acnelittekens

Acnelittekens komen vaak voor in het gezicht, op de rug of op de schouders. Wanneer acne flink ontstoken is geraakt, kunnen er acnelittekens achterblijven. Deze littekens worden vaak als zeer storend ervaren.

In onze klinieken zien we veel cliënten met acnelittekens, doordat de acne te laat of niet goed is behandeld. Wij raden u dan ook aan om acne vroegtijdig te laten behandelen door een professionele huidtherapeut om acnelittekens te voorkomen.

Wij voorkomen acnelittekens natuurlijk liever dan dat we ze behandelen, maar als ze toch zijn ontstaan, bent u bij De Huidkliniek aan het juiste adres. Wilt u een afspraak maken? Wij kijken tijdens een vrijblijvend consult samen met u welke behandeling geschikt is voor uw littekens. U kunt ons bereiken op: 088 224 03 00.

Hoe ontstaan acnelittekens?

Uit onderzoek blijkt dat acnelittekens ontstaan wanneer er sprake is geweest van een (forse) ontsteking. Niet iedere ontsteking vormt direct een risico op littekenvorming, maar hoe groter de ontsteking en hoe regelmatiger de ontsteking voorkomt, hoe groter de kans op huidbeschadiging. Daarnaast kunnen de volgende externe factoren ook van invloed zijn op het ontstaan en/of verergeren ervan:

 • Herhaaldelijk zelf uitknijpen van mee-eters en puistjes
 • De zon. Zodra een ontsteking aan zonlicht wordt blootgesteld, kan er een donkere verkleuring ontstaan
 • Genetische factoren
 • Een slechte wondgenezing

Welke soorten zijn er?

 • Rolling littekens zijn grote ingezonken littekens die vaak wijder zijn dan 4 tot 5 mm, deze liggen oppervlakkig in de huid.
 • Boxcar littekens zijn ronde en ovale ingezonken littekens met een scherpe rand.
 • Icepick littekens zijn puntvormige en diepe littekens de zogenaamde putjes in de huid. Deze zijn vaak 1 tot 2 mm diep.
 • Restacne. Naast de deukjes in de huid kunnen er ook rood- paarse of juist donkere vlekjes ontstaan na acne, dit noemen we restacne. Dit is geen littekenvorming, maar treedt vaak op na het genezen van een ontsteking. De rood- paarse verkleuringen kunnen achterblijven na grote ontstekingen en kunnen enkele maanden zichtbaar blijven.

Acnelittekens behandelen met laser

De Huidkliniek is gespecialiseerd in laserbehandelingen en heeft hierdoor ook een groot aanbod aan lasers. De CO2 laser, de ErbiumGlass laser en de Erbium:YAG laser zijn alle drie geschikt voor het verminderen van de littekens. De CO2 laser is de meest intensieve laser die wij aanbieden maar hierdoor ook het meest effectief.

Bij laserbehandeling heeft u over het algemeen meer huidreactie dan bij de acnelitteken behandelingen zonder laser. Tijdens een vrijblijvend consult bepalen wij samen met u welke behandeling het meest geschikt is.

Acnelittekens behandelen zonder laser

Naast laser hebben wij nog een aantal andere behandelingen die ingezet kunnen worden bij acnelittekens. De Dermapen, IPL, microdermabrasie en peelings zijn ook goede behandelingen om de littekens mee te verminderen.

Deze behandelingen worden vaak ingezet bij mensen die milde acnelittekens willen laten behandelen, zonder dat hier lang huidreactie van te zien is.

Acnelittekens verwijderen ervaring

“Klantvriendelijk, schoon, heel vriendelijk, geen wachttijden” Zeer professioneel, hele fijne en vriendelijke dames, je wordt overal mee geholpen en gerustgesteld. Heel betrouwbaar.

Contact

Bent u benieuwd of wij jouw acnelittekens kunnen verminderen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 224 03 00. Tijdens een vrijblijvend consult krijg u meer informatie over de behandeling en krijgt u een huidscan om zo precies mogelijk te bekijken hoe wij uw huid het beste kunnen behandelen. Ook krijgt u advies over huidverzorging.

