dermaquest

Bij De Huidkliniek maken we gebruik van 10 verschillende Mesoestetic peelings. Deze peelings bevatten één of meerdere zuren op basis van een lage pH-waarde. Er wordt onderscheid gemaakt tussen salicylzuur, glycolzuur, melkzuur, TCA en verschillende enzymen. Tijdens een vrijblijvend consult wordt beoordeeld welke peeling het beste pas bij uw huidklacht en huidconditie.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Welke soorten Mesoestetics peelings zijn er?

Salicylic Acid 20%. Deze peeling bevat 20% salicylzuur en is daardoor zeer geschikt voor de acnehuid. Het verweekt de bovenste huidlagen, verminderd talgverstoppingen en voorkomt en vermindert de kans op ontstekingen.

Salicylic Acid 30%. Deze peeling bevat 30% salicylzuur en lijkt sterk op de Salicylzuur 20% maar bevat 10% meer salicylzuur. Hierdoor wordt de peeling veelal ingezet bij actieve acne met ontstekingen.

Azelan. Deze peeling bevat 20% azelaïnezuur en 20% salicylzuur en is geschikt voor acne en rosacea, vanwege zijn antibacteriële en anti-inflammatoire werking. Daarnaast wordt deze peeling ook ingezet om oppervlakkig pigment te verminderen.

Glycolic Acid 70%. Het glycolzuur in deze peeling hydrateert en egaliseert de huid. Tevens wordt de huid gestimuleerd om collageen te produceren. Deze peeling wordt veelal ingezet voor huidverbetering van een doffe en verdikte huid en het voorkomen van fijne lijntjes.

Modified Jessner. Deze peeling bevat 14% salicylzuur, 14% melkzuur en 8% citroenzuur en kan de huidtoon egaliseren, pigmentatie verminderen, voorkomt en vermindert acne. Hierdoor is deze peeling zeer geschikt voor een acne met pigmentvlekjes.

Lactic Acid 30%. Deze peeling bevat 30% melkzuur en is ideaal voor de gevoelige rosacea huid. De huid wordt sterk gehydrateerd en voelt gladder en zachter aan.

Lactic Acid 50%. Deze peeling bevat 50% melkzuur en lijkt sterk op de Lactic Acid 30% maar bevat 20% meer melkzuur. Hierdoor wordt de peeling veelal ingezet bij een extreem gedehydrateerde/ doffe huid.

TCA 15%. Deze peeling bevat 15% trichloorazijnzuur en is geschikt voor huidveroudering. Het verminderd oppervlakkige rimpels en lijntjes maar ook hyperpigmentatie en oppervlakkige littekens.

TCA 35%. Deze peeling bevat 35% trichloorazijnzuur en is een stuk krachtiger dan de TCA 15%. Deze peeling is geschikt voor huidveroudering. Het verminderd matig tot diepe rimpels en lijntjes maar ook hyperpigmentatie en oppervlakkige littekens.

PhenTCA. Deze peeling bevat 20% trichloorazijnzuur en 10% phenol. Deze peeling wordt ingezet bij ernstige huidveroudering. Het verminderd diepe rimpels, pigment en diepe acnelittekens.

Welk huidreactie kan ik verwachten?

De huidreacties zijn afhankelijk van de intensiteit van het huidprobleem en de gekozen peeling. In eerste instantie zal er na de behandeling roodheid en lichte zwelling ontstaan. Afhankelijk van de peeling zal er na 2 dagen in bepaalde mate schilfering optreden die ongeveer 3 tot 5 dagen zal aanhouden. Wij bieden ook peelings aan waarbij er géén huidreactie optreedt, zoals de Stimulator Peel van ZO Skin Health.

Blogs

haren op mijn gezicht

‘Ik schaam me voor de haren op mijn gezicht’

| Blog, Blog - ongewenste haren | No Comments
'Ik schaam me voor de haren op mijn gezicht' “Als ik me niet scheer, zie je de haren op mijn gezicht heel duidelijk zitten. Dat geeft me toch het gevoel…
Fabels en feiten over pigment

Fabels en feiten over pigment

| Blog | No Comments
Fabels en feiten over pigment Bijna iedereen heeft wel een paar pigmentvlekken op zijn gezicht. Dit is niet gek, want de zon heeft een grote invloed in het ontstaan van…
zon

Waarom is de zon schadelijk voor mijn huid?

| Blog | No Comments
Waarom is de zon schadelijk voor mijn huid? In Nederland zijn we dol op de zon. Zonlicht is een belangrijke bron van vitamine D, wat essentieel is voor onze botten…

Plan een vrijblijvend consult!

    AFSPRAAK MAKEN    Geen voorkeurMaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
    Ik geef toestemming voor het verwerken van mijn gegevens*
    Derma2Care