Doffe huid

Een doffe huid kan iedereen overkomen. Bij een doffe huid ziet je huid er grauw en vaal uit, waardoor je een vermoeide uitstraling kan hebben. Wanneer je huid straalt zie je er gezonder, jonger en uitgerust uit.

Gelukkig kun je bij ons terecht voor verschillende behandelingen om je huid het hele jaar door te laten stralen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Kom dan eens langs voor een vrijblijvend consult!

Hoe ontstaat een doffe huid?

Een doffe en vale huid kan verschillende oorzaken hebben. 

  • Roken. Dit zorgt ervoor dat de doorbloeding van de huid af neemt waardoor de dode huidcellen zich opstapelen.
  • Voeding. Ongezond eten heeft een grote invloed op onze huid. Je kunt suikers en ongezonde vetten beter vermijden. Eet juist lekker veel citrusvruchten en kiwi’s voor een goede dosis vitamine C.
  • Weinig slaap. Dit kan ervoor zorgen dat de huid niet voldoende tijd krijgt om zich te herstellen. De huid herstelt zich namelijk gedurende de nacht.
  • Verkeerde huidverzorging. Vaak veroorzaakt verkeerder huidverzorging ook een doffe en vale huid. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen exfoliatie (het verwijderen van dode huidcellen) en hydratatie. Uiteraard mag een goede zonbescherming ook niet ontbreken bij onze dagelijkse huidverzorging.

Wil je weten welke producten kunnen helpen om jouw huid weer te laten stralen? Je bent altijd welkom om langs te komen voor productadvies.

Hoe wordt een doffe huid behandeld?

Een doffe huid kunnen wij op verschillende manieren behandelen, namelijk door middel van lasertherapie, chemische peelings, microdermabrasie of een combinatie hiervan. Tijdens een consult kunnen we kijken welke behandeling het meest geschikt is. We geven je graag advies op maat!

CO2 laser

Button KIEZEN

Het licht van de CO2 laser wordt door het water in de huid geabsorbeerd. Gecontroleerde schadekolommen worden in de huid gemaakt. Deze ‘schade’ geeft de huid een trigger om nieuwe collageen en elastinevezels aan te maken

Erbium:Glass laser

Button KIEZEN

Het licht van de Erbium:Glass Laser wordt door het water in de huid geabsorbeerd, waardoor er gecontroleerde schadekolommen in de huid worden gemaakt. Deze ‘schade’ geeft de huid een trigger

Microdermabrasie

Button KIEZEN

Microdermabrasie is een peeling met hele fijne kristallen die de dode huidcellen afschuren, dit wordt ook wel een mechanische peeling genoemd. Deze behandeling stimuleert de celvernieuwing en verbetert de bloedcirculatie

Peeling

Button KIEZEN

Peelings zijn vloeistoffen op basis van zuren met een lage pH-waarde. Op het moment dat een peeling op de huid wordt aangebracht, dringen deze zuren in de huidlagen. De indringdiepte is o.a. afhankelijk van de pH-waarde.
Doffe huid

Review

”De Power Facial (met microdermabrasie) is echt een aanrader! Na de behandeling zag mijn huid er direct glad en stralend uit.”

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen om je huid weer te laten stralen? Je bent altijd welkom om langs te komen voor een vrijblijvend consult. Je kunt ons bereiken op 088 224 03 00 of chat met ons via de website. Tijdens het consult kijkt de huidtherapeut samen met jou welke behandeling het meest geschikt is. Ook krijg je advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast beenvaatjes behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: striaebeenvaatjes en ongewenste haren. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Blogs

Renske Ypma

Renske Ypma kijkt terug op 15 mooie jaren Derma2Care!

| Blog | No Comments
Renske Ypma kijkt terug op 15 mooie jaren Derma2Care!  *Renske Ypma heeft dit blog in december 2017 geschreven.  In 2003 heb ik De Huidkliniek opgericht en opende ik mijn eerste praktijk in…

Hoe kun je je huid het beste verzorgen na de vakantie?

| Blog | No Comments
Hoe kun je je huid het beste verzorgen na de vakantie? Ken je dat gevoel? Je bent net terug van een heerlijke (ski)vakantie en voelt je weer helemaal opgeladen om…
beautyweetjes

10 beautyweetjes voor bij het Kerstdiner!

| Blog | No Comments
10 beautyweetjes voor bij het Kerstdiner! Wij als huidtherapeuten zijn regelmatig een vraagbaak voor familie en vrienden tijdens verjaardagen, feestjes of het kerstdiner. Als ter sprake komt dat je huidtherapeut…
Derma2Care