Sproeten

Er zijn mensen die ze prachtig vinden en blij zijn met de ‘vrolijke’ sproetjes in het gezicht, maar er zijn ook mensen die het als storend ervaren en de sproeten willen verminderen. 

Onze klinieken

Zo helpen wij je

Wat zijn sproeten?

Sproeten zijn een opeenhoping van pigment in de onderste lagen van de opperhuid. Het zijn kleine donkere vlekjes die donkerder zijn dat de normale huidskleur. Sproeten zitten vaak op plekken die veel blootgesteld worden aan zonlicht. Denk hierbij aan het gezicht, het decolleté en de armen.

Hoe ontstaan sproeten?

Het ontwikkelen van sproeten is genetische bepaald. Mensen met een licht huidtype hebben meer sproeten dan mensen met een donkere huidskleur. Sproeten ontstaan vaak al op jonge leeftijd maar in de loop der jaren kunnen er onder invloed van zonlicht steeds meer ontstaan. De zon is de grootste uitlokkende factor van deze bruine vlekjes. Onder invloed van de zon wordt het melaninegehalte in de huid hoger, waardoor er meer pigmentophopingen ontstaan en dus meer sproetjes zichtbaar worden.

De behandeling

Soraya

“Ik vind de facials hier heel fijn. Alles wordt goed uitgelegd tijdens de behandeling en er wordt product advies gegeven voor thuis. Mijn huid heeft na de facial direct een mooie glow en de producten voor thuis zorgen dat mijn huid rustig blijft.”

Renske

Geschreven door

Renske

Founder van De Huidkliniek
Afgestudeerd Huidtherapeut 

Altijd in de buurt

Bij ons in goede handen

Afspraak maken

Blogs

Alle blogs