gerstekorrels

Gerstekorrels, ook wel milia genoemd, zijn harde witte bultjes in je huid. Ze komen meestal voor op je wangen en rondom je ogen, zoals op het ooglid. Ze worden wel eens verward met mee-eters, maar in tegenstelling tot mee-eters zijn gerstekorrels niet makkelijk uit te drukken. Gerstekorrels vragen om een speciale behandeltechniek.

Je kunt bij ons terecht om je gerstekorrels te laten verwijderen. Dit kunnen we doen door middel van een steriel naaldje of elektrocoagulatie. Het verwijderen van een gerstekorrel kun je ook combineren met een diepte-reiniging, een facial of een peeling. Tijdens een vrijblijvend consult besluiten wij samen met jou welke behandeling het meest geschikt is. Je krijgt direct een advies op maat.

Vrijblijvend consult

met één van onze huidtherapeuten
gerstekorrels gerstekorrels

Hoe ontstaan gerstekorrels?

Een gerstekorrel ontstaat door een ophoping van keratine (de hoornstof van de huid). Door deze ophoping ontstaat er een korreltje. Vaak wordt gedacht dat er, net als bij mee-eters, talg in de witte korreltjes zit, maar dit is niet het geval. Wij zien juist dat een gerstekorrel ontstaat bij een droge, gedehydrateerde huid. De korrel kan niet vanzelf of door uitdrukken verdwijnen door de afwezigheid van een porie-opening in de gerstekorrel. Gerstekorrels kunnen jaren aanblijven als ze niet behandeld worden.

Welke soorten gerstekorrels zijn er?

Wij maken onderscheid tussen primaire en secundaire gerstekorrels:

 • Primaire milia komen veel voor bij pasgeboren baby’s. Deze gerstekorrels worden veroorzaakt door de nog niet goed ontwikkelde talgklieren. Primaire milia verdwijnen vanzelf gedurende de eerste maanden van de baby.
 • Secundaire milia bevatten keratine en komen voor bij volwassenen, voornamelijk rond de ogen, op de oogleden en op de wangen.

Gerstekorrels verwijderen

Voor de behandeling van gerstekorrels kun je bij ons goed terecht. Wij bieden verschillende behandelingen aan waarbij we gerstekorrels verwijderen, namelijk: dieptereiniging, een peeling en coagulatie.

Bij coagulatie wordt met een klein naaldje de gerstekorrel verhit, waarna het door het lichaam afgestoten wordt en uiteindelijk verdwijnt. Bij een dieptereiniging worden de aanwezige onzuiverheden zoals puistjes, mee-eters en gerstekorrels handmatig geledigd. Deze huidverzorgingsbehandeling wordt veel ingezet in combinatie met een peeling.

Ervaringen

“Had ik veel eerder moeten doen! Als ik had geweten dat de behandeling zo makkelijk was en ik er zo simpel vanaf kon komen had ik het jaren eerder gedaan.”

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen om je gerstekorrel te verwijderen? Je bent altijd welkom om langs te komen voor een vrijblijvend consult. Je kunt ons bereiken op 088 224 03 00 of chat met ons via de website. Tijdens het consult kijkt de huidtherapeut samen met jou welke behandeling het meest geschikt is. Ook krijg je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast het verwijderen van gerstekorrels, bieden wij nog meer behandelingen aan. Je kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht om kleine beenvaatjes te verwijderen, voor een bindweefselmassage en het ontharen van het lichaam en gezicht. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Veel gestelde vragen over de behandeling

Wat zijn de kosten?

De kosten van een gerstekorrel behandeling zijn vanaf 36,-. Bekijk hier al onze tarieven.

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een gerstekorrel behandeling wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer je aanvullend bent verzekerd. Informeer bij je zorgverzekeraar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit verschilt per type behandeling en het aantal mogelijke vervolgbehandelingen voor het gewenste resultaat. Tijdens het eerste consult stelt de huidtherapeut een behandelplan op maat voor je op.

Is de behandeling pijnlijk?

Het verwijderen van een gerstekorrel wordt niet als pijnlijk ervaren.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Dit verschilt per type behandeling van gerstekorrels. Na een dieptereiniging kan de huid enkele uren tot 1-2 dagen rood zijn. Na de behandeling kan er een lichte zwelling van de huid zichtbaar zijn. Direct na een elektrocoagulatiebehandeling kan het behandelde plekje wat roder en gevoeliger zijn en in de dagen daarna kan er eventueel een korstje ontstaan. Deze huidreactie wordt doorgaans niet als storend ervaren.

Hoe voorkom ik gerstekorrels?

Er bestaat geen wondermiddel om gerstekorrels volledig te voorkomen. Een goede dagelijkse hydraterende huidverzorging is sowieso belangrijk voor de gezondheid van uw huid en helpt huidafwijkingen zoals gerstekorrels voorkomen.

Wil je advies over de beste dagelijkse hydraterende huidverzorging? Wij helpen je graag tijdens een vrijblijvend consult.

Wat juist niet te doen bij gerstekorrels?

Een gerstekorrel is niet hetzelfde als een mee-eter of een puistje. Je kunt gerstekorrels niet uitknijpen, net zoals mee-eters of puistjes, omdat ze dieper in je huid liggen.

Wij raden je af om zelf gerstekorrels te verwijderen om onnodige ontstekingen en zelfs littekens als gevolg van de ontstekingen te voorkomen. Kies daarom altijd voor een professionele behandelaar die de gerstekorrel kan verwijderen zonder je huid te beschadigen.

Blogs

scheren

Scheren: Wat voor een invloed heeft dit op je haren?

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Scheren: Wat voor invloed heeft dit op je haren?  Scheren is een makkelijke en snelle manier om van ongewenste haren af te komen. Je glijdt met het scheermesje over de…
egale benen

Met egale benen de zomer in

| Blog, Blog - Laser, Blog - ongewenste haren | No Comments
Met egale benen de zomer in In het voorjaar krijgen we bij De Huidkliniek veel vrouwen op consult met de vraag welke behandelingen geschikt zijn voor het krijgen van egale…
Renske Ypma

Renske Ypma kijkt terug op 15 mooie jaren Derma2Care!

| Blog | No Comments
Renske Ypma kijkt terug op 15 mooie jaren Derma2Care!  *Renske Ypma heeft dit blog in december 2017 geschreven.  In 2003 heb ik De Huidkliniek opgericht en opende ik mijn eerste praktijk in…
gerstekorrels gerstekorrels

Plan een vrijblijvend consult!

  AFSPRAAK MAKEN  Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag


  Ik wil graag de huidkliniek nieuwsbrief ontvangen

  Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
  Derma2Care