Skip to main content
Vetbevriezen

Stoor jij je wel eens aan een vetrolletje op je buik, schurende dijbenen of love handles en wil dit ongewenste vet maar niet weggaan met sporten of diëten? Dan hebben we goed nieuws: je kunt van dit ongewenste vet afkomen door middel van cryolipolyse (oftewel vetbevriezing). Dit is een snelle manier om van het vet af te komen, zonder een medische ingreep te hoeven ondergaan.

Wat is cryolipolyse en hoe gaat het in zijn werk?

Cryolipolyse is een manier om vet kwijt te raken zonder medische ingreep. Bij deze behandeling bevriezen we de vetcellen gedurende 40 minuten op een temperatuur van -9 °C. Door het koelen van de vetcellen op deze lage temperatuur sterven ze af. Vervolgens worden ze door je lichaam zelf afgevoerd. De vetcellen die zijn afgestorven blijven permanent weg. Wel is het belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden en te blijven bewegen.

Wil je weten hoe een cryolipolyse behandeling precies in zijn werk gaat? Bekijk dan deze video.

Maak een afspraak

met één van onze huidtherapeuten

Welke gebieden kunnen behandeld worden met cryolipolyse?

Veel mensen storen zich aan zwembandjes rond de buik, vetrolletjes die boven de bh- rand uitkomen óf aan een onderkin. Het is niet gemakkelijk om op deze gebieden af te vallen door alleen veel te sporten of gezond te eten. Als je sporten met gezonde voeding combineert, zal je waarschijnlijk óók afvallen op plekken waar je dat liever niet wilt. De vetbevriezing behandeling biedt hiervoor dé oplossing. We kunnen vet hiermee heel lokaal verwijderen.

Gebieden die wij kunnen behandelen met vetbevriezing zijn:

 • Buik
 • Rug
 • Love handles
 • Bovenbenen
 • Armen
 • Onderkin
 • Oksels

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult.

Welk resultaat kun je verwachten na cryolipolyse?

Voorafgaand aan de behandeling maken we foto’s van het behandelgebied. Dit wordt enkele weken na de behandeling herhaald om de reductie te kunnen beoordelen. Na de behandeling heeft je lichaam even de tijd nodig om de afgestorven vetcellen af te voeren. Dit proces kan 4 tot 12 weken duren. De reductie van het vetweefsel in de probleemzone zal langzaam zichtbaar worden.

vetbevriezen

Wat zijn de voordelen van cryolipolyse?

 • Er is geen operatie nodig om ongewenst vet kwijt te raken
 • De behandeling is niet pijnlijk
 • Je kunt je dagelijkse bezigheden na de behandeling weer hervatten
 • Het vet is definitief weg
 • De behandeling brengt weinig tot geen risico’s met zich mee
 • Het resultaat is na 1 tot 3 maanden zichtbaar

Ervaring met cryolipolyse

”Mijn bovenbenen zijn 1 keer behandeld. Na twee maanden was ik eigenlijk al vergeten dat ik het had gedaan tot mijn omgeving steeds vroeg of ik was afgevallen. Toen ik vervolgens foto’s van mijn benen ging maken zag ik het verschil. Ik ben er enorm blij mee en nu een jaar verder is het resultaat nog altijd zichtbaar.”

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen om ongewenst vet te verminderen? Je bent altijd welkom om langs te komen voor een vrijblijvend consult. Je kunt ons bereiken op 088 224 0300 of chat met ons via de website. Tijdens een consult kijken we samen met jou wat de meest geschikte behandeling is.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast cryolipolyse bieden wij ook andere behandelingen aan, zoals: een chemische peeling, bindweefselmassage en laserontharing. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de kosten?

Cryolipolyse kost 419,- per behandeling. Bij aanschaf van een pakket van 4 behandelingen krijg je 20% korting. Bekijk hier al onze tarieven.

