gerstekorrels

Gerstekorrels of ook wel milia genoemd, zijn harde witte bultjes die vaak gezien worden op de huid van het gezicht of rond de ogen, zoals op het ooglid. Ze worden wel eens aangezien voor mee-eters maar zijn niet gemakkelijk uit te drukken. Gerstekorrels vragen om een speciale behandeltechniek.

In de klinieken van De Huidkliniek bieden specialisten verschillende behandelingen aan voor het verwijderen van gerstekorrels, zoals een peeling, een dieptereiniging of elektrocoagulatie. Tijdens een vrijblijvend consult besluiten wij in overleg met u welke behandeling voor u het meest geschikt is. U krijgt direct een advies op maat.

Op uw gemak meer lezen over de huid en mogelijke behandelingen? De Huidkliniek publiceert met regelmaat artikelen en blogs.

Vrijblijvend consult

met één van onze huidtherapeuten
gerstekorrels gerstekorrels

Hoe ontstaan gerstekorrels?

Een gerstekorrel op de huid ontstaat door ophoping van keratine (de hoornstof van de huid) in de vorm van een korreltje. Er wordt veelal gedacht dat, net als bij mee-eters, talg zich in de witte korreltjes bevindt, maar dit is niet het geval. De Huidkliniek ziet juist dat een gerstekorrel ontstaat bij een droge, gedehydrateerde huid. De korrel kan niet vanzelf of door uitdrukken verdwijnen door de afwezigheid van een porie-opening in de gerstekorrel.

Welke soorten gerstekorrels zijn er?

De Huidkliniek maakt onderscheid tussen primaire en secundaire milia (gerstekorrels):

  • Primaire milia komen veel voor bij pasgeboren baby’s. Deze gerstekorrels worden veroorzaakt door de nog niet goed ontwikkelde talgklieren. Primaire milia verdwijnen vanzelf gedurende de eerste maanden van de baby.
  • Secundaire milia bevatten keratine en komen voor bij volwassenen, voornamelijk rond de ogen, op de oogleden en op de wangen.

Gerstekorrels behandelen

Gerstekorrels kunnen bij De Huidkliniek goed worden behandeld door middel van een dieptereiniging, een peeling en/of coagulatie.

Bij coagulatie wordt met een klein naaldje de gerstekorrel verhit, waarna het door het lichaam afgestoten wordt en uiteindelijk verdwijnt. Bij een dieptereiniging worden de aanwezige onzuiverheden zoals puistjes, mee-eters en gerstekorrels handmatig geledigd. Deze huidverzorgingsbehandeling wordt veel ingezet in combinatie met een peeling, een behandeling waarbij de buitenste laag van de huid verwijderd wordt.

Ervaringen

“Had ik veel eerder moeten doen!” Als ik had geweten dat de behandeling zo makkelijk was en ik er zo simpel vanaf kon komen had ik het jaren eerder gedaan.

Contact

Bent u benieuwd welke gerstekorrel behandeling van De Huidkliniek voor uw huid het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Tijdens een vrijblijvend consult krijgt u meer informatie over de behandeling en bovendien een huidscan om zo precies mogelijk te bekijken hoe wij uw huid het beste kunnen behandelen. Ook krijgt u advies over huidverzorging.

De Huidkliniek heeft 12 locaties verspreid over West en Midden Nederland, waaronder Amsterdam, Bussum, Haarlem en Utrecht.
buitenste laag van de huid verwijderd wordt.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast het verwijderen van gerstekorrels, biedt De Huidkliniek nog meer behandelingen aan. U kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht om kleine spataderen te verwijderen, voor een bindweefselmassage, het ontharen van het lichaam en gezicht, diverse beauty behandelingen én het behandelen van huidaandoeningen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in laserbehandelingen. Een laserbehandeling kan zowel cosmetisch als medisch worden ingezet.

