peeling

Met een peeling worden oneffenheden, grove poriën, pigmentvlekken, littekens, pukkels en acne en rimpels verminderd. Deze chemische peelings zijn geschikt voor vrijwel alle huidtypen en alle leeftijden.

U bent altijd welkom voor een vrijblijvend consult. Wij kijken dan samen met u of een peeling behandeling geschikt is voor uw huid. U kunt ons bereiken op: 088 224 03 00.

Bij De Huidkliniek maken wij gebruik van de volgende peelings:

Peeling tegen acne en pukkels

Acne, ook wel bekend als jeugdpuistjes, is een aandoening van de talgklieren. De huid bevat op elke vierkante centimeter ongeveer vijftien talgklieren die ervoor zorgen dat de huid soepel blijft. Als een talgklier verstopt raakt ontstaat er een pukkel. Met een peeling zorgen we dat de huid schoon en dun blijft waardoor het talg niet verstopt kan raken.

Een peeling kan ook goed ingezet worden als u tijdelijk een onrustige huid heeft door bijvoorbeeld hormonale veranderingen. Veel vrouwen krijgen last van pukkels bij het wisselen van anticonceptie, een peeling is dan de perfecte behandeling om te zorgen dat de huid weer rustig wordt.

Peeling tegen een doffe huid

Een huid die straalt, oogt vanzelfsprekend gezonder, jonger en meer uitgerust. Door verschillende invloeden kan de huid ook dof en vaal worden waardoor u er vermoeider uitziet. Een peeling zorgt voor een reactie in de huid waardoor de huid gaat stralen en de doffe huidlaag los laat.

Naarmate we ouder worden kunnen er onregelmatigheden op onze huid ontstaan. Denk hierbij aan steelwratjes en goedaardige verhevenheden. Maar ook als we jong zijn, kunnen er onregelmatigheden zoals gerstekorrels voorkomen. Een peeling zorgt ervoor dat deze huidonregelmatigheden verdwijnen.

Peeling tegen pigmentvlekken

Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en je huid. Pigment beschermt je huid tegen de UV- straling die in zonlicht zit. Pigment wordt steeds vaker gezien als de “nieuwe rimpel” en daarom zijn er veel mensen die deze vlekken laten behandelen. Een peeling is de perfecte behandeling voor pigmentvlekken. Zelfs pigmentvlekken in de vorm van melasma kunnen wij goed verminderen met een peeling.

Rimpels behandelen

Een peeling kan beginnende rimpels heel mooi verminderen. Voornamelijk de wat intensievere peelings met retinol of de 3 Step Stimulation Peel van ZO Skin Health zijn hiervoor geschikt. Bij diepere rimpels adviseren wij om aan de slag te gaan met laser in combinatie met peelings.

Het mooie van een peeling is dat het, het hele gezicht aanpakt en niet alleen en klein gedeelte van het gezicht. Zo zorgt u altijd dat het eindresultaat natuurlijk is omdat het hele gezicht een boost heeft gekregen. Daarnaast storen mensen met rimpels zich vaak ook aan het pigment in het gezicht. Dit wordt met een peeling ook meegenomen.

Peeling tegen roodheid

Couperose en Rosacea zijn de meest bekende vormen van roodheid. Al met een milde peeling is de roodheid in de huid te verminderen. Tijdens de professionele peeling wordt de talgproductie verminderd, de collageenaanmaak gestimuleerd en wordt het ontstaan van ontstekingen verminderd. De eiwitten in de peeling zorgen voor een verbeterde weerstand van uw huid waardoor roodheid minder snel terugkomt.

De behandeling

Tijdens het consult wordt er gekeken welke peeling het meest geschikt is voor uw huid. In het onderstaande filmpje kunt u zien hoe een milde peeling op de huid wordt aangebracht.

Peeling ervaringen

“Uitstekend” Heel tevreden over de service. Goeie uitleg over de peeling. 6 keer gedaan en huid is ook sterker geworden. Kom graag terug.

Contact

Bent u benieuwd of een peeling geschikt is voor uw huid? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Tijdens een vrijblijvend consult krijg u meer informatie over de behandeling en krijgt u een huidscan om zo precies mogelijk te bekijken hoe wij uw huid het beste kunnen behandelen. Ook krijgt u advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast peelings bieden wij nog meer behandelingen aan. U kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht voor vetbevriezing, een bindweefselmassage en het ontharen van het lichaam en gezicht. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in laserbehandelingen. Een laserbehandeling kan voor zowel huidverjonging als huidverbetering worden ingezet.

Veel gestelde vragen over peelings

Wordt mijn peeling behandeling vergoed?

