Behandeltraject pigment: de ervaring van Edwin (60)
06-02-2024

Pigmentvlekken

Behandeltraject pigment: de ervaring van Edwin (60)

Veel mensen krijgen te maken met pigmentvlekken en willen er snel vanaf. Ook Edwin (60) kwam bij ons om zijn pigmentvlekken te verwijderen. Met drie behandelingen en huidverzorgingsproducten is hij er nu volledig vanaf: “Mijn pigmentvlekken zijn verdwenen en mijn omgeving vindt me er jonger uitzien!” Benieuwd naar zijn ervaring? Lees dan dit blog.

Wat zijn jouw overwegingen geweest om naar De Huidkliniek te gaan?

De kliniek in Den Haag zit erg dichtbij mijn huis, dus ik ben er al vaak langsgereden. Ook had ik had er al een aantal keer over gehoord, waaronder van mijn vrouw, dus toen heb ik uiteindelijk een afspraak ingepland voor een intakegesprek om te kijken wat De Huidkliniek voor mij kon betekenen.

Het was een prettig gesprek en ik kreeg goed en eerlijk advies over mogelijke behandelingen. Ik kreeg te horen dat er waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig waren en daarnaast werd ik gewezen op het gebruiken van zonnebrand, wat ik niet altijd – lees bijna nooit - deed. De huidtherapeut gaf verder antwoord op al mijn vragen en gaf me tips om nieuwe pigmentvlekken in de toekomst te voorkomen. Hierna hebben we de eerste IPL behandeling ingepland. 

Wat voor behandelplan heeft de huidtherapeut voor jou opgesteld?

Het behandelplan dat we tijdens het intakegesprek hebben besproken bestond uit drie IPL behandelingen. Na twee IPL behandelingen waren de meest zichtbare pigmentvlekken eigenlijk al weg. Toen hebben we om mijn huid helemaal egaal te maken, nog een derde IPL behandeling gedaan.

Edwin IPL behandeling

Welke producten heb je op advies van onze huidtherapeut aangeschaft? Hoe bevallen deze producten?

Ik kreeg het advies om iedere ochtend zonnebrand te smeren, dus dat doe ik nu braaf. Zo kan ik pigmentvlekken in de toekomst het beste voorkomen. Dat is de Anthelios Onzichtbare Fluide van La Roche Posay. 

Ik heb aangegeven dat ik eigenlijk nooit huidverzorgingsproducten gebruik en dat ook het liefst zo min mogelijk doe, dus raadde de huidtherapeut alleen een serum en een hydraterende crème aan voor overdag. Ik heb een vrij droge huid, dus ik heb deze twee producten ook aangeschaft. Dat zijn het niacinamide serum en de Cicaplast Baume B5 van La Roche Posay. Deze gebruik ik nu 's ochtends en ik merk dat mijn huid veel minder droog en trekkerig aanvoelt.

Wat waren je verwachtingen bij het starten van een pigmenttraject bij De Huidkliniek?

De huidtherapeut die mij behandelde heeft me veel verteld over wat ik kon verwachten. Ze vertelde o.a. hoe de IPL precies werkt en wat de hersteltijd zou zijn. Ze vertelde dat er op het gebied dat was behandeld eerst korstjes zouden ontstaan en dat deze na ongeveer een week eraf zouden vallen en dat ik dan verschil zou kunnen gaan zien. En precies dat gebeurde ook. Ik kreeg eerst best veel korstjes op mijn gezicht, omdat er ook veel pigmentvlekken zaten. Na ongeveer 7 dagen waren deze er allemaal af en toen was meer dan de helft van de vlekken al weg na de eerste behandeling!

Na de tweede behandeling was de hersteltijd minder, omdat er ook minder pigmentvlekken zaten. En na de derde behandeling was de hersteltijd minimaal. Mijn huid was toen slechts een beetje gevoelig na de behandeling, maar de dag erna was dit alweer verdwenen.

voor na pigment

Hoe heb je de behandelingen ervaren?

De IPL behandeling was niet pijnloos. Ik vond het wel gevoelig, maar gelukkig duurt de behandeling maar heel kort. Het voelt als een soort elastiekje die tegen je huid aan wordt geschoten, niet prettig, maar na 1 seconde ook weer voorbij. Er werd wel steeds aan mij gevraagd of het goed ging en ik vond het ook fijn dat ze telkens aftelde als ze een puls ging zetten, zo wist ik precies wat ik kon verwachten.

Zou je het behandelprotocol aanraden aan mensen in je eigen omgeving?

Zeker, ik heb al een paar vrienden aangeraden om ook hun pigmentvlekken te laten verwijderen bij De Huidkliniek. Ik ben er onwijs blij mee. Ik zie er veel jonger uit nu. Ik weet ook veel meer over de huid en hoe ik in de toekomst deze pigmentvlekken moet voorkomen.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. 

Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Edwin

“Ik onderging IPL-behandelingen om mijn pigmentvlekken te verwijderen. Ondanks wat pijn tijdens de behandeling, was ik hierop goed voorbereid door de huidtherapeut. Het resultaat overtrof mijn verwachtingen: mijn pigmentvlekken zijn verdwenen en mensen vinden dat ik er jonger uitzie! Ik kan deze behandeling iedereen aanraden!”

Laura

Geschreven door

Laura

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Altijd in de buurt

alle klinieken

Blogs

Alle blogs