ongewenste haren

Iedereen heeft haren op zijn lichaam. Tegenwoordig is het gewenst om een deel van deze ongewenste haren te waxen, scheren of te epileren. Het nadeel van deze behandeltechnieken is dat dit voor ingegroeide haren kan zorgen. Daarom kiezen wij voor een permanente oplossing, namelijk laserontharing en elektrische epilatie.

Als je ongewenste haren wilt verwijderen, ben je bij ons aan het juiste adres! Ben je benieuwd naar de behandelingen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00 en plan een vrijblijvend consult in.

Wij onderscheiden twee categorieën:

Welke soorten ongewenste haren zijn er?

Er worden verschillende typen beharing onderscheiden. De meest voorkomende vormen zijn;

  • Trichose. Dit is normale haargroei zoals wij die van nature hebben. Denk hierbij aan de haren op ons hoofd, onze wenkbrauwen en wimpers.
  • Hypertrichose. Dit is overmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei aanwezig is. Zo kunnen er fijne haren verschijnen in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen. Haren op de armen of benen kunnen bijvoorbeeld langer worden en in aantal toenemen.
  • Hirsutisme. Dit is een vorm van beharing die normaal gesproken alleen bij mannen voorkomt, maar waar vrouwen ook last van kunnen hebben. De beharing is zichtbaar op de bovenlip, kin of borst.
laserontharen

Hoe ontstaan ongewenste haren?

Overmatige haargroei komt over het algemeen wat meer voor bij mensen met een Mediterraans huidtype. De klachten ontstaan veelal in de puberteit, gedurende de zwangerschap of tijdens de overgang. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Aanleg
  • Hormonale invloed. De haarzakjes zijn in dit geval gevoeliger voor de mannelijke hormonen (androgenen). Soms is de aandoening PCOS hier een veroorzaker van.

Hoe worden ongewenste haren verwijderd?

Ongewenste haren kunnen wij goed verwijderen door middel van laser en elektrische epilatie. Tijdens het consult besluiten wij samen welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Wij geven je graag advies op maat. Ook kun je alvast online onze blogs lezen om nog meer over permanent ontharen te weten te komen!

Elektrische epilatie

Button KIEZEN

Bij Elektrische Epilatie wordt  met een dun naaldje het haarzakje verwarmd, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd raken en de ontwikkeling van nieuwe haren afneemt.

Laserontharing

Button KIEZEN

Bij laserontharing wordt het licht in de laser geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes, waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor de groei van de haren, beschadigd raken.

Contact

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen om je ongewenste haren te verwijderen? Je bent altijd welkom om langs te komen voor een vrijblijvend consult. Je kunt ons bereiken op 088 224 03 00 of chat met ons via de website. Tijdens het consult kijken we samen met jou welke behandeling het meest geschikt is. Ook geven we je advies over huidverzorging.

Wij bieden meer behandelingen aan

Naast ongewenste haren behandelen wij ook andere huidindicaties, zoals: striaebeenvaatjes en acne. We zijn gespecialiseerd in laserbehandelingen, waarbij natuurlijk schoonheid altijd het einddoel is.

Blogs

huidberscherming tijdens wintersport

Huidbescherming tijdens wintersport

| Blog | No Comments
HUIDBESCHERMING TIJDENS WINTERSPORT! Wie denkt dat de huid alleen door de zomerzon schade op kan lopen, heeft het mis. Juist de winterzon is fel en daarom gevaarlijk. Niet alleen tijdens…
huidveroudering vanaf je 25ste

Huidveroudering vanaf je 25ste!

| Blog, Blog - Laser, Blog - Rimpels | No Comments
Huidveroudering vanaf je 25ste! Huidveroudering is een geleidelijk proces, waarvan maar weinig mensen weten dat dit al vanaf je 25ste levensjaar start. Vanaf dat moment wordt de afbraak van collageen- en…
Vragen over hyperpigmentatie

De 5 meest gestelde vragen over hyperpigmentatie

| Blog | 19 Comments
De 5 meest gestelde vragen over hyperpigmentatie Miljoenen mensen hebben hyperpigmentatie op het gezicht en/of op het lichaam. We merken dan ook dat er nog altijd veel vragen zijn over…
Derma2Care