wijnvlek

Een wijnvlek (naevus flammeus) is een aangeboren vaatafwijking die veelal voorkomt in het gezicht maar ook op het lichaam kan voorkomen. De aandoening is niet erfelijk, maar zal helaas ook niet spontaan verdwijnen. Een wijnvlek ziet eruit als een roze tot paarse verkleuring. Bij de geboorte ziet de vlek er vaak vlak en roze uit. In de loop van de tijd kunnen de bloedvaatjes verder uitzetten, waardoor de wijnvlek donkerder en dikker wordt. De oorzaak van het ontstaan van een wijnvlek is nog onbekend. Ongeveer 0,5 % van alle babies wordt geboren met een wijnvlek.

Als je je wijnvlek wilt behandelen, ben je bij De Huidkliniek aan het juiste adres. Wij kijken tijdens een vrijblijvend consult samen met je welke behandeling voor je geschikt is. Je krijgt direct een advies op maat. Wij zijn te bereiken op: 088 224 03 00.

Op je gemak meer lezen over de huid en mogelijke behandelingen? De Huidkliniek publiceert met regelmaat artikelen en blogs.

wijnvlek

Waarmee wordt een wijnvlek vaak verward?

Een wijnvlek is vanaf de geboorte al zichtbaar op de huid. In eerste instantie is de kleur roze of licht rood maar kan in de loop van de jaren donkerder kleuren en verheven raken. Hierdoor wordt de wijnvlek ook nog wel eens verward met een aardbeivlek of ooievaarsbeet.

  • Aardbeivlek of ook wel hemangioom genoemd is een vurig rode verhevenheid op de huid. Dit wordt ook vaak gezien bij jonge kinderen. Dit zijn goedaardige tumoren van de bloedvaten en verdwijnen meestal spontaan.
  • Ooievaarsbeet. Dit is een aangeboren vaatafwijking die veelal in de nek voorkomt. In veel gevallen verdwijnt deze verkleuring spontaan, in 10-15% van de gevallen wordt de ooievaarsbeet nog op volwassen leeftijd gezien.

Wijnvlek behandelen

Een wijnvlek kan bij De Huidkliniek goed worden behandeld door middel van o.a. lasertherapie. Bij een laserbehandeling worden de bloedvaatjes verhit waarna ze verschrompelen. De vlek kan na tien behandelingen geheel verdwenen zijn. Soms echter is de vlek na meer dan dertig behandelingen nog steeds te zien. Bij De Huidkliniek kun je ook kiezen voor camouflagetherapie, waardoor de wijnvlek met make-up vrijwel onzichtbaar is te maken. Tijdens het consult besluiten wij in overleg met je welke behandeling het meest geschikt is. Onze huidtherapeuten geven je graag advies op maat.

Ervaringen

“Uitstekend ” Ik ben ontzettend fijn en professioneel geholpen bij De Huidkliniek. Heldere uitleg en een goede toelichting wat ik kon verwachten van de behandeling. En een mooi resultaat!

Contact

Ben je benieuwd naar de mogelijke behandeling van je wijnvlek bij Derma2Care? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Tijdens een vrijblijvend consult krijg je meer informatie over de behandeling en bovendien een huidscan om zo precies mogelijk te bekijken hoe wij je huid het beste kunnen behandelen. Ook krijg je advies over huidverzorging.

De Huidkliniek heeft 12 locaties verspreid over West en Midden Nederland, waaronder Amsterdam, Bussum, Haarlem en Utrecht.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast het behandelen van wijnvlekken, biedt De Huidkliniek nog meer behandelingen aan. Je kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht om kleine spataderen te verwijderen, voor een bindweefselmassage én het behandelen van huidaandoeningen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in laserbehandelingen. Een laserbehandeling kan zowel cosmetisch als medisch worden ingezet.

Veel gestelde vragen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wordt mijn behandeling vergoed?

Dit is afhankelijk van de behandeling die voor je het meest geschikt is. Tijdens een vrijblijvend consult stelt de huidtherapeut van De Huidkliniek een op maat gesneden behandelplan voor je op.

Het verschilt per zorgverzekeraar of een behandeling van je wijnvlek wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer je een aanvullend pakket heeft binnen je zorgverzekering. Je kunt contact opnemen met je zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Blogs

Zwangerschap en laserontharing

De 3 meest gestelde vragen over laserontharing en een zwangerschap

| Blog | No Comments
De 3 meest gestelde vragen over zwangerschap en laserontharing Op het moment dat je weet dat je zwanger bent, moet je rekening houden met de welbekende leefstijlregels rondom roken, alcohol,…
dermaquest

Is een chemische peeling echt zo ‘chemisch’?

| Blog, Blog - Peeling | No Comments
Is een chemische peeling echt zo 'chemisch'? Het antwoord is ´nee´. Als huidtherapeuten krijgen wij regelmatig de vraag of chemische peelings wel goed zijn voor de huid. “Iets chemisch op…
huidbehandelingen voor mannen

Top 5 populairste huidbehandelingen voor mannen

| Blog | No Comments
Top 5 populairste huidbehandelingen voor mannen Elk jaar komen er meer mannen naar onze klinieken. Mannen vinden het steeds belangrijker om een gezonde en egale huid te hebben. Wij zijn…

Plan een vrijblijvend consult!

    AFSPRAAK MAKEN    Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
    Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
    Derma2Care