Zeg vaarwel tegen droge lippen!
10-01-2024

Algemene blogs

Zeg vaarwel tegen droge lippen!

Droge en gebarsten lippen zijn een veelvoorkomend probleem, vooral tijdens de koudere maanden of in droge klimaten. Gelukkig zijn er verschillende effectieve manieren om dit ongemak aan te pakken en je lippen gezond en gehydrateerd te houden. Hier zijn enkele tips om van droge lippen af te komen:

1. Hydrateer van binnenuit

Voldoende water drinken is essentieel voor gehydrateerde lippen en een gezonde huid. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt gedurende de dag om uitdroging te voorkomen.

2. Gebruik lippenbalsem

Kies voor een lippenbalsem met hydraterende ingrediënten zoals bijenwas, sheaboter, kokosolie of vitamine E. Breng regelmatig een dunne laag aan om je lippen te beschermen tegen uitdroging en om vocht vast te houden.

3. Vermijd likken en bijten

Het likken van je lippen kan ze juist meer uitdrogen doordat het speeksel verdampt en de huid uitdroogt. Vermijd ook het bijten op velletjes, omdat dit de lippen kan beschadigen en verergeren.

4. Scrub voorzichtig

Af en toe zachtjes scrubben kan helpen om dode huidcellen te verwijderen en de lippen gladder te maken. Gebruik hiervoor een milde lipscrub of maak er zelf een door suiker te mengen met olijfolie of honing.

5. Bescherm je lippen tegen de zon

Net zoals je je huid beschermt, is het belangrijk om je lippen te beschermen tegen schadelijke Uv-stralen. Gebruik daarom een lippenbalsem met een SPF-factor, vooral als je veel tijd buiten doorbrengt.

6. Let op je voeding 

Een tekort aan bepaalde vitamines, met name B-vitamines, kan leiden tot droge en gebarsten lippen. Zorg voor een gevarieerd dieet dat rijk is aan groenten, fruit en volle granen om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Voedingsstoffen met vitamine B erin zijn bijvoorbeeld:
  • Noten en zaden
  • Peulvruchten
  • Groene bladgroenten
  • Fruit, zoals avocado’s en bananen
Meer weten over voeding en een gezonde huid? Klik hier!

7. Luchtvochtigheid behouden

Gebruik een luchtbevochtiger, vooral tijdens de drogere seizoenen of in ruimtes met centrale verwarming, om de luchtvochtigheid op peil te houden. Dit helpt om uitdroging van de lippen te verminderen.

8. Stoppen met roken 

Roken kan bijdragen aan uitgedroogde lippen. Stoppen met roken kan niet alleen je algehele gezondheid verbeteren, maar ook helpen om je lippen te hydrateren.

Contact 

Heb jij vragen of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult via onze website of bel ons op 088 224 0300. 

Geschreven door: Bianca Stegenga

Blogs

Alle blogs