Verschil tussen facelift en fillers

Injectables

Verschil tussen facelift en fillers

Benieuwd naar het verschil tussen een facelift en een filler behandeling? Lees het in dit blog!

Wil jij tekenen van huidveroudering verminderen? Dan heb je waarschijnlijk gehoord van de termen "fillers" en "facelifts". Maar wat is nu precies het verschil tussen deze twee populaire cosmetische behandelingen? En welke is het meest geschikt voor jou?

Chirurgische facelift

Een chirurgische facelift heeft als doel het verstrakken van de huid. De operatie wordt onder narcose uitgevoerd door een plastisch chirurg. Tijdens deze ingreep wordt overtollige huid verwijderd en het onderliggende bind- en spierweefsel strakgetrokken. De operatie gaat gepaard met een lange hersteltijd, gemiddelde tot hevige napijn, littekens, hoge kosten, en een definitief resultaat. Daarnaast is deze behandeling vaak pas het overwegen waard als er sprake is van behoorlijk huidoverschot, door vergevorderde huidveroudering.

Filler behandeling

Een filler behandeling heeft voornamelijk als doel het herstellen van het volumeverlies dat optreedt bij huidveroudering. Deze behandeling wordt uitgevoerd door een cosmetisch arts. Door het injecteren van biologisch oplosbare fillers kan het volume worden hersteld. Hierdoor wordt de huid gelift en plooien en rimpels verzacht. De behandeling heeft een korte hersteltijd, minimale of geen napijn, geen littekenvorming, minder hoge kosten in vergelijking met een chirurgische facelift en een tijdelijk resultaat (tot maximaal 12 maanden). Een filler behandeling kan al bij de eerste tekenen van huidveroudering worden uitgevoerd, maar ook bij vergevorderde huidveroudering kan het een oplossing bieden.

Injectables


Liquid facelift

De toepassingen van een filler behandeling en een chirurgische facelift overlappen elkaar dus gedeeltelijk. Niet voor niets is de term liquid facelift in het leven geroepen om een uitgebreide filler behandeling te beschrijven. Het gaat hierbij om een facelift zonder operatie, waarbij het gehele gelaat behandeld wordt.

Het belangrijkste verschil tussen een chirurgische facelift en een liquid facelift (d.m.v. fillers) is het volgende: bij een chirurgische facelift wordt het huidoverschot weggehaald, bij een liquid facelift wordt het onderhuidse volumeverlies aangepakt. Wanneer je kijkt naar een verouderde huid, is het voornamelijk het volumeverlies dat zorgt voor de meest duidelijke tekenen van huidveroudering. Overtollige huid is het gevolg van het verlies van onderhuids volume, en niet omdat de huid ‘groter’ wordt tijdens de veroudering.

Samengevat geeft volumecorrectie door een filler behandeling de meest natuurlijke vorm van verjonging! In de meest uiterste gevallen kan enkel een combinatie van een chirurgische facelift en een filler behandeling de oplossing bieden.

Filler behandelingen bij De Huidkliniek

De Huidkliniek is gespecialiseerd in filler behandelingen. Onze kliniek richt zich op een medisch cosmetisch resultaat zonder ingrijpende operaties en werkt alleen met wetenschappelijk bewezen veilige, effectieve behandelmethodes. Al onze medewerkers zijn medisch geschoold. Je ontvangt een hoogstaande behandeling met minimale risico’s: veiligheid, deskundigheid en strikte hygiëne staan bij ons voorop. Wil je meer weten over de mogelijkheden van fillers? Wij lichten je graag uitgebreid voor tijdens een vrijblijvend consult.