Skip to main content
Grove Porien

Via je poriën wordt talg verspreid over je huid. Dit zorgt ervoor dat je huid wordt beschermd tegen o.a. infecties. Er zijn verschillende oorzaken waardoor poriën groter kunnen worden. Dit wordt vaak als cosmetisch storend ervaren. Wij kunnen met onder andere laserbehandelingen en peelings zorgen dat grove poriën in je huid minder zichtbaar worden.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen om grove poriën te verminderen? Je bent altijd welkom om langs te komen voor een vrijblijvend consult!

Hoe ontstaan grove poriën?

Door een verstoring van de aanmaak van talg kan een verstopping in de porie ontstaan, waardoor de porie wordt verwijd. Oorzaken van deze verstoring zijn:

  • Hormonale schommelingen. Dit kan ervoor zorgen dat er teveel talg wordt geproduceerd, waardoor er sneller verstoppingen ontstaan.
  • Make-up. Hierdoor kunnen de poriën verstopt raken.
  • Opstapeling van dode huidcellen. Hierbij wordt de porie geblokkeerd, waardoor talg niet goed naar buiten kan vloeien en zich in de porie gaat ophopen.
  • Verlies van collageen. Dit zorgt voor volumeverlies en verslapping, waardoor er meer rek op de poriën komt.

Hoe worden grove poriën behandeld?

Grove poriën kunnen wij goed behandelen door middel van lasertherapie, microneedling en chemische peelings. Tijdens een consult besluiten wij in overleg met je welke behandeling het meest geschikt is. Wij geven je graag advies op maat! Ook kunt u alvast online onze blogs lezen om nog meer over grove poriën te weten te komen!

CO2 laser

Button KIEZEN

Het licht van de CO2 laser wordt door het water in de huid geabsorbeerd. Gecontroleerde schadekolommen worden in de huid gemaakt. Deze ‘schade’ geeft de huid een trigger om nieuwe collageen en elastinevezels aan te maken

Peeling

Button KIEZEN

Peelings zijn vloeistoffen op basis van zuren met een lage pH-waarde. Op het moment dat een peeling op de huid wordt aangebracht, dringen deze zuren in de huidlagen. De indringdiepte is o.a. afhankelijk van de pH-waarde.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen om grove poriën te verminderen? Je bent altijd welkom om langs te komen voor een vrijblijvend consult. Je kunt ons bereiken op 088 224 03 00 of chat met ons via de website. Tijdens het consult kijkt de huidtherapeut samen met jou welke behandeling het meest geschikt is. Ook krijg je advies over huidverzorging.

Wij bieden ook andere behandelingen aan

Naast grove poriën behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: striaecouperose en ongewenste haren. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Blogs

oorzaken acne

10x oorzaken van acne

| Blog, Blog - Acne | No Comments
10x oorzaken van acne Of je nu last hebt van ernstige acne, of van hier en daar een puistje: elke pukkel is er een teveel. We willen er het liefst…
Zwangerschapsstriemen

Alles over zwangerschapsstriemen

| Blog | No Comments
Alles over zwangerschapsstriemen Tijdens de zwangerschap gebeurt er van alles met je lichaam. Je buik en borsten groeien, de hormonen gieren door je lijf en de meeste vrouwen krijgen ook…
Overgang

De huid en de overgang

| Blog | No Comments
De huid en de overgang: behandelingen speciaal voor vrouwen in de overgang Tijdens de overgang gebeurt er van alles met het lichaam. Voor veel vrouwen kan dit een ingrijpende periode…
Derma2Care