. Je zou het kunnen vergelijken met hoe een spons water vasthoudt. Hoewel het woord ‘zuur’ in hyaluronzuur zit, werkt dit niet als een exfoliant, maar draagt het juist bij aan de hydratatie van de huid door vocht aan te trekken en vast te houden.

Wist je dat een volwassene van 70 kg ongeveer 15 g hyaluronzuur in het lichaam heeft, waarvan de helft zich in de huid bevindt?

De voordelen van hyaluronzuur

Doordat hyaluronzuur veel vocht aantrekt en kan vasthouden dient het als een natuurlijke opvuller voor de huid. Op deze manier draagt het bij aan het verminderen van fijne lijntjes en het behouden van de elasticiteit van de huid. Een goede vochtbalans zorgt voor een stevige huidbarrière waardoor de huid beter beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Zeker in de winter is dit van belang om huidirritaties te voorkomen. Mocht je toch last krijgen van irritaties, werkt hyaluronzuur ook ontstekingsremmend. Je bent dus nooit te laat om hyaluronzuur toe te voegen aan je skincare routine! 

Hoe gebruik je hyaluronzuur?

Producten met hyaluronzuur kan je zowel in de ochtend als de avond gebruiken. Vaak zit het verwerkt in serums, deze zijn vaak dunner qua substantie dan een crème dus gebruik je direct na de cleanser en de toner. Hyaluronzuur kan je eigenlijk met alles combineren, het bevordert vaak de werking van alle ander werkstoffen en is dus nooit een verkeerde keuze.

In de producten van Felice Skincare kun je het ingrediënt hyaluronzuur vooral vinden in het Anti-oxidant Day serum en in de Retinol Bright Skin producten. In deze producten dient hyaluronzuur voor het aantrekken en behouden van vocht waardoor de andere ingrediënten uit de producten beter opgenomen worden door de huid. 

Anti oxidant day serum

Heb je al het hyaluronserum van La Roche Posay? Dan kan je deze gerust combineren met alle producten van Felice Skincare. Hoe beter de vochtgraad van de huid in balans is, hoe meer voordeel je haalt uit al je andere producten!

Contact

Heb je vragen over huidverzorging of wil je graag advies? Neem contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool.

Laura

Geschreven door

Laura

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Blogs