Behandeltraject acne: de ervaring van Hedy (27)
06-02-2024

Acne

Behandeltraject acne: de ervaring van Hedy (27)

Kamp je met acne en wil je hier voor eens en voor altijd vanaf? Hedy (27) kwam om deze reden ook bij ons de kliniek binnen. Nu, een behandelprotocol van dieptereinigingen, peelings en microneedling later hebben we haar verrast met hoe snel we haar huid hebben verbeterd. Onze persoonlijke behandeltrajecten focussen zich op wat jouw (acne)huid nodig heeft en passen daar onze adviezen ook op aan. Benieuwd naar de ervaring van Hedy? Je leest het in deze blog.

Wat zijn jouw overwegingen geweest om naar De Huidkliniek te gaan?

Na wat online research heb ik de keuze gemaakt om De Huidkliniek te contacteren voor een intakegesprek over acne, omdat dit voor mij het meest professioneel oogde vergeleken met andere klinieken in Breda. Daarnaast was de ligging van de kliniek, midden in het centrum, ook perfect voor mij. Ik hoef maar 5 minuutjes te fietsen.

Wat ik fijn vind aan de website is dat er enorm veel informatie te vinden is over verschillende behandelingen inclusief de prijzen. Wat mij vooral het vertrouwen gaf om na de intake een afspraak in te plannen voor een behandeling was dat bij de intake al echt persoonlijk advies werd gegeven. De huidtherapeut (Laura) nam echt de tijd om mijn huid te bekijken en op basis hiervan tips te geven. Ook qua voeding werden er vragen gesteld en ervaringen gedeeld. Dit heb ik na de intake meteen kunnen toepassen.

Wat voor behandelplan heeft de huidtherapeut voor jou opgesteld?

Tijdens het intakegesprek is er besproken dat ik uit moest gaan van een behandelprotocol van minimaal vier acnebehandelingen. Er werd duidelijk aangegeven dat dit behandelprotocol afhankelijk is van hoe snel de huid op de behandelingen reageert en dat dit voor iedereen verschillend is. Factoren die bij mij bijvoorbeeld een rol speelden waren: hoe lang ik last zou houden van actieve acne en hoe snel de dieptereinigingen en peelings zouden aanslaan voordat ik mijn acnelittekens zou kunnen aanpakken. Het behandelprotocol was voor mij dus in eerste instantie ingericht op dieptereiniging acne gelaat en chemische peeling acne gelaat om mijn actieve acne te behandelen. 

Tijdens mijn eerste peeling werd er gesproken over microneedling en dat dit een goede behandeling is om acnelittekens aan te pakken en de huid verder te verbeteren en te egaliseren. De peeling zou ervoor zorgen dat het bovenste laagje huid wordt vernieuwd, zodat de ontstekingen beter naar boven komen. De dieptereiniging zou helpen om deze ontstekingen ook echt te verwijderen. De laatste stap zou dan microneedling zijn.

Acne

Welke producten heb je op advies van onze huidtherapeut aangeschaft? Hoe bevallen deze producten?

Het advies in thuisproducten wat ik, naast de behandelingen, van Laura heb gekregen en momenteel opvolg is als volgt:

's Ochtends
  • Reinigen met de huidreiniger met melkzuur van Meditopics.
  • Daarna gebruik ik de BHA van Paula’s Choice, omdat ik dit al wel eens gebruikte en nog thuis had staan. Laura heeft dit product daarom ook meegenomen in het productadvies. 
  • Daarna breng ik de Provitamine crème van Meditopics aan. Dit product raad ik zeker aan om de huid te voeden en te hydrateren, zonder vet te maken. Dit product stimuleert ook de genezing.
  • Vervolgens breng ik de La Roche Posay Anthelios Onzichtbare Fluide SPF50+ aan ter bescherming tegen de zon. Dit is een niet vette 'zonnebrand'. De rode plekjes van mijn acne kunnen namelijk pigmentvlekjes worden wanneer er veel zonlicht bij komt. Daarom is het mij geadviseerd om mijn huid goed te beschermen tegen de zon.
's Avonds
  • Reinigen zoals in de ochtend.
  • Daarna breng ik de AHA10% gel aan van Meditopics. Dit product zorgt voor het verdunnen van de laag met dode huidcellen op mijn huid. Het gebruik hiervan moest ik opbouwen, dus de eerste weken bracht ik dit product maar twee keer per week aan. Inmiddels heb ik het opgebouwd dat ik het product om de avond kan gebruiken. 
  • Op de avonden dat ik de AHA10% gel niet gebruik, breng ik de Provitamine crème aan.

