acne

Acne (vaak geassocieerd met jeugdpuistjes) is een huidaandoening waarbij mee-eters, puistjes, rode bultjes en/of onderhuidse ontstekingen voorkomen. Het uit zich meestal in het gezicht, op de borst, rug, het decolleté, nek en/of de schouders. De acne komt vooral voor op delen van de huid waar zich veel talgklieren bevinden, acne ontstaat namelijk op het moment dat een talgklier verstopt raakt.

Voor de behandeling van acne, ben je bij De Huidkliniek aan het juiste adres. Zo behandelen wij cliënten met acne variërend van milde puistjes tot hevige acne. Ook kun je bij De Huidkliniek terecht voor het voorkomen van onzuiverheden. Wij kijken tijdens een vrijblijvend consult samen met jou welke behandeling geschikt is. Je krijgt direct een advies op maat. Wij zijn te bereiken op: 088 224 03 00.

Op je gemak meer lezen over de huid en mogelijke behandelingen? De Huidkliniek publiceert met regelmaat artikelen en blogs.

Bíjna iedereen heeft wel eens last van een puistje, maar als dit met enige regelmaat voorkomt, spreken we van acne in het gezicht. Deze huidaandoening in het gezicht kan voor veel ongemak en onzekerheid zorgen. De behandelingen bij De Huidkliniek zijn gericht op het onder controle brengen van de acne en het voorkomen van huidbeschadigingen, zoals acnelittekens.

Acne wordt veelal gezien in het gezicht, maar ook op het lichaam kan acne voorkomen en voor klachten zorgen. Op het lichaam zie je acne het meest op de rug, borst en het decolleté. Acne kan echter ook voorkomen in de oksels en liezen, we spreken dan van Acne Inversa. De behandelingen bij De Huidkliniek zijn gericht op het onder controle brengen van de acne en het voorkomen van huidbeschadigingen, zoals acnelittekens.

Acnelittekens komen vaak voor in het gezicht, op de rug of op de schouders. Wanneer acne flink ontstoken is geraakt, kunnen er acnelittekens achterblijven. Deze littekens worden vaak als zeer storend ervaren. Bij De Huidkliniek zien we veel cliënten met acnelittekens, doordat de acne te laat of niet goed is behandeld. Wij raden je dan ook aan om acne vroegtijdig te laten behandelen door een professionele huidtherapeut om acnelittekens te voorkomen.

Wij voorkomen acnelittekens natuurlijk liever dan dat we ze behandelen, maar als ze toch zijn ontstaan, ben je bij De Huidkliniek aan het juiste adres.

Vrijblijvend consult

met één van onze huidtherapeuten

Soorten acne

Naast categorieën, onderscheiden we bij De Huidkliniek ook verschillende soorten acne:

 • Vulgaris, Latijn voor ‘gewoon’. Vulgaris is de meest voorkomende en doorgaans een vrij milde vorm van acne.
 • Conglobata, hierbij gaat het om zeer heftige ontstekingen van de talgklieren, die vaak op de rug dikke, rode en pijnlijke bobbels (infiltraten) veroorzaken. Vooral jonge mannen hebben een grote kans op het ontwikkelen van deze vorm.
 • Ectopica (Hidradenitis Suppurativa) is een buitenbeentje, de afwijkingen komen voor op het lichaam, met name in de liezen en de oksels.
 • Maskne is een huidprobleem dat is ontstaan door het dragen van een mondmasker. In dit blog lees je er meer over.

