keratosis pilaris

Keratosis Pilaris is een huidaandoening die bij heel veel mensen voorkomt. Het kenmerkt zich door ruwe, rode bultjes op de bovenarmen, bovenbenen, billen en/of wangen. Het lijkt sterk op kippenvel. De behandeling hiervan is niet noodzakelijk, maar vaak willen mensen dit vanuit cosmetisch oogpunt wel laten behandelen.

Wil je Keratosis Pilaris laten behandelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Tijdens een vrijblijvend consult kijken we samen naar de meest geschikte behandeling voor jou. Je krijgt direct een advies op maat. Wij zijn te bereiken op: 088 224 03 00.

Hoe ontstaat Keratosis Pilaris?

Keratosis Pilaris ontstaat door kleine verstoppingen van de haarzakjes. Dit zorgt ervoor dat er ruwe, rode bultjes ontstaan op plekken waar haren uit de huid komen. Het is een onschuldige huidaandoening die doorgaans geen klachten zal geven. Er kunnen in enkele gevallen kleine ontstekingen ontstaan als gevolg van deze verstoppingen.

Keratosis Pilaris is een familiaire huidaandoening, de kans is daarom groot dat je het ontwikkelt als het in je familie voorkomt. Het ontstaat meestal al op een jonge leeftijd en kan bij jongens en meisjes optreden.

Hoe wordt Keratosis Pilaris behandeld?

Keratosis Pilaris kan jammer genoeg niet volledig genezen worden, máár de roodheid en de bultjes kunnen wel verminderen waardoor je je er minder aan zal storen.

Omdat je huid ruw aanvoelt, wordt er vaak gedacht dat het scrubben van de huid de huidaandoening zal verbeteren. Dit klopt niet helemaal, want een te grove korrel kan de huid juist alleen nóg maar meer laten irriteren. Echter, het ‘scrubben’ met een enzymatische peeling of glycolzuur geeft veel minder irritatie en zorgt ervoor dat de huid gladder en zachter zal aanvoelen, dit is de beste thuisbehandeling.

Als dit niet voldoende is, kunnen wij door middel van een chemische peeling de zichtbaarheid van Keratosis Pilaris verminderen. De roodheid die vaak als storend wordt ervaren kunnen we daarnaast met o.a. IPL verminderden. Tijdens het vrijblijvend consult besluiten wij in overleg met je welke behandeling voor je het meest geschikt is.

Review

“Fantastisch! Erg fijn consult gehad, goede uitleg en advies en na 1ste behandeling al een heel mooi resultaat zichtbaar. Ik ben er erg blij mee en kom graag weer terug.”

Contact

Ben je benieuwd hoe wij jouw Keratosis Pilaris het beste kunnen verminderen? Je bent altijd welkom om langs te komen voor een vrijblijvend consult. Je kunt ons bereiken op 088 224 0300 of chat met ons via de website. Tijdens een consult kijkt de huidtherapeut samen met jou wat de meest geschikte behandeling is voor jouw huid. Ook krijg je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast Keratosis Pilaris behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: acne, beenvaatjes en striae. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Veel gestelde vragen

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een behandeling van je Keratosis Pilaris wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer je een aanvullend pakket heeft binnen je zorgverzekering. Je kunt contact opnemen met je zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgbehandeling is mogelijk na 2 tot 4 weken. Afhankelijk van de mate van de indicatie zijn er 3-6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Daarna zijn onderhoudsbehandelingen gewenst.

Is de behandeling pijnlijk?

De huid wordt van tevoren gereinigd en dat kan bij ontstekingen op de huid vervelend zijn. De peeling zelf kan een beetje branderig aanvoelen maar wordt niet als pijnlijk ervaren. Hoe intensiever de peeling is, hoe meer je hiervan gaat voelen.

De 3 Step Peel van ZO Skin Health is onze meest intensieve peeling en daarom ook de meest gevoelige peeling die wij aanbieden. Ook deze peeling is goed vol te houden en na de behandeling is het vervelende gevoel direct weer verdwenen.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

De zuren en enzymen veroorzaken een chemische reactie in de huid, waardoor een deel van de bovenste huidlaag loslaat.

De eerste dag na de behandeling kan je huid rood zijn. Na 1-3 dagen kan je huid gaan vervellen, dit kan 5 tot 7 dagen aanhouden. De mate van vervelling varieert per type peeling en treedt niet altijd op. Indien gewenst mag de huid gecamoufleerd worden met de Lycogel Breathable Camouflage of Tint.

Hoe kan ik mij voorbereiden op de voor en nazorg van de behandeling?

Je kunt de huid na de behandeling het beste vet houden met bijvoorbeeld Cicaplast. Dit product is bij ons in de klinieken te koop maar kun je ook bestellen via de webshop. Het is fijn om deze direct na de behandeling in huis te hebben om zo de velletjes tegen te gaan.

Blogs

kalknagels

Waarom crèmes & kwastjes niet helpen tegen Kalknagels!

| Blog, Blog - Schimmelnagels | No Comments
Waarom crèmes & kwastjes niet helpen tegen Kalknagels! Wist u dat 5% van de Nederlandse bevolking last heeft van Kalknagels (schimmelnagels)? Hierdoor zijn er de laatste jaren ontzettend veel crèmes…
Fabels en feiten over rode vlekken in het gezicht

Fabels en feiten over rode vlekken in het gezicht

| Blog | No Comments
Fabels en feiten over rode vlekken in het gezicht Krijg jij wel eens rode wangen als je gefietst hebt of een glas wijn hebt gedronken? Dat is niet gek, want…
Fabels en feiten over pigment

Fabels en feiten over pigment

| Blog | No Comments
Fabels en feiten over pigment Bijna iedereen heeft wel een paar pigmentvlekken op zijn gezicht. Dit is niet gek, want de zon heeft een grote invloed in het ontstaan van…

Plan een vrijblijvend consult!

    AFSPRAAK MAKEN    Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag


    Ik wil graag de huidkliniek nieuwsbrief ontvangen

    Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
    Derma2Care