Zo kom je van een onderkin af
23-11-2023

Algemeen

Zo kom je van een onderkin af

Het kan tot grote ergernis leiden: de onderkin. Je kunt het moeilijk verbergen en met sporten of diëten wordt het resultaat niet beter. Je probeert hem weg te werken met make-up, maar eigenlijk wil je niets liever dan je strakke kin terug. Je bent zeker niet de enige die met dit probleem kampt. Maar liefst 67% van de mensen ergert zich aan zijn of haar dubbele kin. Het goede nieuws is dat we je onderkin kunnen verminderen! Stoor jij je ook aan je onderkin en wil je weten wat we hiertegen kunnen doen? In dit blog vertellen we hoe de onderkin ontstaat en hoe je ervan af kunt komen.

Wat is een onderkin?

Een onderkin kan een ophoping van vet zijn ónder de kin, waardoor je een dubbele kin krijgt. Bij mensen met overgewicht komt een onderkin vaak voor. Echter, kan een onderkin ook voorkomen bij een gezond gewicht. Een verslapte huid kan tevens een oorzaak zijn van een dubbele kin. Wat de oorzaak ook is, het blijft vervelend en veel mensen willen van de onderkin af.

Hoe ontstaat een onderkin?

Een onderkin ontstaat als de huid zijn volume verliest, waardoor er verslapping van de huid zichtbaar wordt rondom de kaaklijn. Met de jaren kan je huid ook meer gaan ‘hangen’. Dit is een logisch gevolg, want collageenvorming neemt af, en collageen geeft je huid extra volume. Het verlies van volume heeft dus vaak te maken met ouderdom.

Huidverslapping begint meestal vanaf je 25e. We kunnen dit proces helaas niet stoppen, maar we kunnen het gelukkig wel vertragen. Het gezicht oogt vaak meer verouderd als er sprake is van een verslapte huid rondom de hals en de kaaklijn. Soms is er ook sprake van ongewenste vetopslag onder de kin, waardoor de onderkin nog meer opvalt. Ook wordt het steeds lastiger om het geheel met make-up weg te werken.

Naast ouderdom kan ook erfelijkheid van invloed zijn op een dubbele kin. Als je vader of moeder er last van heeft, is de kans groter dat je dit op latere leeftijd ook krijgt. Aan deze oorzaak is helaas niets te doen. We kunnen echter wel het probleem aanpakken.

Een laatste oorzaak van een dubbele kin is gewichtstoename. Als je gewicht toeneemt, weet je van tevoren niet waar de kilo’s precies terechtkomen. Bij gewichtstoename kan het vet zich gaan ophopen onder je kin. Zo ontstaat een dubbele kin en vervaagt je kaaklijn. Als je bezig bent om af te vallen, is het zeer waarschijnlijk dat je onderkin ook zal afnemen. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Bij gewichtsverlies kun je helaas niet kiezen op welke plekken je afvalt. Gelukkig kunnen we daar iets tegen doen!

Hoe kunnen wij een onderkin verminderen?

Een onderkin zal helaas niet zomaar verdwijnen. Het doen van oefeningen om de huid rondom je hals te verstevigen, zullen niet het gewenste effect opleveren. Om je onderkin te verminderen, kun je bij ons goed terecht voor verschillende behandelingen. We kunnen het vet bij je onderkin verminderen en de huid bij je nek verstrakken.

Een dubbele kin verminderen zonder operatie? Ja dat kan bij ons!

In tegenstelling tot een behandeling waarbij er in de huid wordt gesneden, is de Halslift een behandeling zónder operatie die alle aspecten van huidveroudering aanpakt. Hierdoor is de hersteltijd minimaal ten opzichte van een operatieve behandeling. We kunnen de hals op twee manieren liften. Door middel van vetbevriezing en met een Tixel- of laserbehandeling.

1. Vetbevriezing

Met vetbevriezing behandelen we de onderkin door het vet onder de kin gedurende 40 minuten te bevriezen bij een temperatuur van -9 °C. Per behandeling kun je tot wel 20% van de behandelde vetcellen verliezen. Vetbevriezing is dé manier om vet kwijt te raken. Ook is het een perfecte behandeling voor de zomer, aangezien er geen downtime is. Je kunt direct na de behandeling je dagelijkse bezigheden hervatten.

2. Tixel of laser

Met een Tixel– of laserbehandeling verstrakken we de hals- en kaaklijn. Hierbij wordt de natuurlijke huidvernieuwing gestimuleerd, waardoor de huid verstrakt. De combinatie van vetbevriezing en de Tixel of laser zorgt ervoor dat de onderkin verdwijnt en de huid van de kaaklijn tot de hals verstrakt.

Zowel bij de laser als bij de Tixel wordt de huidstructuur verbeterd, doordat er een grote hoeveelheid warmte in de huid terechtkomt. Met de Tixel kunnen we naast de hals ook de huid rondom de ogen liften. Het grote voordeel van de Tixel behandeling is dat er weinig hersteltijd is na de behandeling. Dit is voor veel mensen een reden om voor een Tixel behandeling te kiezen.

Hoe kun je een onderkin voorkomen?

Tegen een onderkin die verkregen is door erfelijkheid kun je helaas niks doen om het te voorkomen. Thanks pap en mam! Natuurlijk kunnen we het wel behandelen!

Wil je een dubbele kin tegengaan, zorg dan dat je op gewicht blijft. Zo kan extra vet zich niet gaan ophopen onder je kin. Daarnaast kun je het proces van huidverslapping vertragen door middel van behandelingen, zoals bindweefselmassages, chemische peelings, microneedling, Tixel- of laserbehandelingen.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast acne behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.
Anouk

Geschreven door

Anouk

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Blogs