Ontstaan van acne

Volgens de huidige inzichten zijn de belangrijkste factoren die puistjes veroorzaken: een verhoogde talgproductie, afsluiting van de talgklieren en bacteriële kolonisatie. Daarnaast kunnen de volgende externe factoren ook van invloed zijn op het ontstaan en/of verergeren ervan:

 • De zon kan voor sommige mensen een oorzaak zijn van het ontstaan van acne of het verergeren hiervan. Echter, de meeste mensen ervaren een verbetering nadat zij zijn blootgesteld aan de zon. Dit is vooral het geval als de acne gelokaliseerd is op de rug en de borst.
 • Stress.
 • Hormonale veranderingen.
 • Producten; vooral de oliehoudende of chloorhoudende producten kunnen een rol spelen.
 • Cosmeticagebruik kan acne verergeren, omdat cosmetica de poriën afsluit.
 • Verschillende geneesmiddelen; dit is vooral het geval als de acne plotseling optreedt, op een ongewone plaats of op latere leeftijd.
 • Voeding.
 • Lokale irritatie of wrijving door bijvoorbeeld scheren.
 • Hoge vochtigheidsgraad van de omgeving.
 • Druk door bijvoorbeeld kleding op de huid, zoals strakke boorden of voorhoofdsbanden.
acne

Acne behandelen

Bij De Huidkliniek kan acne in het gezicht en op het lichaam goed behandeld worden door middel van een dieptereiniging, microdermabrasie, een peeling én met camouflagetherapie.

Voor acnelittekens hebben we bij De Huidkliniek een tal van behandelingen met of zonder laser, zoals met de CO2 laser, de ErbiumGlass laser en de Erbium:YAG laser, maar ook met de Dermapen en met IPL. Bovendien worden microdermabrasie en peelings ook bij acnelittekens ingezet om ze te verminderen.

Tijdens het consult besluiten wij in overleg met je welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Onze huidtherapeuten geven je graag advies op maat. Lees hier alvast meer over acne behandelen.

Acne ervaring

“Peeling” Tijdens het consult  werd aandachtig naar mijn wensen geluisterd en vervolgens werd een goed behandelplan opgesteld. De eerste peeling hebben we rustig opgebouwd en was goed gegaan, daarna koos mijn huidtherapeut voor een andere (sterkere) peeling en hier reageerde mijn huid super goed op! Ik kom nu 1x per 6 weken en dit houdt mijn huid super mooi.

Contact

Ben je benieuwd naar de mogelijke behandeling van je acne bij De Huidkliniek? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Tijdens een vrijblijvend consult krijg je meer informatie over de behandeling en bovendien een huidscan om zo precies mogelijk te bekijken hoe wij jouw acne het beste kunnen behandelen. Ook krijg je advies over huidverzorging.

De Huidkliniek heeft 12 locaties verspreid over West en Midden Nederland, waaronder Amsterdam, Bussum, Haarlem en Utrecht.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast het behandelen van acne, biedt De Huidkliniek nog meer behandelingen aan. Je kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht om je haren permanent te laten laseren, voor een bindweefselmassage én het behandelen van huidaandoeningen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in laserbehandelingen. Een laserbehandeling kan zowel cosmetisch als medisch worden ingezet.

Blogs

huidveroudering vanaf je 25ste

Huidveroudering vanaf je 25ste!

| Blog, Blog - Laser, Blog - Rimpels | No Comments
Huidveroudering vanaf je 25ste! Huidveroudering is een geleidelijk proces, waarvan maar weinig mensen weten dat dit al vanaf je 25ste levensjaar start. Vanaf dat moment wordt de afbraak van collageen- en…
Pukkels tijdens je menstruatie vierkant

Pukkels tijdens je menstruatie? 5 tips

| Blog | No Comments
Pukkels tijdens je menstruatie? 5 tips Heb jij last van pukkels tijdens je menstruatie? Dat is niet gek, gemiddeld heeft 40% van de vrouwen last van pukkels die ontstaan door…
droge handen

Hoe voorkom ik droge handen?

| Blog | No Comments
Hoe voorkom ik droge handen? U wast uw handen nu waarschijnlijk vaker dan u gewend bent. Heel goed, want dit is heel belangrijk om de verspreiding van het coronavirus tegen…

Plan een vrijblijvend consult!

  AFSPRAAK MAKEN  Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
  Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
  Derma2Care