Gerstekorrels

Gerstekorrels zijn harde witte bultjes in je huid. Ze komen meestal voor op je wangen en rondom je ogen, zoals op het ooglid. Heb jij een gerstekorrel? Wij verwijderen hem snel en veilig!

Onze klinieken

  • Vrijblijvend consult
  • Ervaren huidtherapeuten en cosmetisch artsen
  • Scoort een 8.2 op Kliniekervaringen o.b.v. 700+ reviews

Zo helpen wij je

Wat zijn gerstekorrels?

Gerstekorrels worden wel eens verward met mee-eters, omdat ze eruit zien als witte bultjes op je huid. Maar in tegenstelling tot mee-eters zijn gerstekorrels niet makkelijk uit te drukken. Gerstekorrels vragen om een speciale behandeltechniek.

Hoe ontstaat een gerstekorrel?

Een gerstekorrel ontstaat door een ophoping van keratine (de hoornstof van de huid). Door deze ophoping ontstaat er een korreltje. Vaak wordt gedacht dat er, net als bij mee-eters, talg in de witte korreltjes zit, maar dit is niet het geval. Wij zien juist dat een gerstekorrel ontstaat bij een droge, gedehydrateerde huid. De korrel kan niet vanzelf of door uitdrukken verdwijnen door de afwezigheid van een porie-opening in de gerstekorrel. Gerstekorrels kunnen jaren aanblijven als ze niet behandeld worden.

De behandeling

Producten tegen gerstekorrels

Gavin

“Ik onderga elke maand een peeling om mijn acne onder controle te houden. Ik merk dat pukkels hierdoor zo goed als wegblijven. Ik kan het iedereen aanraden!”

Esther

Geschreven door

Esther

Afgestudeerd HBO Huidtherapie
BIG geregistreerd

Altijd in de buurt

Blogs

Alle blogs