Behandeltraject acne: de ervaring van Dewi (20)
14-02-2024

Acne

Behandeltraject acne: de ervaring van Dewi (20)

Dewi kwam bij ons de kliniek binnen met de angst dat haar acne alleen verholpen kon worden door een zware antibioticakuur aan te gaan. Gelukkig hebben wij een acne behandelplan voor haar kunnen opstellen die haar volledig van haar acne heeft afgeholpen. Benieuwd naar de ervaring van Dewi? Je leest het in deze blog.

Wat zijn jouw overwegingen geweest om naar De Huidkliniek te gaan?

Al een tijdje had ik last van acne. Ik wilde een effectieve manier om snel weer een egale huid te hebben, omdat ik onzeker werd van hoe mijn huid eruitzag. Een collega vertelde me om naar een huidtherapeut te gaan en daar een traject te starten. Al snel daarna heb ik meerdere intakes gehad bij huidtherapeuten, maar bij Laura voelde het meteen goed. Ze gaf me vertrouwen en begreep mijn onzekerheid. Laura vertelde mij wat de oorzaken kunnen zijn en hoe ze deze op een effectieve manier kon aanpakken. Niet dicht bij huis, maar ik besloot me volledig over te geven aan het behandelplan voor acne en daar heb ik achteraf geen seconde spijt van gehad!

Wat voor behandelplan heeft de huidtherapeut voor jou opgesteld?

Laura vertelde me dat ik een acne protocol van ongeveer drie peelings (inclusief dieptereiniging) nodig zou hebben om van mijn actieve acne af te komen, afhankelijk van hoe mijn huid op de behandelingen zou reageren. Daarna zou ik nog microneedling behandelingen kunnen doen om mijn acnelittekens aan te pakken. Daarnaast hielp gezond eten en goed beschermen tegen de zon ook enorm bij het proces om mijn acne te verminderen. Alles wat ik zelf nog kon doen naast de behandelingen werd duidelijk uitgelegd door Laura.

Uiteindelijk waren mijn eerste twee behandelingen peelings (inclusief dieptereiniging). Al bij de derde afspraak mocht ik beginnen aan microneedling, omdat de ontstekingen al weg waren en nu de littekens behandeld konden worden!

Dewi


Welke producten heb je op advies van onze huidtherapeut aangeschaft? Hoe bevallen deze producten?

De producten die mij geadviseerd zijn en ik gebruik: Alle producten zijn op advies van Laura en gebruik ik, nu mijn acne weg is, nog steeds omdat ik het enorm fijne producten vind!

Wat waren je verwachtingen bij het starten van een acneprotocol bij De Huidkliniek?

Om eerlijk te zijn, was ik erg bang om aan het traject te beginnen. Dit kwam doordat ik van veel kennissen had gehoord dat dermatologen je altijd antibiotica voorschrijven als je van acne af wilt. Ik dacht dat er geen andere optie was dan een zware kuur aan te gaan, maar niks was minder waar! Ik ben ontzettend blij dat ik het traject bij Laura ben gestart en dat ik zonder vervelende bijwerkingen volledig van mijn acne ben verholpen! Ik raad zeker aan niet meteen in overweging te gaan voor een antibioticakuur, maar geholpen te worden door een vakkundig en professionele huidtherapeut, zoals Laura.

Voor | Na Acne

Hoe heb je de behandelingen ervaren?

Het was even doorbijten. De peelings konden wat branderig aanvoelen, maar je kreeg een waaier om dat gevoel wat te verlichten. Laura is professioneel en vriendelijk en er wordt regelmatig gevraagd of het goed gaat en of ik niet te veel pijn heb. Zo ook met microneedling, het woord zegt het al, kleine naaldjes... Hierbij stopt Laura wanneer je aangeeft dat je even een korte pauze nodig hebt. Maarrrrr... het resultaat is alle ‘pijn’ het zeker waard!

Zou je het behandelprotocol acne aanraden aan mensen in je eigen omgeving?

Zeker weten! Ik hoop ook dat ik met mijn verhaal genoeg mensen zal inspireren om dit traject te starten bij last van acne. Bij mensen in mijn eigen omgeving weet ik nu goede raad te geven. Het is fijn om nu ook andere te kunnen helpen die in deze situatie zitten. Het volledige behandelprotocol, de producten, de vakkundigheid, de adviezen en nu ook al mijn beantwoorde vragen, absoluut aan te raden! Enorm bedankt team Huidkliniek Breda!

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Dewi

“Ik kan niks anders zeggen dan dat ik enorm blij ben dat ik voor mijn acne naar de Huidkliniek ben geweest. Mijn acne is volledig weg, littekens zijn verholpen door de microneedling behandelingen en ik heb, het allerbelangrijkste, mijn zelfvertrouwen weer helemaal terug.”

Laura

Geschreven door

Laura

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Altijd in de buurt

alle klinieken

Blogs

Alle blogs