Profhilo voor huidverjonging
03-04-2024

Huidverjonging

Profhilo voor huidverjonging

Naar mate je ouder wordt, vermindert de aanmaak van collageen en elastine in de huid. Hierdoor ontstaan er fijne lijntjes en rimpels. Een effectieve manier om de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren is door middel van Profhilo. Naast anti-aging heeft deze behandeling nog meer voordelen voor de huid. In dit blog vertellen we je er alles over.

Wat is Profhilo?

Profhilo is een anti-aging behandeling waarbij we hyaluronzuur in de huid injecteren middels een speciale injectietechniek. Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in ons lichaam die verantwoordelijk is voor het vasthouden van vocht en het bevorderen van elasticiteit van de huid. Deze behandeling activeert verschillende cellijnen in de huid, waardoor je huid gezonder, steviger, elastischer en beter gehydrateerd zal worden.

Profhilo voor na

Is Profhilo hetzelfde als filler?

Profhilo is niet hetzelfde als filler. Met Profhilo voeg je geen evident volume toe aan het gezicht. In plaats van gericht te zijn op het opvullen van specifieke rimpels of gebieden, verspreid Profhilo zich gelijkmatig in de huidlagen en werkt het als een bioremodelleermiddel, oftewel een skinbooster. Profhilo stimuleert de huideigen aanmaak van collageen en elastine.

Wat zijn de kosten van een Profhilo behandeling?

Wij raden altijd aan om een kuur van 2 behandelingen te ondergaan. 
  • 1 Profhilo behandeling: €275,-
  • 2 Profhilo behandelingen: €495,- (€55,- korting)

Wanneer zetten wij Profhilo in?

Heb jij last van een droge, trekkerige huid of begint jouw huid verslapping of laxiteit te vertonen? Kies dan voor de Profhilo behandeling! Ook wanneer je je huid een ‘boost’ wil geven, is Profhilo een goed idee. Want zeg nou zelf, wie heeft er ’s winters geen last van een droge, trekkerige huid?

Plan hier jouw Profhilo afspraak

Profhilo


Hoe gaat een Profhilo behandeling in zijn werk?

De cosmetisch arts begint met het desinfecteren van de huid. Vervolgens worden er 10 prikjes gezet waarbij een kleine hoeveelheid Profhilo wordt achtergelaten in de huid. Dit kan je een beetje zien, door wat bultjes in je huid. Afhankelijk van de gewenste behandellocatie (gezicht/hals/decolleté) worden de injectie locaties bepaald. De behandeling kan even gevoelig zijn, omdat Profhilo bestaat uit een ultra puur hyaluronzuur, wat niet vermengd is met verdovingsvloeistof. Direct na de behandeling voel je al niks meer van de prikjes. In totaal duurt een behandeling zo’n 15 minuten. Een Profhilo behandeling wordt bij De Huidkliniek uitgevoerd door ervaren cosmetisch artsen.

Met welke nazorg moet je rekening houden na de Profhilo behandeling?

Het gebruik van zonnebank en sauna’s wordt sowieso een week na de behandeling afgeraden. Sporten mag de volgende dag weer. Je kunt wel last hebben van zwelling, dit trekt meestal binnen 24 uur weg. Profhilo wordt oppervlakkig in de huid geïnjecteerd, dus idealiter doe je oppervlakkige laserbehandelingen zoals IPL voorafgaand aan je Profhilo behandelingen. Na de behandeling adviseren wij om twee weken te wachten met andere huidbehandelingen. 

Net zoals alle andere injectable behandelingen wil je in ieder geval geen make-up op doen totdat alle injectie gaatjes dichtzijn. Dit is vaak na een paar uur.

Vanaf welke leeftijd mag je een Profhilo behandeling ondergaan?

Een Profhilo behandeling mag je ondergaan vanaf 18 jaar. Alle cosmetische ingrepen mogen wettelijk pas vanaf deze leeftijd. 

Hoe lang werkt Profhilo?

Profhilo blijft ongeveer een maand in de huid aanwezig, maar het zorgt er door langzame afgifte voor dat de huidcellen gestimuleerd worden. Hydratatie houdt gedurende de behandelduur aan en vaak daarna ook nog wel enkele maanden maar daar staat geen duidelijke tijd voor. Het collageen wat wordt aangemaakt is zeker een jaar houdbaar, wel raden we een booster na 6 maanden aan.

Profhilo


Waarom zijn 2 behandelingen essentieel?

Er zijn minimaal twee behandelingen nodig om een gewenst resultaat te behalen. Het duurt namelijk even voordat er in de huid collageen is aangemaakt, en dit is langer dan dat Profhilo aanwezig blijft in de huid. Na maximaal 28 dagen herhaal je je behandeling voor een hernieuwde stimulans aan de huidcellen. Het is natuurlijk helemaal mooi om een sessie van 3 behandelingen te doen, zeker voor de gevoeliger huiden.

Welke gebieden kunnen wij met Profhilo behandelen?

Profhilo doen wij in het gelaat, de hals en het decolleté.

Plan jouw Profhilo afspraak met onze cosmetisch arts

Krijg uitgebreid advies tijdens een gratis consult.

Drs. Sarah van de Klundert

Geschreven door

Drs. Sarah van de Klundert

Cosmetisch arts KNMG

Altijd in de buurt

Alle klinieken

Blogs

Alle blogs