Voordelen van een bindweefselmassage
31-01-2024

Bindweefselmassage

Voordelen van een bindweefselmassage

We willen natuurlijk allemaal een stevige en vooral een gezonde huid. Het is daarom absoluut van belang om hier aandacht aan te besteden. Bindweefselmassage is een uitstekende behandeling om de huid te onderhouden en te verbeteren.

Wat is een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage is niet zomaar een massage. Bij bindweefselmassage wordt de huid echt aan het werk gezet. De massage richt zich op het verbeteren van de huidconditie. Het focust dan ook niet op ontspanning, maar juist op huidverbetering in de vorm van huidverjonging- en versteviging. Een natuurlijke boost voor je huid.

Wat is het effect van bindweefselmassage?

Tijdens de behandeling past de huidtherapeut verschillende massagetechnieken toe die het onderhuidse bindweefsel stimuleren. Bindweefsel is overal in je lichaam aanwezig en bevindt zich tussen de huid en de spieren. Op sommige plaatsen is het bindweefsel dunner, zoals rondom de oogleden. Bindweefsel is essentieel in het lichaam gezien het de organen beschermt en daarnaast de zenuwen, bloedvaten en lymfebanen inkapselt. Door de verschillende massagetechnieken wordt de doorbloeding van het bindweefsel gestimuleerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen beter worden afgevoerd. Nog belangrijker is dat bij de massage de aanmaak van collageen wordt bevorderd.

De massage heeft dus zowel voordelen voor de gezondheid als voor de huidconditie, doordat het de doorbloeding verhoogt, stofwisseling activeert en daarnaast ontstekingen en verklevingen reduceert.

Alle voordelen van bindweefselmassage op een rijtje:
  • Verbetering van de huidconditie;
  • Stimulering van de huiddoorbloeding;
  • Reductie van stress door het opheffen van onderhuidse verklevingen;
  • Opnameverbetering van werkstoffen;
  • Bevordering van de celdeling;
  • Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel;
  • Verbetering huidstructuur, huidelasticiteit en huidteint;
  • Verminderen van onder andere rimpels, kraaienpootjes en cellulite;
  • Verminderen van doffe huid.
Voordelen bindweefselmassage

Voor wie is een bindweefselmassage geschikt?

Iedereen! Een stevige en vooral gezonde huid is voor iedereen van groot belang. Tevens wordt bindweefselmassage veel ingezet bij huidveroudering, cellulite, een doffe huid en verklevingen van de huid.

Ook wanneer je op zoek bent naar een huid verbeterende behandeling met een korte hersteltijd is deze massage ideaal. Direct na de behandeling zal de huid wat roder kleuren en mogelijk licht zwellen. Dit trekt na enkele uren weg en wordt daarom niet als vervelend ervaren.

Wist je dat... wanneer je drie weken voorafgaand aan een faceliftoperatie bindweefselmassages ondergaat dit de kans op complicaties na de operatie verkleint?

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Wij behandelen ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.
Renske

Geschreven door

Renske

Founder van De Huidkliniek
Afgestudeerd Huidtherapeut 

Blogs

Alle blogs