Als een peeling wordt ingezet voor de behandeling van acne of acnelittekens worden de behandelingen in sommige gevallen vergoed. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het aanvullende pakket dat u heeft afgesloten. Het bedrag dat jaarlijks wordt vergoed, verschilt per zorgverzekeraar.

Hoe lang duurt de behandeling?

De behandeling duurt 30 minuten.

Is de behandeling pijnlijk?

De huid wordt van tevoren gereinigd en dat kan bij een pukkel die ontstoken is vervelend zijn. De peeling zelf kan een beetje branderig aanvoelen maar wordt niet als pijnlijk ervaren. Hoe intensiever de peeling is, hoe meer je hiervan gaat voelen. De 3 Step Peel van ZO Skin Health is onze meest intensieve peeling en daarom ook de meest gevoelige peeling die wij aanbieden. Ook deze peeling is goed vol te houden en na de behandeling is het vervelende gevoel direct weer verdwenen.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

De zuren en enzymen veroorzaken een chemische reactie in de huid, waardoor een deel van de bovenste huidlaag loslaat.

De eerste dag na de behandeling kan uw huid rood zijn. Na 1-3 dagen kan uw huid gaan vervellen, dit kan 5 tot 7 dagen aanhouden. De mate van vervelling varieert per type peeling en treedt niet altijd op. Indien gewenst mag de huid gecamoufleerd worden met de Lycogel Breathable Camouflage of Tint.

Welke huidverzorging moet ik gebruiken na de behandeling?

U kunt de huid na de behandeling het beste vet houden met bijvoorbeeld Cicaplast. Dit product is bij ons in de klinieken te koop maar kunt u ook bestellen via de webshop. Het is fijn om deze direct na de behandeling in huis te hebben om zo de velletjes tegen te gaan.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Een vervolgbehandeling is mogelijk na 2 tot 4 weken. Afhankelijk van de mate van de indicatie zijn er 3-6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Daarna zijn onderhoudsbehandelingen gewenst.

Zijn chemische peelings echt zo chemisch?

Het antwoord is ´nee´. Als huidtherapeuten krijgen wij regelmatig de vraag of chemische peelings wel goed zijn voor de huid. “Iets chemisch op de huid aanbrengen kan toch niet goed zijn?”. Het woord ‘chemisch’ heeft bij de peelings echter betrekking op de chemische reactie die in de huid plaatsvindt, niet op de stof/zuur die gebruikt wordt. In veel gevallen zijn deze zuren ook heel puur en worden verkregen uit bijvoorbeeld: appels, tomaten, melk, suikerriet, amandelen of limoen.

We hebben hier een blog over geschreven. Lees het blog hier.

Heeft De Huidkliniek een TCA peeling?

Jazeker, in onze peelings van Dermaquest peelings zit TCA en in de 3 Step Stimulation Peel van ZO Skin Health.

Welke behandeling is effectiever: peeling of laser?

Dit ligt volledig aan wat u als hulpvraag heeft. Pigment en roodheid kan bijvoorbeeld met beide behandelingen verminderd worden. Tijdens het consult bekijkt de huidtherapeut welke behandeling het meest geschikt voor u is door u verschillende vragen te stellen en door uw huid te analyseren.

Zijn peelings alleen geschikt voor het gezicht?

Nee, wij behandelen veel cliënten met bijvoorbeeld acneklachten op de rug door hier een peeling op aan te brengen. Dit werkt precies hetzelfde als bij een peeling op het gezicht.

Verkopen jullie ook peelings voor thuis?

Ja, namelijk de Enzymatic Peel van ZO Skin Health. Voor een langer behoud van het resultaat en voor onderhoud van uw huid kunt u thuis deze peeling gebruiken, die ongelijkmatige, ruwe huidtexturen gladder maakt en een doffe huid weer laat glanzen. U kunt het product hier bestellen.

Blogs

cryolipolyse

Cryolipolyse: Het bevriezen van vetcellen

| Blog | No Comments
CRYOLIPOLYSE: HET BEVRIEZEN VAN VETCELLEN Cryolipolyse (vetbevriezing) is een behandeling die momenteel ontzettend populair is. Dit komt omdat we steeds bewuster en gezonder leven en hierbij een strak lichaam gewenst…
ingegroeide haren

Ingegroeide haren

| Blog, Blog - Acne, Blog - ongewenste haren | No Comments
Ingegroeide haren U heeft ze vast wel eens gezien, de haren die horizontaal onder de huidoppervlak liggen. De haar is uitgegroeid, maar komt niet in zijn geheel door de huid…
Wat is het verschil tussen couperose en rosacea

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

| Blog | No Comments
Wat is het verschil tussen couperose en rosacea? Roodheid in het gezicht is een normaal verschijnsel wat optreedt bij inspanning of door emoties. De rode kleur wat ontstaat in de…
Derma2Care