Veel gestelde vragen over de behandeling

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een gerstekorrel behandeling wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer u een aanvullend pakket heeft binnen uw zorgverzekering. U kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit verschilt per type behandeling en het aantal mogelijke vervolgbehandelingen voor het gewenste resultaat. Tijdens het eerste kosteloze consult, stelt de specialist een behandelplan op maat voor u op.

Is de behandeling pijnlijk?

Een peeling zelf kan een beetje branderig aanvoelen maar wordt niet als pijnlijk ervaren. Hoe intensiever de peeling is, hoe meer je hiervan gaat voelen. De eerste dag na de behandeling kan uw huid rood zijn. Na 1-3 dagen kan uw huid gaan vervellen. De mate van vervelling varieert per type peeling en treedt niet altijd op.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Dit verschilt per type behandeling van gerstekorrels. Na een dieptereiniging kan de huid enkele uren tot 1-2 dagen rood zijn. Na de behandeling kan er een lichte zwelling van de huid zichtbaar zijn. Direct na een elektrocoagulatiebehandeling kan het behandelde plekje wat roder en gevoeliger zijn en in de dagen daarna kan er eventueel een korstje ontstaan. Deze huidreactie wordt doorgaans niet als storend ervaren.

Hoe voorkom ik gerstekorrels?

Er bestaat geen wondermiddel om gerstekorrels volledig te voorkomen. Een goede dagelijkse hydraterende huidverzorging is sowieso belangrijk voor de gezondheid van uw huid en helpt huidafwijkingen zoals gerstekorrels voorkomen.

Wilt u meer informatie over een de beste dagelijkse hydraterende huidverzorging voor u? De huidtherapeuten van De Huidkliniek adviseren u graag tijdens een vrijblijvend consult.

Wat juist niet te doen bij gerstekorrels?

Een gerstekorrel is niet hetzelfde als een mee-eter of een puistje. Daarbij gaat het namelijk vaak om ontstekingen. Dit is bij een gerstekorrel niet het geval is. Je kunt gerstekorrels daarom ook niet uitknijpen, omdat ze dieper in je huid liggen dan puistjes of mee-eters.

De huidtherapeuten van De Huidkliniek raden af om zelf gerstekorrels zelf thuis te verwijderen om onnodige ontstekingen en zelfs littekens als gevolg van de ontstekingen te voorkomen. Kies daarom altijd voor een professionele behandelaar die de gerstekorrel kan verwijderen zonder uw huid te beschadigen.

Niet aan de pukkel komen en deze laten verwijderen door een gespecialiseerde huidtherapeut. Met een looplamp heeft de huidtherapeut namelijk goed zicht op de pukkel en kan hem hierdoor helemaal legen. Als je zelf aan de pukkel gaat zitten heb je geen goed zicht en leeg je hem waarschijnlijk niet volledig waardoor de ontsteking erger wordt.

Blogs

peeling in de zomer

Peeling in de zomer? Ja!

| Blog, Blog - Laser | No Comments
Peeling in de zomer? Ja! Een van de grootste misvattingen over een chemische peeling is dat deze niet kunnen worden uitgevoerd in de zomer. Chemische peelings worden wereldwijd uitgevoerd, óók…
beautyweetjes

10 beautyweetjes voor bij het Kerstdiner!

| Blog | No Comments
10 beautyweetjes voor bij het Kerstdiner! Wij als huidtherapeuten zijn regelmatig een vraagbaak voor familie en vrienden tijdens verjaardagen, feestjes of het kerstdiner. Als ter sprake komt dat je huidtherapeut…
dermaquest

Is een chemische peeling echt zo ‘chemisch’?

| Blog, Blog - Peeling | No Comments
Is een chemische peeling echt zo 'chemisch'? Het antwoord is ´nee´. Als huidtherapeuten krijgen wij regelmatig de vraag of chemische peelings wel goed zijn voor de huid. “Iets chemisch op…
gerstekorrels gerstekorrels

Plan een vrijblijvend consult!

    AFSPRAAK MAKEN











    Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag




















    Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*




    Derma2Care