peeling

Met een peeling worden oneffenheden, grove poriën, pigmentvlekken, littekens, pukkels en acne en rimpels verminderd. Deze chemische peelings zijn geschikt voor vrijwel alle huidtypen en alle leeftijden.

Je bent altijd welkom voor een vrijblijvend consult. Wij kijken dan samen met jou of een peeling behandeling geschikt is voor jouw huid. Je kunt ons bereiken op: 088 224 03 00.

HERFSTAANBIEDING: Gratis Retinol boost bij een peeling

Bij De Huidkliniek maken wij gebruik van de volgende peelings:

PLAN EEN CONSULT














  IK WIL GRAAG DE HUIDKLINIEK NIEUWSBRIEF ONTVANGEN

  IK GEEF TOESTEMMING VOOR HET VERWERKEN VAN MIJN GEGEVENS*

  IK GA AKKOORD MET DE PRIVACY VERKLARING VAN DE HUIDKLINIEK*



  Peeling tegen acne en pukkels

  Acne, ook wel bekend als jeugdpuistjes, is een aandoening van de talgklieren. De huid bevat op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren die ervoor zorgen dat de huid soepel blijft. Als een talgklier verstopt raakt, ontstaat er een pukkel. Met een peeling zorgen we dat de huid schoon en dun blijft, waardoor het talg niet verstopt kan raken.

  Een peeling kan ook goed ingezet worden als je tijdelijk een onrustige huid hebt door bijvoorbeeld hormonale veranderingen. Veel vrouwen krijgen last van pukkels bij het wisselen van anticonceptie, een peeling is dan de perfecte behandeling om te zorgen dat de huid weer rustig wordt.

  Peeling tegen een doffe huid

  Een huid die straalt, oogt vanzelfsprekend gezonder, jonger en meer uitgerust. Door verschillende invloeden kan de huid ook dof en vaal worden waardoor je er vermoeider uitziet. Een peeling zorgt voor een reactie in de huid waardoor de huid gaat stralen en de doffe huidlaag los laat.

  Naarmate we ouder worden kunnen er onregelmatigheden op onze huid ontstaan. Denk hierbij aan steelwratjes en goedaardige verhevenheden. Maar ook als we jong zijn, kunnen er onregelmatigheden zoals gerstekorrels voorkomen. Een peeling zorgt ervoor dat deze huidonregelmatigheden verdwijnen.

  Peeling tegen pigmentvlekken

  Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en je huid. Pigment beschermt je huid tegen de UV- straling die in zonlicht zit. Pigment wordt steeds vaker gezien als de “nieuwe rimpel” en daarom zijn er veel mensen die deze vlekken laten behandelen. Een peeling is de perfecte behandeling voor pigmentvlekken. Zelfs pigmentvlekken in de vorm van melasma kunnen wij goed verminderen met een peeling.

  Rimpels behandelen

  Een peeling kan beginnende rimpels heel mooi verminderen. Voornamelijk de wat intensievere peelings met retinol of de 3 Step Stimulation Peel van ZO Skin Health zijn hiervoor geschikt. Bij diepere rimpels adviseren wij om aan de slag te gaan met laser in combinatie met peelings.

  Het mooie van een peeling is, dat het, het hele gezicht aanpakt en niet alleen een klein gedeelte ervan. Het eindresultaat ziet er zo natuurlijk uit omdat het hele gezicht een boost heeft gekregen. Daarnaast storen mensen met rimpels zich vaak ook aan het pigment in hun gezicht. Dit wordt met een peeling ook verwijderd.

  Peeling tegen roodheid

  Couperose en Rosacea zijn de meest bekende vormen van roodheid. Al met een milde peeling kan roodheid in de huid worden vermind. Tijdens de professionele peeling wordt de talgproductie verminderd, de collageenaanmaak gestimuleerd en wordt het ontstaan van ontstekingen verminderd. De eiwitten in de peeling zorgen voor een verbeterde weerstand van jouw huid, waardoor roodheid minder snel terugkomt.

  De behandeling

  Tijdens het consult wordt er gekeken welke peeling het meest geschikt is voor jouw huid. In het onderstaande filmpje kun je zien hoe een milde peeling op de huid wordt aangebracht.

  Peeling ervaringen

  “Uitstekend” Heel tevreden over de service. Goeie uitleg over de peeling. 6 keer gedaan en huid is ook sterker geworden. Kom graag terug.

  Contact

  Ben je benieuwd of een peeling geschikt is voor jouw huid? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Tijdens een vrijblijvend consult krijg u meer informatie over de behandeling en krijg je een huidscan, zodat wij zo precies mogelijk kunnen  bekijken hoe wij jouw huid het beste kunnen behandelen. Ook krijg je advies over huidverzorging.

  Wij bieden nog meer behandelingen aan

  Naast peelings bieden wij nog meer behandelingen aan. Je kunt bij ons ook terecht voor vetbevriezing, een bindweefselmassage en het ontharen van het lichaam en gezicht. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in laserbehandelingen. Een laserbehandeling kan voor zowel huidverjonging als huidverbetering worden ingezet.

  Veel gestelde vragen over peelings

  Wordt mijn peeling behandeling vergoed?

