keratosis pilaris

Keratosis Pilaris is een huidaandoening die bij heel veel mensen voorkomt. Het kenmerkt zich door ruwe, rode bultjes op de bovenarmen, bovenbenen, billen en/of wangen. Het lijkt sterk op kippenvel. De behandeling hiervan is niet noodzakelijk, maar kan esthetisch gezien wel wenselijk zijn.

Als je Keratosis Pilaris wilt behandelen, ben je bij De Huidkliniek aan het juiste adres. Wij kijken tijdens een vrijblijvend consult samen met je welke behandeling voor je geschikt is. Je krijgt direct een advies op maat. Wij zijn te bereiken op: 088 224 03 00.

Op je gemak meer lezen over de huid en mogelijke behandelingen? De Huidkliniek publiceert met regelmaat artikelen en blogs.

Hoe ontstaat Keratosis Pilaris

Keratosis Pilaris wordt veroorzaakt door kleine verstoppingen van de haarzakjes waardoor er rode bultjes ontstaan. Het is een onschuldige huidaandoening die doorgaans geen klachten zal geven. Er kunnen in enkele gevallen kleine ontstekingen ontstaan als gevolg van verstoppingen.

Keratosis Pilaris is een familiaire huidaandoening, de kans is daarom groot dat je het ontwikkelt als het in de familie voorkomt. Keratosis Pilaris ontstaat meestal al op de kinderleeftijd en kan zowel bij jongens als bij meisjes optreden.

De symptomen van Keratosis Pilaris

Keratosis Pilaris uit zich in kleine ruwe, rode bobbeltjes op plekken waar de haren uit de huid komen. Meestal geeft Keratosis Pilaris geen klachten; er is doorgaans geen jeuk of pijn. Doordat bacteriën zich nestelen in de slecht uitrijpende haarzakjes, ontstaan er op sommige plaatsen kleine ontstekingen en/of infecties waardoor er kleine puskoppen tevoorschijn komen.

Dit huidprobleem komt vaak voor aan de strekzijde van de bovenarmen, bovenbenen en billen. Soms komt Keratosis Pilaris voor in het gezicht. De uitgebreidheid verschilt van persoon tot persoon.

Wat kun je zelf doen aan Keratosis Pilaris?

Keratosis Pilaris kan jammer genoeg niet volledig genezen worden, máár de roodheid en de bultjes kunnen wel verminderen waardoor de huidaandoening minder zal storen.

Omdat de huid ruw aanvoelt wordt er vaak gedacht dat het scrubben van de huid de huidaandoening zal verbeteren. Dit klopt deels, want een te grove korrel kan de huid juist alleen nóg maar meer laten irriteren. Het ‘scrubben’ met een enzymatische peeling of glycolzuur geeft veel minder irritatie en zorgt ervoor dat de huid gladder en zachter zal aanvoelen, dit is de beste thuisbehandeling.

Als dit niet voldoende is, kunnen de huidtherapeuten van De Huidkliniek door middel van een chemische peeling de klachten verminderen. De roodheid die vaak als storend wordt ervaren zal o.a. met IPL verminderd kunnen worden. Tijdens het vrijblijvend consult besluiten wij in overleg met je welke behandeling voor je het meest geschikt is.

Ervaringen

“Fantastisch” Erg fijn consult gehad, goede uitleg en advies en na 1ste behandeling al een heel mooi resultaat zichtbaar. Ik ben er erg blij mee en kom graag weer terug.

Contact

Ben je benieuwd naar de mogelijke behandeling van je Keratosis Pilaris bij De Huidkliniek? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Tijdens een vrijblijvend consult krijgt je meer informatie over de behandeling en bovendien een huidscan om zo precies mogelijk te bekijken hoe wij je huid het beste kunnen behandelen. Ook krijgt je advies over huidverzorging.

De Huidkliniek heeft 12 locaties verspreid over West en Midden Nederland, waaronder Amsterdam, Bussum, Haarlem en Utrecht.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast het behandelen van Keratosis Pilaris, biedt De Huidkliniek nog meer behandelingen aan. Je kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht om kleine spataderen te verwijderen, voor een bindweefselmassage én het behandelen van huidaandoeningen.

Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in laserbehandelingen. Een laserbehandeling kan zowel cosmetisch als medisch worden ingezet.

Veel gestelde vragen

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een behandeling van je Keratosis Pilaris wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer je een aanvullend pakket heeft binnen je zorgverzekering. Je kunt contact opnemen met je zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgbehandeling is mogelijk na 2 tot 4 weken. Afhankelijk van de mate van de indicatie zijn er 3-6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Daarna zijn onderhoudsbehandelingen gewenst.

Is de behandeling pijnlijk?

De huid wordt van tevoren gereinigd en dat kan bij ontstekingen op de huid vervelend zijn. De peeling zelf kan een beetje branderig aanvoelen maar wordt niet als pijnlijk ervaren. Hoe intensiever de peeling is, hoe meer je hiervan gaat voelen.

De 3 Step Peel van ZO Skin Health is onze meest intensieve peeling en daarom ook de meest gevoelige peeling die wij aanbieden. Ook deze peeling is goed vol te houden en na de behandeling is het vervelende gevoel direct weer verdwenen.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

De zuren en enzymen veroorzaken een chemische reactie in de huid, waardoor een deel van de bovenste huidlaag loslaat.

De eerste dag na de behandeling kan je huid rood zijn. Na 1-3 dagen kan je huid gaan vervellen, dit kan 5 tot 7 dagen aanhouden. De mate van vervelling varieert per type peeling en treedt niet altijd op. Indien gewenst mag de huid gecamoufleerd worden met de Lycogel Breathable Camouflage of Tint.

Hoe kan ik mij voorbereiden op de voor en nazorg van de behandeling?

Je kunt de huid na de behandeling het beste vet houden met bijvoorbeeld Cicaplast. Dit product is bij ons in de klinieken te koop maar kun je ook bestellen via de webshop. Het is fijn om deze direct na de behandeling in huis te hebben om zo de velletjes tegen te gaan.

Blogs

rode wangen

Rode wangen: Welk type je ook hebt, het is te verhelpen

| Blog, Blog - Roodheid | No Comments
Rode wangen: Welk type je ook hebt, het is te verhelpen Gezellige rode wangen van een koude wind, door een onhandige opmerking of een spannende wedstrijd, wanneer je last hebt van chronische roodheid…
feiten en fabels over ontharen

Fabels en feiten over ontharen

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Fabels en feiten over (laser)ontharen Er zijn veel verschillende methoden om van ongewenste haargroei af te komen. Je kunt ongewenste haren bijvoorbeeld scheren, waxen, epileren of laseren. Vooral over laseren…
beginnende huidveroudering

Interview over beginnende huidveroudering

| Blog | No Comments
Huidtherapeuten Denise en Sophie interviewen elkaar over beginnende huidveroudering Denise (links) en Sophie (rechts) zijn beide werkzaam als huidtherapeute bij De Huidkliniek. Tijdens dit interview hebben wij gevraagd naar hun…
gerstekorrels gerstekorrels

Plan een vrijblijvend consult!

    AFSPRAAK MAKEN    Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
    Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
    Derma2Care