Fabels en feiten over striae
31-01-2024

Striae

Fabels en feiten over striae

Striae wordt vaak ervaren als een vervelende huidklacht, al is de aandoening op het eerste gezicht vaak niet zichtbaar. Gelukkig bieden wij verschillende methodes aan om striae te reduceren. Ben je nieuwsgierig naar wat we voor jou kunnen betekenen? Hieronder delen we de 5 meest voorkomende fabels en feiten over striae.

1. Striae komt voor na zwangerschap

Feit. Striae komt vaak voor na de zwangerschap. Dit komt doordat de huid in omvang rekt; het onderhuids bindweefsel kan deze snelle groei niet bijhouden. Hierdoor scheurt het bindweefsel, en dat leidt tot striae. De striae kan al tijdens de zwangerschap ontstaan, maar wordt vaak pas in een later stadium zichtbaar. Erfelijkheid speelt een grote rol bij het ontwikkelen van striae. Daarnaast ontwikkelen jonge vrouwen sneller striae doordat de huid nog strakker is, en daardoor minder soepel dan een oudere huid.

2. Striae kan behandeld worden

Feit. Striae kan zeker behandeld worden. De apparatuur die gebruikt wordt bij het behandelen stimuleert de aanmaak van nieuwe collageen- en elastinevezels. De huid wordt hierdoor van binnenuit geherstructureerd wat de huid egaler maakt, waardoor de striae zal vervagen. Gemiddeld zijn er 3-4 behandelingen nodig.

Striae

3. Striae toont zich altijd middels witte strepen

Fabel. Ook al staat striae over het algemeen bekend om de witte strepen, het kan zich ook uitten middels rode of zelfs paarsachtige lijnen. In de beginfase is de striae vaak paarsrood van kleur; dit wordt ook wel striae rubra genoemd. In de loop der tijd zal de paarsrode kleur wegtrekken en krijgt de striae een witte kleur; dit noemen we striae alba.

4. Striae kan zowel voorkomen bij mannen als bij vrouwen

Feit. Vaak wordt er bij striae meteen gedacht aan zwangerschap. Ook in veel andere situaties kan striae voorkomen, denk hierbij aan: sporters (met name bodybuilders), de groeispurt in de puberteit, overgewicht, en ook bij gebruik van systemische corticosteroïden (hormoonmedicatie).

5. De roodheid bij striae kan niet worden verminderd

Fabel. Na verloop van tijd kan de striae uit zichzelf afnemen in roodheid. Bij De Huidkliniek kunnen we dit proces ondersteunen door het inzetten van een vaatlaser of IPL. Door beide behandelmethodes te combineren pakken we de striae zeer effectief aan.

Striae man

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Wij behandelen ook andere huidindicaties, zoals: acnelittekens, beenvaatjes en couperose. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.
Renske

Geschreven door

Renske

Founder van De Huidkliniek
Afgestudeerd Huidtherapeut 

Blogs

Alle blogs