Keratosis Pilaris

Heb jij last van ruwe, rode bultjes dat lijkt op kippenvel? Dan heb je kans dat dit Keratosis Pilaris is. Wil je dit laten behandelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Onze klinieken

  • Vrijblijvend consult
  • Ervaren huidtherapeuten en cosmetisch artsen
  • Scoort een 8.2 op Kliniekervaringen o.b.v. 700+ reviews

Zo helpen wij je

Wat is Keratosis Pilaris? 

Keratosis Pilaris is een indicatie die veel voorkomt. Het kenmerkt zich door ruwe, rode bultjes op bovenarmen, benen, billen en/of wangen. Het lijkt sterk op kippenvel. De behandeling hiervan is niet noodzakelijk, maar vaak willen mensen dit vanuit cosmetisch oogpunt wel laten behandelen. Keratosis Pilaris is een familiaire huidaandoening, de kans is daarom groot dat je het ontwikkelt als het in je familie voorkomt. Het ontstaat meestal al op een jonge leeftijd en kan bij jongens en meisjes optreden. 

Hoe ontstaat Keratosis Pilaris?

Keratosis Pilaris ontstaat door kleine verstoppingen van de haarzakjes. Dit zorgt ervoor dat er ruwe, rode bultjes ontstaan op plekken waar haren uit de huid komen. Het is een onschuldige huidaandoening die doorgaans geen klachten zal geven. Er kunnen in enkele gevallen kleine ontstekingen ontstaan als gevolg van deze verstoppingen.

De behandeling

Bente

“Ik kom nu drie jaar bij De Huidkliniek en ik heb een zichtbaar betere huid gekregen. Veel minder onzuiverheden, geen pigmentvlekken meer en mijn huid is veel egaler geworden. De huidtherapeuten hebben echt het beste met je voor en denken goed mee. Ik zou het iedereen aanbevelen!”

Anouk

Geschreven door

Anouk

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Altijd in de buurt

Blogs

Alle blogs