Skip to main content
Blog

5 tips bij pigmentvlekken door de zon

By 15 september 2020oktober 7th, 2020No Comments
Pigmentvlekken door de zon

De herfst is aangebroken! Dit is vaak ook de tijd dat je ziet of je pigmentvlekken aan de zon hebt overgehouden. Hoe kom je van deze pigmentvlekken af? In dit blog geven wij je 5 tips!

Deze herfst krijg je 3 pigment behandelingen voor de prijs van 2. Ga naar de aanbieding.

De zon is de grootste oorzaak van het ontstaan van pigment

Voordat we je vertellen wat de 5 tips zijn als je pigmentvlekken door de zon hebt overgehouden, willen we je eerst wat meer vertellen over pigment. De zon is de grootste oorzaak van het ontstaan van pigment, omdat het zonlicht de aanmaak van melanine bevordert. Melanine beschermt de huid tegen de zon en zorgt ook voor het bruine kleurtje.

Bij teveel blootstelling aan de zon kan er een pigmentvlek achterblijven. Naast zonlicht kunnen hormonale schommelingen, medicijngebruik of bepaalde ziektes ook invloed hebben op het ontstaan van pigment.

1. Maar een huidscan bij een gespecialiseerde huidtherapeut

Heb je een pigmentvlek in je gezicht of op je lichaam ontdekt en wil je hier iets aan doen? Dan is stap 1 een afspraak maken bij een huidtherapeut. Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig van de huisarts, je kunt direct een afspraak maken.

Bij De Huidkliniek maken wij een uitgebreide huidscan waarbij we het pigment in de huid goed kunnen zien. Op deze speciale huidscan zien we ook het dieper gelegen pigment dat (nog) niet zichtbaar is met het blote oog. We kunnen hierdoor een goede inschatting maken hoe diep het pigment zit en wat de beste behandelmethode is.

2. Laat een persoonlijk behandelplan opstellen door een huidtherapeut

Er zijn veel soorten pigmentvlekken. Pigmentvlekken die ontstaan zijn door de zon, ouderdomsvlekken, een zwangerschapsmakser (melasma) en sproeten komen het meest voor. Wij beschikken over alle middelen om pigment te verminderen. Afhankelijk van je pigmentvlek besluiten we welke behandelmethode het meest geschikt is.

Zo kunnen we pigmentvlekken behandelen middels IPL, KTP Laser, CO2 Laser, Erbium Yag Laser en met chemische peelings.

3. Productadvies voor pigmentvlekken

Vraag uw huidtherapeute om productadvies voor thuis.Naast een behandeling is het gebruik van de goede producten thuis van belang voor de behandeling van pigmentvlekken. De juiste producten zorgen ervoor dat de aanmaak van melanine wordt onderdrukt, oftewel, dat de kans dat er een nieuw pigmentvlekje ontstaat wordt verkleind. Daarnaast kunnen bepaalde ingrediënten zoals Retinol (Vitamine A zuur) en Vitamine C pigment oplichten.

Bij De Huidkliniek adviseren wij de producten van Zo Skin Health van Zein Obagi om pigmentvlekken thuis te behandelen. Naast deze producten is zonbescherming ook van essentieel belang om nieuw pigment te voorkomen.

Wij adviseren daarom een zonbescherming die de huid beschermt tegen UV-A, UV-B, HEV (zichtbaar licht) en Infrarood licht met een SPF 30 of hoger, zoals de zonbescherming van Heliocare en Zo Skin Health.

4. Vermijd de zon

Zoals we al eerder benoemd hebben, is zonlicht de grootste oorzaak van het ontstaan van pigmentvlekken. Het is daarom van belang om zonlicht zoveel mogelijk te vermijden om pigmentvlekken te voorkomen. Zonlicht zorgt natuurlijk ook voor positieve effecten zoals de aanmaak van Vitamine D, maar wist je dat dit al na 20 minuten(!) is aangemaakt? Daarom is teveel zonlicht ook overbodig en kan beter zoveel mogelijk worden vermeden.

Je kunt je ook nog extra beschermen door een hoed of een pet te dragen.

5. Gebruik de self-tanning producten van Marc Inbane

Wie wil er nou niet een mooie zomerse teint? Helemaal als je zomerse kleding of feestkleding draagt wil je graag een mooie bruine kleur hebben. Dat kan zonder dat je in de zon hoeft te zitten of naar de zonnebank hoeft te gaan, door de self-tanning spray voor het lichaam of de tanning drops voor het gezicht van Marc Inbane te gebruiken. Hiermee krijg je een hele natuurlijke zomerse huidskleur!

Geschreven door

Huidtherapeut Annefleur Bos

- OPLEIDING: Schoonheidsspecialiste niveau 3, Allround schoonheidsspecialiste niveau 4, HBO Bachelor of Science Huidtherapie - TRAININGEN: Zo Skin Health, HUYD

Geschreven door

Huidtherapeut Annefleur Bos

- OPLEIDING: Schoonheidsspecialiste niveau 3, Allround schoonheidsspecialiste niveau 4, HBO Bachelor of Science Huidtherapie - TRAININGEN: Zo Skin Health, HUYD

Meer over Huidtherapeut Annefleur

Lees hier meer blogs!

beautyweetjes

10 beautyweetjes voor bij het Kerstdiner!

| Blog | No Comments
10 beautyweetjes voor bij het Kerstdiner! Wij als huidtherapeuten zijn regelmatig een vraagbaak voor familie en vrienden tijdens verjaardagen, feestjes of het kerstdiner. Als ter sprake komt dat je huidtherapeut…
huidberscherming tijdens wintersport

Huidbescherming tijdens wintersport

| Blog | No Comments
HUIDBESCHERMING TIJDENS WINTERSPORT! Wie denkt dat de huid alleen door de zomerzon schade op kan lopen, heeft het mis. Juist de winterzon is fel en daarom gevaarlijk. Niet alleen tijdens…
Vragen over hyperpigmentatie

De 5 meest gestelde vragen over hyperpigmentatie

| Blog | 19 Comments
De 5 meest gestelde vragen over hyperpigmentatie Miljoenen mensen hebben hyperpigmentatie op het gezicht en/of op het lichaam. We merken dan ook dat er nog altijd veel vragen zijn over…

Plan een vrijblijvend consult!

    AFSPRAAK MAKEN    Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
    Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
    Derma2Care

    Leave a Reply