Alles over kraaienpootjes
31-01-2024

Huidveroudering

Alles over kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn onze lachrimpels. Door het vele lachen, maar ook door praten, trekt de huid rond onze ogen samen. Doordat de huid rondom de ogen door de jaren heen een stuk dunner wordt, wordt het steeds lastiger om de huid weer strak te krijgen na een glimlach. Uiteindelijk ontstaat er dan een rimpel in de huid.

Hoe worden kraaienpootjes behandeld?

Deze dunne rimpeltjes rondom de ogen zijn vaak de eerste tekenen van huidveroudering. Met een ooglift behandeling met de Tixel kunnen wij dit goed behandelen. Tijdens deze behandeling maken wij gebruik van warmte waarbij de huid een fractie van een seconde wordt verhit. Door middel van deze warmte wordt de huid op gecontroleerde manier ‘verwond’, deze verwonding bestaat uit minuscule, steriele gaatjes in de huid.

De genezing van deze gaatjes zal verlopen via het natuurlijke wondgenezingsproces, er worden collageen- en elastinevezels geproduceerd en geherstructureerd, hierdoor verbetert de algehele huidconditie. De huid zal verstrakken en verstevigen, de huidstructuur verbetert en fijne lijntjes worden geminimaliseerd.

Ook met injectables kunnen wij kraaienpootjes goed behandelen. Injectables zijn cosmetische behandelingen waarbij gebruik wordt gemaakt van botuline toxine en/of fillers om rimpels rondom o.a. de ogen te verzachten en volumeverlies te herstellen. Met botuline toxine worden de spieren rondom de ogen tijdelijk verlamt, waardoor de herhaalde samentrekkingen verminderen. Door de spieractiviteit te verminderen, kunnen de bestaande lijntjes vervagen en wordt de vorming van nieuwe rimpels vertraagd.
Met hyaluronzuur (filler) in te spuiten, wordt vocht aangetrokken en vastgehouden, waardoor de huid gehydrateerd en voller wordt. Dit helpt bij het opvullen van fijne lijntjes en het verminderen van de zichtbaarheid van kraaienpootjes.

Botox | Kraaienpootjes

Zijn de behandelingen schadelijk voor de ogen?

Nee, beide behandelingen zijn niet schadelijk voor de ogen. In tegenstelling tot laserbehandelingen is de Tixel volledig veilig voor de ogen. Er wordt namelijk alleen met warmte gewerkt en niet met laserlicht, dat schadelijk is voor de ogen. Doordat er alleen gebruik wordt gemaakt van warmte, kunnen ook de kraaienpootjes dicht bij het oog effectief worden behandeld. Ook het behandelen van kraaienpootjes met injectables is veilig, mits ze worden uitgevoerd door gekwalificeerde en ervaren professionals.

Wat is de hersteltijd van de behandeling?

Na de Tixel behandeling is de behandelde huid rood en kan er lichte zwelling ontstaan, deze huidreactie houdt enkele uren tot 1-2 dagen aan. Na 2-4 dagen kan de huid bruine, droge schilfering van miniscule stipjes in het rasterpatroon van de Tixel vertonen. Het genezen gaat gepaard met lichte schilfering, binnen 7 dagen is de huid volledig hersteld. Indien gewenst mag de huid gecamoufleerd worden met de Lycogel Breathable Camouflage of Tint.

Na een injectables behandeling kan je huid enigszins rood en/of gezwollen zijn. In uitzonderlijke gevallen ontstaat er na de behandeling een blauwe plek. Deze trekt vaak na 2-3 dagen weg. Behandel je huid de eerste dagen na de behandeling voorzichtig en wrijf er niet te hard over. Vermijd de sauna, zwemmen en de zon voor ten minste 7 dagen na de behandeling.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast acne behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.
Renske

Geschreven door

Renske

Founder van De Huidkliniek
Afgestudeerd Huidtherapeut 

Huidverzorging

Blogs

Alle blogs