Wat waren je verwachtingen bij het starten van een acnetraject bij De Huidkliniek?

Een paar jaar terug heb ik ook peelings en dieptereinigingen gehad voor mijn acne bij een andere kliniek. Ik wist dus wel een beetje wat ik kon verwachten van de behandelingen zelf. Mijn verwachting was eigenlijk dat ik enorm veel peelings zou moeten krijgen, voordat ik ooit zou kunnen beginnen aan microneedling. Bij de vorige praktijk waar ik zat werd er puur alleen gefocust op behandelingen en bepaalde producten. Niet op voeding of andere gewoonten die mijn huid konden verbeteren.

Hoge verwachtingen van de producten die mij werden geadviseerd had ik niet echt, omdat ik zelf nooit de juiste formule daarin gevonden had. Ik heb al ontzettend veel uitgeprobeerd en geadviseerd gekregen van vrienden/kennissen. Maar eerlijk, de producten van Meditopics die ik gebruik op advies van Laura zijn fantastisch. Ik zal niet zo snel meer overstappen naar andere producten.

Acne

Hoe heb je de behandelingen ervaren?

Ik heb tot dusver vier afspraken gehad, waarvan twee keer de combinatie dieptereiniging en peeling (valt onder chemische peeling acne gelaat) en twee microneedling behandelingen. Mijn verwachting was dat ik minimaal een half jaar nodig zou hebben voor de peeling en dieptereinigingen om mijn huid rustig te krijgen. Tot Laura na de tweede peeling vertelde dat we de volgende afspraak al konden beginnen met microneedling. Dat was een ontzettend fijn vooruitzicht en betekende dus dat mijn huid in korte tijd al heel erg verbeterd was.

Dieptereiniging
De dieptereiniging behandeling is voor mij ontspannend, hoe gek het ook klinkt. Laura is professioneel en vriendelijk en tijdens de behandeling wordt er regelmatig gevraagd of het goed gaat en of ik niet te veel pijn ervaar.

Peeling
De peeling is ongeveer vergelijkbaar met wat ik gewend ben van een peeling. Het enige wat ik onhandig vind, is de waaier. Persoonlijk ligt mijn voorkeur bij een elektrische handventilator tijdens de peeling.

Microneedling
De eerste keer microneedling was spannend, omdat ik van veel mensen had gehoord dat het wel pijnlijk is. Ook hier werd goed op ingespeeld door Laura met korte pauzes en te communiceren hoe het voelde voor mij. Ondanks dat, vond ik het alsnog wel pijnlijk. De tweede keer microneedling was een stuk relaxter. Ik kwam er achter dat als ik mijn ogen open deed in plaats van dicht dat de pijn minder heftig was omdat je je gedachten op iets anders kan focussen.

Zou je het behandelprotocol acne aanraden aan mensen in je eigen omgeving?

Absoluut. Het behandelprotocol heeft mijn ontzettend geholpen met mijn huid, maar niet alleen daarom zou ik De Huidkliniek aanraden. Ook op basis van de adviezen tijdens de intake over voeding en andere gewoonten die je huid kunnen beïnvloeden. Het hele plaatje heeft mij weer vertrouwen gegeven in mijn huid.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Hedy

“De Huidkliniek is voor mij de plek waar ik met mijn onzekerheden (acne en littekens) terecht kan. Dankzij het behandelplan heb ik weer vertrouwen in mijn huid.”

Laura

Geschreven door

Laura

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Altijd in de buurt

alle klinieken

Blogs

Alle blogs