Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening die met name voorkomt bij mensen met een licht huidtype. De aandoening kenmerkt zich door rode vlekken in het gelaat, vooral op de wangen en de neus, maar de vlekken kunnen op het hele gezicht voorkomen. Naast deze vlekkerige roodheid kunnen er kleine bloedvaatjes en puistjes zichtbaar zijn.

Welke soorten rosacea zijn er?

Er worden verschillende typen rosacea onderscheiden. Rosacea type 1, 2 en 3 kunnen wij behandelen.

 • Type 1: Deze vorm van rosacea lijkt sterk op couperose. Er is een oppervlakkig netwerk van vaatstructuur in de huid ontstaan, hierdoor kleurt de huid rood. De huid zal snel blozen (flushing) en kan soms branderig aanvoelen.
 • Type 2: Deze vorm van rosacea bestaat uit een diffuse roodheid, die gepaard gaat met papels en puistjes. De huid kan wat droog en branderig aanvoelen en soms jeuken.
 • Type 3: Een Rhinophyma kenmerkt zich door een verdikking van de neus. Dit wordt veroorzaakt door de vergroting van de talgklieren en een toename van het bindweefsel.
 • Type 4: Rosacea van de ogen. Dit kenmerkt zich door droge en branderige ogen en zwelling van de oogleden. Deze vorm van rosacea kan binnen De Huidkliniek niet worden behandeld. U dient voor deze vorm een afspraak te maken bij een oogarts.

Hoe ontstaat rosacea?

De exacte oorzaak is tot op heden onbekend, maar ondanks dat we rosacea nog niet kunnen genezen, kunnen we het wel met de juiste behandeling onder controle houden. Andere factoren die rosacea veroorzaken of verergeren zijn:

 • Aanleg. Als het huidprobleem in de familie voorkomt, is de kans op het ontwikkelen hiervan groter.
 • Demodexmijt, deze mijt bevindt zich van nature op de huid, maar in grote aantallen kunnen zij de ontstekingen bij rosacea stimuleren.
 • Zon, temperatuurwisseling, stress en alcohol hebben één ding gemeen; ons bloed gaat er sneller door stromen en dat heeft invloed op de roodheid van onze huid.
 • Voeding, met name pittige gerechten, worden afgeraden wanneer de huid gevoelig is voor rosacea.
 • Geneesmiddelen kunnen ook van invloed zijn op het ontstaan van zichtbare adertjes of roodheid van de huid.

Hoe kan rosacea worden behandeld?

Je kunt bij ons goed terecht om rosacea te laten behandelen. Wij doen dit door middel van o.a. IPL en laser. Tijdens een consult besluiten wij in overleg welke behandeling voor jou het meest geschikt is. We geven je graag advies op maat. Ook kun je alvast online onze blogs lezen om nog meer over verschillende soorten roodheid te weten te komen!

IPL

Button KIEZEN

Het licht van de IPL (Intense Pulsed Light) wordt door de rode kleurstof in het vat en/of door het pigment van een pigmentvlek geabsorbeerd. Wanneer de lichtbundel geabsorbeerd wordt, komt er warmte vrij

KTP

Button KIEZEN

Het licht van de KTP -Laser wordt door de rode kleurstof in het vat en/of door het pigment van een pigmentvlek geabsorbeerd. Wanneer de lichtbundel geabsorbeerd wordt, breekt het vaatje en/of pigment af.

Long Pulsed Nd:YAG Laser

Button KIEZEN

Het licht van de LP Nd:YAG Laser wordt door de rode kleurstof in het bloedvat geabsorbeerd. Wanneer de lichtbundel geabsorbeerd wordt, komt er warmte vrij en deze warmte breekt het beenvat af

Peeling

Button KIEZEN

Het licht van de CO2 laser wordt door het water in de huid geabsorbeerd. Gecontroleerde schadekolommen worden in de huid gemaakt. Deze ‘schade’ geeft de huid een trigger om nieuwe collageen en elastinevezels aan te maken

Rosacea producten

Naast de behandelingen die wij aanbieden, is het belangrijk om thuis de juiste producten te gebruiken. Om het resultaat van de behandelingen te behouden, raden wij aan om een van de volgende productsets voor thuis te gebruiken. Bekijk hier alle producten.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen om grove poriën te verminderen? Je bent altijd welkom om langs te komen voor een vrijblijvend consult. Je kunt ons bereiken op 088 224 03 00 of chat met ons via de website. Tijdens het consult kijken we samen met jou welke behandeling het meest geschikt is. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden ook andere behandelingen aan

Naast rosacea behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: striaecouperose en ongewenste haren. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Blogs

pukkels

Waarom krijg je meer pukkels in de herfst?

| Blog, Blog - Acne | No Comments
Waarom krijg je meer pukkels in de herfst? De hele zomer heb je nagenoeg geen last gehad van puistjes of ontstekingen, maar nu het wat kouder begint te worden, wordt…
verschil tussen laser en ipl

Wat is het verschil tussen laser en IPL? De voor- en nadelen

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
Wat is het verschil tussen laser en IPL? Wanneer ongewenste haargroei wordt behandeld, behoren IPL en laser tot de behandelmogelijkheden.  Maar wanneer kiezen wij voor de IPL of juist voor…
Power Facial

Welke Power Facial past bij jouw huid?

| Blog | No Comments
Welke Power Facial past bij jouw huid? Elke dag wordt je huid blootgesteld aan zonlicht, vervuiling en bacteriën. Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat je huid er dof of grauw…

Plan een vrijblijvend consult!

  AFSPRAAK MAKEN  Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag


  Ik wil graag de huidkliniek nieuwsbrief ontvangen

  Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
  Derma2Care