Wat is salicylzuur en wat doet het?
14-02-2024

Huidverzorging

Wat is salicylzuur en wat doet het?

Salicylzuur behoort tot de Beta Hydroxyzuren (BHA's) en komt vaak in huidverzorging voor. Dit zuur kan een positief effect hebben op de verbetering van bepaalde huidtypen. In dit blog zullen we de eigenschappen en voordelen van salicylzuur bespreken.

1. Exfoliërende effecten

Salicylzuur kan de huid op een chemische wijze exfoliëren. Dit betekent dat de dode huidcellen gemakkelijker van de huid kunnen loslaten, daarom wordt een peeling met salicylzuur ook wel een chemische peeling genoemd. Een andere manier van exfoliëren is scrubben, dit wordt mechanisch exfoliëren genoemd. Het nadeel hiervan is dat de gezonde huid sneller beschadigd raakt. Een chemische peeling met salicylzuur is dus een milde en effectieve manier om dode huidcellen te verwijderen.

2. Talgoplossend

Salicylzuur is vet oplosbaar, waardoor het diep in de poriën kan doordringen om daar de overtollige talg te verwijderen. Hierdoor is salicylzuur erg geschikt bij een vette en onzuivere huid en kan het mee-eters en puistjes verminderen. Vaak zetten wij dan ook een chemische peeling met salicylzuur in bij een acne gevoelige huid.

3. Ontstekingsremmend

Naast het exfoliëren en overtollig talg oplossen, heeft salicylzuur ook ontstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor kunnen ontstekingen zoals puistjes en cysten snel verminderen en voorkomen worden. Nog een reden waarom salicylzuur erg geschikt is voor de acne huid.

Voor | Na Acne

4. Verbeterende huidtextuur en teint

Door regelmatig gebruik van salicylzuur kan de teint van de huid egaliseren. Daarnaast kan de textuur verbeterd worden door het verminderen van fijne lijntjes en grove poriën door de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren.

Salicylzuur is dus erg geschikt voor een vette en onzuivere huid en past daarbij goed in de dagelijkse huidverzorging. Salicylzuur komt in een aantal van onze producten voor, zoals de Meditopics salicylzuur 2%.

Geschreven door: Maura Batteram

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Je kunt direct langskomen voor een behandeling of een uitgebreid consult inplannen. Je doet dit gemakkelijk via onze online bookingstool. Tijdens een consult krijg je meer informatie over behandelingen en kijken we samen met jou welke behandeling voor het beste resultaat zal zorgen. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Altijd in de buurt

alle klinieken

Blogs

Alle blogs