Natuurlijke huidverjonging is dé trend van nu!
12-12-2022

Huidverjonging

Natuurlijke huidverjonging is dé trend van nu!

Tientallen jaren geleden werd de markt overgenomen door botuline neurotoxine, fillers en plastische chirurgie. Men beoogde de eeuwige jeugd en hanteerde jarenlang de regel: hoe strakker, hoe beter. Binnen de beauty branche is er de laatste paar jaar een verschuiving gaande. De term acceptatie dient zich vaak aan. De focus hierbij ligt niet meer op het stilleggen, maar op het vertragen van het verouderingsproces met natuurlijke huidverjonging als einddoel.

Waarom is er juist nu zo’n behoefte aan natuurlijke huidverjonging?


Het schoonheidsideaal is door de jaren heen erg veranderd. Er zijn twee redenen waarom natuurlijke huidverjonging juist nu populairder is dan ooit.

1. “Ik ben niet perfect, maar wel echt”
Natuurlijke schoonheid ligt binnen ieders handbereik, zolang je maar weet wie je bent. Deze “mildere” opvatting over schoonheid is niet zomaar ontstaan: men heeft hier op verschillende sociale platforms jarenlang voor gestreden. Tegenwoordig zie je dat steeds meer merken deze trend volgen en kiezen voor minder normatieve modellen.

2. “Ik wil dat mijn huid zelf aan de slag gaat zodat de huid natuurlijk verjongt”
Zoals hierboven werd beschreven willen we “echt” zijn, gezien worden als natural beauty. We willen onze huid zo goed mogelijk zelf laten functioneren en kiezen daarom minder vaak voor producten als fillers die in het lichaam worden geplaatst.

Natuurlijke huidverjonging met huidtherapeutische behandelingen


Wij bieden verschillende huidverjongende behandelingen aan waarbij de huid zelf aan het werk gaat en er niet in de huid gesneden wordt. Het doel van alle huidverjongende behandelingen is altijd om een natuurlijk resultaat te behalen.

Huidverjonging met een bindweefselmassage

Tijdens een manuele bindweefselmassage stimuleren we alléén de diepere huidlaag. Hierdoor wordt je huid strakker en je krijgt de huid een stralende teint.


Huidverjonging met een peeling

Met een peeling worden oneffenheden, grove poriën, pigmentvlekken, littekens, pukkeltjes en rimpels verminderd. Deze peelings zijn geschikt voor vrijwel alle huidtypen en alle leeftijden. Wij beschikken over een groot aanbod aan peelings die verschillen in intensiteit.


Huidverjonging met microneedling (dermapen)

Bij microneedling maken we gebruik van naaldjes, die op vibrerende wijze kleine schadekolommen in de huid aanbrengen. Deze ‘schade’ triggert de huid waardoor nieuwe collageen- en elastinevezels worden aangemaakt. Hierdoor wordt de huid van binnenuit vernieuwd en verstevigd. Microneedling wordt veelal ingezet voor de behandeling van fijne lijntjes, rimpels, grove poriën en een doffe huid.

De Natural Glow Treatment

De Natural Glow Treatment bestaat uit een combinatie van een peeling en een fractionele laserbehandeling. De combinatie van beide zorgt voor een betere opname van de actieve bestanddelen in de peeling, maar ook voor een betere opname van het laserlicht in de huid, waardoor een optimaal resultaat wordt behaald. Deze behandeling heeft geen hersteltijd waardoor je direct na de behandeling met een stralende huid de dag tegemoet gaat.

Ooglift

De Tixel verhit de huid enkele seconden waardoor collageen en elastine worden aangemaakt, deze zorgen voor huidverstrakking. Het is een veilige en natuurlijke manier om de huid rondom de ogen te verstrakken. Het voordeel van deze behandeling is dat er niet gesneden hoeft te worden en er weinig hersteltijd is, zoals wel het geval is bij een chirurgische ooglidcorrectie.


Tixel inclusief ogen

De Tixel maakt gebruik van thermo-mechanische-ablatieve (TMA) technologie. Hierbij wordt de huid een fractie van een seconde verhit. De vrijgekomen warmte zorgt ervoor dat de huid op een gecontroleerde manier ‘verwond’. Deze verwonding bestaat uit minuscule, steriele gaatjes in de huid. De genezing van deze gaatjes verloopt via het natuurlijke wondgenezingsproces; collageen- en elastinevezels worden geproduceerd en herstructureerd, waardoor de algehele huidconditie verbetert. De huid zal verstrakken en verstevigen, de huidstructuur verbetert in zijn algeheel en fijne lijntjes worden geminimaliseerd.


Erbium lasers

Wij beschikken over beide Erbium lasers: de Erbium:Glass laser en de Erbium:YAG laser. Beide lasers worden ingezet voor een doffe huid, pigment, littekens en rimpels Welke laser het best geschikt is voor jouw huid bepaalt de huidtherapeut. De Erbium:Glass laser kan daarnaast ook ingezet worden om striae te behandelen. De Erbium:YAG laser is zeer geschikt voor het verwijderen van huidonregelmatigheden.


CO2 laser

De CO2 laser is de meest effectieve laser op het gebied van huidverbetering. Rimpels, littekens, pigmentvlekken en een onregelmatige huidstructuur kunnen met deze laser effectief behandeld worden. Wij merken dat de vraag naar huidverjongende laserbehandelingen sterk toeneemt. Dit komt omdat steeds meer mensen de huid op een natuurlijke manier aan het werk willen zetten. Rimpels reduceren we met de CO2 laser; onze meest populaire en effectieve behandeling op het gebied van huidverjonging.

Natuurlijke schoonheid is ook mogelijk met botuline neurotoxine, fillers en plastische chirurgie.

Het is een fabel dat er met botuline neurotoxine, fillers en plastische chirurgie geen natuurlijke huidverjonging kan worden behaald. Een goede arts kan met een minimale dosis botuline neurotoxine en/of fillers een prachtig resultaat behalen. Een huid-therapeutische behandeling sluit een behandeling bij een plastische chirurg of cosmetisch arts niet uit. Wij werken veel samen met artsen om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te behalen.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Wij behandelen ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Geschreven door

Blogs

Alle blogs