acne

Bíjna iedereen heeft wel eens last van een puistje, maar als dit met enige regelmaat voorkomt, spreken we van acne in het gezicht. Deze huidaandoening in het gezicht kan voor veel ongemak en onzekerheid zorgen. De behandelingen bij De Huidkliniek zijn gericht op het onder controle brengen van de acne en het voorkomen van huidbeschadigingen, zoals acne- littekens.

Hoe kan acne in het gezicht behandeld worden?

Dieptereiniging

Button KIEZEN

Een dieptereiniging zorgt ervoor dat de aanwezige onzuiverheden zoals puistjes, mee-eters en gerstekorrels handmatig worden geledigd. Door de talg te verwijderen, wordt voorkomen dat de huid gaat ontsteken.

Microdermabrasie

Button KIEZEN

Microdermabrasie is een peeling met hele fijne kristallen die de dode huidcellen afschuren, dit wordt ook wel een mechanische peeling genoemd. Deze behandeling stimuleert de celvernieuwing en verbetert de bloedcirculatie

Peeling

Button KIEZEN

Peelings zijn vloeistoffen op basis van zuren met een lage pH-waarde. Op het moment dat een peeling op de huid wordt aangebracht, dringen deze zuren in de huidlagen. De indringdiepte is o.a. afhankelijk van de pH-waarde.

Welke vormen van acne in het gezicht zijn er?

  • Vulgaris is de meest voorkomende, vaak vrij milde vorm van acne. Er kunnen zowel mee-eters als puistjes zichtbaar zijn.
  • Comedonica is een vorm van acne waarbij er alleen zwarte en witte mee-eters zichtbaar zijn. Er zullen geen ontstekingen ontstaan.
  • Conglobata is een zeer heftige vorm van acne waarbij er flinke ontstekingen van de talgklieren ontstaan. Vaak veroorzaakt deze vorm van acne dikke, rode en pijnlijke bulten (infiltraten) op de rug. Vooral jonge mannen hebben een grote kans op het ontwikkelen van deze vorm van acne.
  • Excoriée des jeunes filles is een vorm van acne waarbij er veel huidbeschadigingen zijn opgetreden door het voortdurend krabben en knijpen aan kleine puistjes of mee-eters.

Waarom ontstaat er sneller acne op de T zone van het gezicht?

De T-zone van het gezicht bestaat uit het voorhoofd, de neus en de kin. Het wordt de T-zone genoemd, omdat het de vorm heeft van de hoofdletter T. Vaak zien we dat acne gelokaliseerd is op de T-zone. Dit komt doordat er zich op deze plekken meer actieve talg-producerende klieren bevinden dan bijvoorbeeld op de wangen. Hierdoor voelt de huid op deze plekken vetter aan en raakt sneller verstopt. Acne op de T-zone zien we voornamelijk tijdens de puberteit.

Factoren die acne kunnen veroorzaken zijn:

  • Een verhoogde talgproductie
  • Een verstoring in het afschilferen van dode huidcellen
  • Een afsluiting van het talgklierkanaal
  • Een verdikte hoornlaag (de bovenste laag van de huid)

Naast de T-zone zien wij dat acne ook vaak voorkomt op de onderzijde van de wangen en op de kaakrand. Deze vorm van acne is regelmatig zichtbaar na de puberteit.

acne in het gezicht

Blogs

natuurlijke huidverjonging

Natuurlijke huidverjonging is dé trend van nu!

| Blog | No Comments
Natuurlijke huidverjonging is dé trend van nu! De markt werd tientallen jaren geleden overgenomen door botox, fillers en plastische chirurgie. Mensen waren op zoek naar de eeuwige jeugd en jaren…
dermaquest

Is een chemische peeling echt zo ‘chemisch’?

| Blog, Blog - Peeling | No Comments
Is een chemische peeling echt zo 'chemisch'? Het antwoord is ´nee´. Als huidtherapeuten krijgen wij regelmatig de vraag of chemische peelings wel goed zijn voor de huid. “Iets chemisch op…
huidveroudering vanaf je 25ste

Huidveroudering vanaf je 25ste!

| Blog, Blog - Laser, Blog - Rimpels | No Comments
Huidveroudering vanaf je 25ste! Huidveroudering is een geleidelijk proces, waarvan maar weinig mensen weten dat dit al vanaf je 25ste levensjaar start. Vanaf dat moment wordt de afbraak van collageen- en…
Derma2Care