Wij bieden nog meer behandelingen aan

Naast het behandelen van acnelittekens bieden wij nog meer behandelingen aan. U kunt bij ons bijvoorbeeld ook terecht om kleine spataderen te verwijderen , een bindweefselmassage, het ontharen van het lichaam en gezicht én het behandelen van huidaandoeningen. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in laserbehandelingen. Een laserbehandeling kan voor zowel cosmetisch als medisch worden ingezet.

Veel gestelde vragen over acnelittekens

Wordt mijn behandeling vergoed?

Het verschilt per zorgverzekeraar of een behandeling voor acnelittekens wordt vergoed. Meestal is dit wel het geval wanneer u een aanvullend pakket heeft binnen uw zorgverzekering. U kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te informeren naar de exacte vergoeding. Bekijk hier onze tarieven.

Hoe lang duurt een behandeling?

Dit verschilt per gebied. Als u alleen de wangen laat behandelen zijn we hier ongeveer 30 minuten mee bezig. Als u het hele gezicht wilt laten behandelen moet u rekening houden met 60 minuten.

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is gevoelig. Daarom gebruiken wij in veel gevallen verdovende Emla-creme. Het verschilt per behandeling hoe gevoelig de behandeling is. Hoe intensiever we behandelen, hoe meer u van de behandeling zult voelen. U leest op de pagina van de verschillende behandelingen hoe andere mensen de behandeling ervaren.

Welke huidreactie kan ik verwachten?

Na een milde littekenbehandeling is de huid de dag na de behandeling nog rood, maar goed te camoufleren met bijvoorbeeld lycogel. Na een intensieve laserbehandeling is de huid na een week hersteld.

Welke huidverzorging moet ik gebruiken na de behandeling?

U kunt de huid na de behandeling het beste vet houden met bijvoorbeeld Cicaplast. Dit product is bij ons in de klinieken te koop maar kunt u ook bestellen via de webshop. Het is fijn om deze direct na de behandeling in huis te hebben om zo de velletjes tegen te gaan.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Bij een laserbehandeling is een vervolgbehandeling mogelijk na 3 tot 4 weken. Afhankelijk van de mate van de indicatie zijn er 3-5 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Bij bijvoorbeeld een dermapen behandeling is een vervolgbehandeling mogelijk na 2-4 weken. Afhankelijk van de indicatie zijn er gemiddeld 3-6 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat.

Kunnen acnelittekens rondom de ogen ook behandeld worden?

Ja dat kan. De Dermapen en de Tixel zijn hier geschikt voor. Bij deze behandelingen werken we niet met laserlicht waardoor het niet schadelijk is voor de ogen.

Hoe kan ik zelf acnelittekens voorkomen?

Niet aan de pukkel komen en deze laten verwijderen door een gespecialiseerde huidtherapeut. Met een looplamp heeft de huidtherapeut namelijk goed zicht op de pukkel en kan hem hierdoor helemaal legen. Als je zelf aan de pukkel gaat zitten heb je geen goed zicht en leeg je hem waarschijnlijk niet volledig waardoor de ontsteking erger wordt.

Blogs

rimpels verminderen met de co2 laser

Rimpels verminderen met de CO2 laser

| Blog, Blog - Laser, Blog - Rimpels | No Comments
Rimpels verminderen met de CO2 laser De CO2 laser is de meest effectieve laser op gebied van huidverbetering. Rimpels, littekens, een onregelmatige huidstructuur en pigmentvlekken kunnen effectief behandeld worden met…

Hoe kun je je huid het beste verzorgen na de vakantie?

| Blog | No Comments
Hoe kun je je huid het beste verzorgen na de vakantie? Ken je dat gevoel? Je bent net terug van een heerlijke (ski)vakantie en voelt je weer helemaal opgeladen om…
wallen

5 tips om je wallen en donkere kringen weg te werken!

| Blog | No Comments
5 tips om je wallen en donkere kringen weg te werken! "Gaat het wel goed met je?" "Heb je lekker geslapen?" Vragen waar mensen met wallen letterlijk moe van worden.…

Plan een vrijblijvend consult!

  AFSPRAAK MAKEN  Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
  Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
  Derma2Care