  Als een peeling wordt ingezet voor de behandeling van acne of acnelittekens worden de behandelingen in sommige gevallen vergoed. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het aanvullende pakket dat je hebt afgesloten. Het bedrag dat jaarlijks wordt vergoed, verschilt per zorgverzekeraar.

  Hoe lang duurt de behandeling?

  De behandeling duurt 30 minuten.

  Is de behandeling pijnlijk?

  De huid wordt van tevoren gereinigd en dat kan bij een pukkel die ontstoken is vervelend zijn. De peeling zelf kan een beetje branderig aanvoelen maar wordt niet als pijnlijk ervaren. Hoe intensiever de peeling is, hoe meer je hiervan gaat voelen. De 3 Step Peel van ZO Skin Health is onze meest intensieve peeling en daarom ook de meest gevoelige peeling die wij aanbieden. Ook deze peeling is goed vol te houden en na de behandeling is het vervelende gevoel direct weer verdwenen.

  Welke huidreactie kan ik verwachten?

  De zuren en enzymen veroorzaken een chemische reactie in de huid, waardoor een deel van de bovenste huidlaag loslaat.

  De eerste dag na de behandeling kan je huid rood zijn. Na 1-3 dagen kan je huid gaan vervellen, dit kan 5 tot 7 dagen aanhouden. De mate van vervelling varieert per type peeling en treedt niet altijd op. Indien gewenst mag de huid gecamoufleerd worden met de Lycogel Breathable Camouflage of Tint.

  Welke huidverzorging moet ik gebruiken na de behandeling?

  Je kan de huid na de behandeling het beste vet houden met bijvoorbeeld Cicaplast. Dit product is bij ons in de klinieken te koop maar kan je ook bestellen via de webshop. Het is fijn om deze direct na de behandeling in huis te hebben om zo de velletjes tegen te gaan.

  Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

  Een vervolgbehandeling is mogelijk na 2 tot 4 weken. Afhankelijk van de mate van de indicatie zijn er 3-6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Daarna zijn onderhoudsbehandelingen gewenst.

  Zijn chemische peelings echt zo chemisch?

  Het antwoord is ´nee´. Als huidtherapeuten krijgen wij regelmatig de vraag of chemische peelings wel goed zijn voor de huid. “Iets chemisch op de huid aanbrengen kan toch niet goed zijn?”. Het woord ‘chemisch’ heeft bij de peelings echter betrekking op de chemische reactie die in de huid plaatsvindt, niet op de stof/zuur die gebruikt wordt. In veel gevallen zijn deze zuren ook heel puur en worden verkregen uit bijvoorbeeld: appels, tomaten, melk, suikerriet, amandelen of limoen.

  We hebben hier een blog over geschreven. Lees het blog hier.

  Heeft De Huidkliniek een TCA peeling?

  Jazeker, in onze peelings van Dermaquest peelings zit TCA en in de 3 Step Stimulation Peel van ZO Skin Health.

  Welke behandeling is effectiever: peeling of laser?

  Dit ligt volledig aan wat je als hulpvraag hebt. Pigment en roodheid kan bijvoorbeeld met beide behandelingen verminderd worden. Tijdens het consult bekijkt de huidtherapeut welke behandeling het meest geschikt voor je is door je verschillende vragen te stellen en door je huid te analyseren.

  Zijn peelings alleen geschikt voor het gezicht?

  Nee, wij behandelen veel cliënten met bijvoorbeeld acneklachten op de rug door hier een peeling op aan te brengen. Dit werkt precies hetzelfde als bij een peeling op het gezicht.

  Verkopen jullie ook peelings voor thuis?

  Ja, namelijk de Enzymatic Peel van ZO Skin Health. Voor een langer behoud van het resultaat en voor onderhoud van je huid kan je thuis deze peeling gebruiken, die ongelijkmatige, ruwe huidtexturen gladder maakt en een doffe huid weer laat glanzen. Je kunt het product hier bestellen.

  Blogs

  5 tips om veilig te zonnen

  5 tips om veilig te zonnen

  | Blog | No Comments
  5 tips om veilig te zonnen Het is “uit” om te zonnen en daar zijn wij als huidtherapeuten heel erg blij mee. Maar het bruine kleurtje blijft een hit, want…
  feiten en fabels over ontharen

  Fabels en feiten over ontharen

  | Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
  Fabels en feiten over ontharen Er zijn vele methoden om van ongewenste haargroei af te komen. Er bestaan ook een hoop fabels over deze ontharingsbehandelingen. Wij hebben de meest voorkomende…

  Derma2Care verandert haar naam in: De Huidkliniek

  | Blog | No Comments
  Derma2Care verandert haar naam in: De Huidkliniek Na 17 jaar Derma2Care gaan wij onze naam veranderen. Wij introduceren met trots onze nieuwe naam: De Huidkliniek. Dit voelt goed, we gaan…

  Plan een vrijblijvend consult!














   IK WIL GRAAG DE HUIDKLINIEK NIEUWSBRIEF ONTVANGEN

   IK GEEF TOESTEMMING VOOR HET VERWERKEN VAN MIJN GEGEVENS*

   IK GA AKKOORD MET DE PRIVACY VERKLARING VAN DE HUIDKLINIEK*



   Derma2Care