Zomeraanbieding: krijg 3 behandelingen voor de prijs van 2! Klik hier voor meer informatie over de aanbieding.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Vetbevriezing wordt niet vergoed door zorgverzekeraars. Bekijk hier al onze tarieven.

Hoe lang duurt een behandeling?

1 behandeling duurt in totaal 60 minuten. Vaak komen mensen voor twee gebieden direct achter elkaar, je bent dan 2 uur bezig.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee de behandeling wordt niet als pijnlijk ervaren.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Na de behandeling kan roodheid zichtbaar zijn die binnen enkele uren zal verminderen, daarnaast kan het behandelgebied beurs aanvoelen. Er ontstaan soms blauwe plekken, dit kan enkele dagen aanhouden. Over het algemeen vinden onze cliënten de behandeling niet pijnlijk en kunnen ze hun dagelijkse bezigheden direct na de behandeling weer hervatten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Vier tot twaalf weken na de behandeling kun je reductie van vet in het behandelgebied waarnemen. Een vervolgbehandeling is mogelijk na 8 tot 12 weken. Gemiddeld zijn er 2-3 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Hoe kan ik mij voorbereiden op de voor en nazorg?

Tijdens een vrijblijvend consult stellen we een behandelplan op maat voor je op. Tijdens dit consult wordt tevens aandacht besteed aan de specifieke voor en nazorg maatregelen die je kan treffen.

Ben ik voor altijd van de probleemzones af?

De behandeling is heel geschikt om plaatselijke vetophopingen te reduceren, maar niet geschikt als afvalmethode. Het volhouden van een gezonde leefstijl is van groot belang. De vetcellen in het behandelgebied zullen permanent verdwijnen, maar aanwezige vetcellen kunnen nog steeds uitzetten, waardoor ze in omvang kunnen toenemen.

Wat zijn de risico’s?

In tegenstelling tot andere behandelingen zoals liposuctie, heeft vetbevriezing een minimale kans op schade of complicaties. De huid wordt tijdens de behandeling beschermd met een speciale gelpad, waardoor er geen huidbevriezing kan optreden. Vetcellen beschadigen bij een temperatuur van -9°C. Dit geldt niet voor de andere cellen in ons lichaam, hierdoor worden de vetcellen selectief vernietigd en blijven de andere cellen intact.

De eerste menselijke patiënt liet het VAD-A2-medicijn binnen enkele uren na het begin van zijn griepsymptomen aan hem toedienen. Het doel van ons laboratorium is om een multidrug-vrij vaccin te ontwikkelen dat kijk hier nu naar veel virale ziekten kan behandelen zonder de vorming van antilichamen op te wekken. We verwachten ook dat veel infectieziekten te behandelen zullen zijn met therapeutische vaccins, waaronder veel bacteriesoorten en virussen.

Blogs

Onze 3 favoriete starterskits van ZO Skin Health

Onze 3 favoriete starterskits van ZO Skin Health

| Blog | No Comments
Onze 3 favoriete starterskits van ZO Skin Health “Welke producten adviseren jullie voor mijn huid?” Deze vraag horen wij dagelijks als huidtherapeut. Er worden tegenwoordig zóveel producten aangeboden dat wij…
droge handen

Hoe voorkom ik droge handen?

| Blog | No Comments
Hoe voorkom ik droge handen? U wast uw handen nu waarschijnlijk vaker dan u gewend bent. Heel goed, want dit is heel belangrijk om de verspreiding van het coronavirus tegen…
feiten en fabels over ontharen

Fabels en feiten over ontharen

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Fabels en feiten over (laser)ontharen Er zijn veel verschillende methoden om van ongewenste haargroei af te komen. Je kunt ongewenste haren scheren, waxen, epileren of laseren. Vooral over laseren bestaan…

Plan een vrijblijvend consult!

  AFSPRAAK MAKEN  Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag


  Ik wil graag de huidkliniek nieuwsbrief ontvangen

  Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
  Derma2Care